Citat:
kako i naslov kaze odljepila se tapiserija , u biti ta " stvar" je od plastike na koju je zaljepljena tanka spuzva pa onda na tu spuzvu je zaljepljena tkanina koja se odljepila - napravila stomak iznad zadnjeg sjedala.
To sam sve povadio i odljepio tkaninu ( normalno vec je oprana i osusena) e sad , sloj spuzve koj je između istrulio je i raspao se ostaci su se lako skinuli do cistog pvc-a , sad pitanje.
zaljepiti tkaninu na plastiku ili stavit sloj spuzve pa da opet za koju godinu istrune? jel netko to radio i čime da zaljepim da se ljeti od vrucine ne odljepi?
ja bi najrađe tkaninu na plastiku silikonom. svaka ideja je superdobrodosla.

Svojedobno sam prije 15-tak godina imao isti problem na 244. Napravio sam to tako da sam nalijepio nešto deblji reljefni skaj. Iskreno, ne sjećam se je li originalna spužvica uopće i postojala tj. radi li se o istom materijalu na 244 iz '82. godine i 850 u što sumnjam. U svakom slučaju sjećam se da sam to radio zimi te da sam zbog niske temperature, za razvlačenje skaja koristio fen kako bih dobro ispunio sve reljefe. Lijepio sam s Neostikom ili nekim sličnim neoprenskim ljepilom. Bilo je dosta komplicirano, ali na kraju je ispalo zadovoljavajuće iako se nakon nekoliko godina, zbog visokih temperatura ljeti, opet potklobušilo na nekoliko mjesta. S tim ljepilom moraš raditi na način da premažeš obje površine u cjelosti i pričekaš da se osuše sve dok se ne prestanu lijepit za prste. Tek tada lijepiš jednu na drugu. Naravno, radiš dio po dio, a ne premažeš cijelu površinu odjednom. Danas možda ima i boljih ljepila, ali silikon nikako nije dobro rješenje.