Sada je: ned lip 22, 2025 12:48 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 16 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon pro 28, 2009 10:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo FH16
pošto mi je prekidač za upravljanje protoka zraka bio okrenut naopako (onaj za namjestit da piri po šajbi ili nećem drugom) danas kad sam ga čistio iznutra, pa reko ajd da to namjestim, i rastavim, okrenem i namjestim, vratim to sve nazad, i vidim da ne radi više rasvjeta, klima i sve to ostalo radi al niš se ne vidi u mraku ta tri prekidača i to jel sve
eh sad, vidim da postoje dve žaruljice, neznam kolko je moguće da su obadve istovremeno izgorjele, al opet, moguće je, i vidim da je netko nešt već bio lemio na to al nebitno. ugl svi osigurači su ispravni, i pitanje je da li je moguće da su obadve istovremeno izgorjele (a čuo sam da je) ili je stvar u nećem desetom? i može li mi netko reć kake lampice idu unutra i gdje se mogu nabavit?

hvala

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: uto pro 29, 2009 6:09 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S40 phI-LPG
ajoj...cijena tih orginalnih lampica je prava sitnica :shock: :shock: :shock: al uvijek postoji alternativa....ima negdje na forumu ta tema razrađena do savršenstva.... :roll:

Vrh

PostPostano: uto pro 29, 2009 10:55 am 
.
.

Stoput mi se znalo dogoditi da mi žaruljice krepaju kad krenem raskapati nešto. Nedavno sam skidao prekidač od farova, i nakon što sam ga vratio,
dvije žaruljice nisu radile, čitaj crkle su.

Originalne su skupe ko vrag, a ja žaruljice sličnih dimenzija kupujem
u electronic centru u Tratinskoj za cca 3,5 kn po komadu. Oni ih imaju izložene u ormaru, pa si po uzorku možeš odšacati dimenziju.

Vrh

PostPostano: uto pro 29, 2009 4:39 pm 
Veteran
Veteran

ma čuo sam da je to malo žešća cijena jel. neznam, ak je tak teško doć do njih onda ću frenda ugnjavit da mi zalemi nekake obićne male, on mi je i ledice stavljao u rasvjetu kad se otvore vrata i to tak da će mu ovo bit 5 min posla. e vidiš, meni je bila pregorena žaruljica ta od prekidača svjetla, i kak sam izvadio ležaj, jedan lik mi lampicu izvadio i reko da čuvam taj ležaj to se rondalo po autu i eto sad ni njega nemam tak da bi trebo novi uzet, kolko košta taj novi sa lampicom?

hvala

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: sri pro 30, 2009 3:38 pm 

Vozi: 2001 S60 2.4i 125kW
Orginal lampice koštaju 40kn/kom za rasvijetu klime, a za rasvijetu prekidača svijetala 33kn/kom. Dobiješ i kučište i lampicu. Ja sam prije par mjeseci kupio u Baotiću u dubravi.

Vrh

PostPostano: sri pro 30, 2009 10:52 pm 
Veteran
Veteran

eh sad, ja neznam šta se događa, jer u trgovinama za autodijelove takva lampica košta 8 kn, ja jučer kupio dve takve i sve u redu, i zašto sad ić u volvo servis i plaćat tolko kad je bespotrebno, a potpuno su iste. jedino je problem nać ovu za rasvjetu prekidača svjetla, jer takve male stvarno nigdje nema, tak da ću tu morat u servisu uzet, a vse se bojim da takvih u osijeku ima, tak da ću morat nekog ugnjavit ko je u zagrebu da mi kupi. jel imaju to na stanju ili se mora naručivat?

Vrh

PostPostano: sri pro 30, 2009 11:46 pm 
.
.

Vozi: S40 1.8 `98 PH I
U volvo servisu ih kupujes sa kucistem :wink:

Vrh

PostPostano: čet pro 31, 2009 12:31 am 
Veteran
Veteran

sa kučištem sam kupio u lokalnoj trgovini autodijelova, lampica sa kučištem 8 kn

Vrh

PostPostano: čet pro 31, 2009 8:05 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
sa kučištem sam kupio u lokalnoj trgovini autodijelova, lampica sa kučištem 8 kn
Nek ti ne bude teško podjeliti generalije o trgovini u kojoj si kupio te žaruljice s fasungima. Mislim da bi bilo ljudi na forumu koji bi toj informaciji dodali epitet "korisna".

Vrh

PostPostano: čet pro 31, 2009 1:54 pm 
.
.

Citat:
Citat:
Nek ti ne bude teško podjeliti generalije o trgovini u kojoj si kupio te žaruljice s fasungima. Mislim da bi bilo ljudi na forumu koji bi toj informaciji dodali epitet "korisna".
:clap:
potpisujem

Vrh

PostPostano: čet pro 31, 2009 2:42 pm 
Veteran
Veteran

hehe, pa evo u krugu od 20 km ima 4 trgovine, i u svakoj ne prelazi 10-15 kn, u jednoj sam našao i 3 vrste (razlike u jačini) i eto, sve uredno rade.

@Tomislav - tebi je najbliža ona u našicama, autoshop (tak se zove), kod tifona, poslje kružnog toka kad ideš za osijek, sa desne strane na onom raskršću, nemožeš promašit, a tamo sam ja uzeo i zamjensku haubu i šajbu kad sam imao onaj incident.

potražite malo po vašim lokalnim trgovinama dijelova za aute, ako nema nije mi teško poslat vam poštom :)

Vrh

PostPostano: pet sij 01, 2010 3:06 pm 
.
.

thnx!

Vrh

PostPostano: sri sij 06, 2010 11:58 am 
Veteran
Veteran

i jel našao tko kakve žaruljice po tim trgovinama ili trebam slat? :D

Vrh

PostPostano: sub sij 09, 2010 12:20 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Citat:
Pazi druže Damire to bi mogla biti klopka,jer ja mislim da se klima moduli od PH1 i PH2 razlikuju ne samo po vanjštini 8)

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

PostPostano: sub sij 09, 2010 9:46 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Pazi druže Damire to bi mogla biti klopka,jer ja mislim da se klima moduli od PH1 i PH2 razlikuju ne samo po vanjštini 8)
Kamaradže neno s obronaka Plešvice zahvaljujem na upozorenju jer svaka dobro investirana kuna u ovo vrijeme dobro dođe. Uvidom u aplikaciju VADIS utvrđeno je da meni nije skroz bistro dali su za PhI i PhII fasungi isti. Naime VADIS kaže ovak:

30612504 -2000
Bulb 2001-

Kad bi to pokušali prevesti na hrvatski to bi značilo, po meni i Klajiču, da se do 2000-te upotrebljavalo fasung s integriranom žaruljicom a od 2001 si mogel kupiti (i) samo žaruljicu. No, na drugom mjestu u aplikaciji VADIS za PhI i PhII veli da ti fasungi s žaruljicama imaju pn 30618412.

Ovu misteriju moj intelekt nije u stanju dokučiti, kao ni kvadraturu kruga, razlog zašto je Sanader otišao iz politike kao ni zašto se pokušao vratiti u istu, misterij svetog otajstva te još neke, pa ću aproksimirati da je to u stvari ista stvar sve dok me neki autoritet na tom polju ne demantira.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 16 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: