Sada je: ned lip 22, 2025 12:55 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet pro 17, 2009 12:39 pm 

Vozi: V40 1.8i
Ima li itko ikakvih iskustava ili saznanja o 1.6 motorima u v40? Ima jedan relativno povoljan u oglasniku, ali ne znam nista o tom motoru. Kolko trosi, kak ide, kvarovi...

Hvalaaaa

Vrh

PostPostano: pet pro 18, 2009 2:15 pm 
..
..

ja imam 1.6 2000/2001 phase 1 redizajn potrosnja oko 10 litara ovisi o nacinu voznje litra gore ili dole..kvarova nula samo toci i vozi iskreno preslab motor po meni za limuzinu a sigurno i za karavan koji je vec i tezi tako da jedini minus im je slab motor.....ostalo sve vrhunski

tnt.com

volvo s40

Vrh

PostPostano: pet pro 18, 2009 4:22 pm 
..
..

Vozi: S40 D3
vozio sam službeni v40 s tim motorom, osim potrošnje oko 11-12 (malo više sam po gradu) nije bilo nikakvih zamjerki. Mogu ti potvrdit ovo što i Bara kaže, na autu te težine dosta se osjeti se da mu fali snage.

Vrh

PostPostano: ned pro 20, 2009 10:37 pm 

Pozdrav. Moj je v40 1.6 16v 2003. g. i solidno radi i ima snage koliko treba. Normalno da se uvijek može imati jači motor ali nekad je 2.0 GT sa 110 KS bilo pojam sportaša a danas eto 110 KS "nije nešto". Ako neko želi živahan autić neka proba Clio sport ili nešto slično. Svaki auto ima svoga kupca pa tako i ovaj . A, što se tiče potrošnje, vozih ga po autocesti, planinskim cestama Slovenije i nazad pa je prosjek potrošnje bio 9,2 litre . Normalno je da potrošnja bude veća ako samo voziš uzbrdo, ali zato kad kreneš nizbrdo.... Potrošnju bi trebalo pratiti dugoročno, npr 1000 km . Meni je potrošnja u uvjetima ravne ceste bez puno usporavanja 5,4 litre , prosjek brzine 90 km/h . Inače, auto nema većih mana, odlično je opremljen, kvalitetne izrade, udoban - sve je stvar navike . Jedino mi se čini da varijator faze ima kratak vijek trajanja ( oko 60000 km ).

Vrh

PostPostano: pon pro 21, 2009 11:51 am 
..
..

Ma auto je super, voziću ga dok se ne raspadne. Evo sad po ovim niskim temperaturama, škvadra ulazi u aute kroz gepektreger, pale ih na kleme, omataju dekicama.....ovaj moj v40 1.6 kresne od prve, metnem mu puhanje na staklo, grijače stakla, i krenem. Po snijegu ide kao tenk. Neki dan (u petak) me neki tip lupio odozada, počeo je kočiti na vrijeme, ali bilo je leda i šljus u moj blatobran. Izađem van, a ono mom Švedu ništa, ni točkice. Pita tip: "Što ćemo sad?", a ja njemu: "Nećemo ništa-doviđenja".

pozdrav

Vrh

PostPostano: pon pro 21, 2009 1:16 pm 

Vozi: V40 1.8i
Hvala vam drugari :)

Idem ja zvat taj oglas pa vam napisem detalje kad pogledam i probam auto :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: