Sada je: sub kol 02, 2025 11:41 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto pro 01, 2009 6:13 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Mobitel uglavnom koristim kao telefon, adresar i rokovnik s alarmom (kalendar, zadaci, bilješke, sinkronizacija s Outlookom), prelistam novine preko RSS readera, par puta mjesečno otvorim web, povremeno koristim GPS navigaciju. Multimedija mi nije bitna, osim što tu i tamo snimim koju fotografiju.
Zadnjih nekoliko godina sam se zalijepio za SE mobitele i sada koristim model P1i koji u suštini ima više mogućnosti nego što meni treba, jedina zamjerka bila je ona blesava Wayfinder navigacija koja stalno ide na web. I tek što sam instalirao TomTom navigaciju http://www.vkh.hr/phpBB3/viewtopic.php?f=27&t=4268" onclick="window.open(this.href);return false;, od VIP-a sam dobio ponudu za Samsung i900 Omnia za nešto sitno kuna.

Ima li tko kakvo iskustvo s ovim Samsungom, je li to multimedijalna igračka za studente ili ipak ozbiljniji mobitel? S magarca na konja ili s konja na magarca?

Zadnja izmjena: Mrky, dana/u uto pro 01, 2009 9:38 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

PostPostano: uto pro 01, 2009 8:38 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone1=2422" onclick="window.open(this.href);return false;

Teško ih je usporediti pošto su omnia i P1 su dva različita mobitela i spadaju u različite klase jer omnia vrti windows a p1 symbian, omnia je novija, ima veći ekran,bolju kameru ali po meni ne pruža ono što se očekuje od nje s obzirom na procesor od 624mhz jer puno slabiji vindovs uređaji bolje i brže rade od nje uz duplo slabije procesore i manje RAM-a. Omnia ti može biti i multimedijalna igračka ali i ozbiljni uređaj. To ovisi o tvom znanju u području windows mobile-a jer se s njim mogu napraviti čuda ako imaš volje i vremena.
S druge strane P1 jeć pomalo zastario uređaj uzevši u obzir današnje nove mobitele, pa ako se želiš modernizirati kupi omniu ali ako te P1 zadovoljava onda ostani pri njemu.

Vrh

PostPostano: uto pro 01, 2009 9:52 pm 
Veteran
Veteran

Hvala na linku, moram malo detaljnije proučiti ovu usporedbu.
S obzirom da sam samo korisnik a ne freak, volim da stvari rade po sistemu "plug&play" i nije mi bitno unaokolo paradirati s najnovijom igračkomu. Da nije tako, ne bih vozilo Volvo nego neku njemačku zvjerku koja vrišti "vidi me" :wink:
Malo sam prolistao forume i već na prvu loptu vidim da bi mi kod Samsunga smetao onaj stylus koji nema utor nego ga treba tražiti po džepovima - dok se ne izgubi.

Vrh

PostPostano: čet pro 10, 2009 1:01 pm 
Veteran
Veteran

Samsung stigao doma, zgodan je iako pomalo djeluje kao igračka u odnosu na SE. Google Maps ne radi (?), ali nije bitno s obzirom da to i nije prava navigacija.
Dilema je (opet) koju navigaciju instalirati, odnosno koja najbolje radi na ovom uređaju. Do sada sam koristio TomTom i Garmin, kao alternativa se nameće iGo, možda nešto četvrto...
Koristi li tko od forumaša navigaciju na ovom uređaju?

Vrh

PostPostano: čet pro 10, 2009 1:58 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
Stavi via gps cardinale, uvjerljivo najbolja navigacija za HR, ni IGO nije loš ali nema tako dobru pokrivenost.
Garmin ima dobre karte ali je software malo glup i dosadan.

http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=267&t=58523" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forum.ppcwarez.org/viewforum.php?f=241" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: čet pro 10, 2009 2:13 pm 
Veteran
Veteran

Dakle... volis plug`n`play, a koristis smartphone-ove :lol:

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: