Sada je: ned lip 22, 2025 9:33 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 14 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto stu 24, 2009 10:02 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo FH16
ovako, nakon par sitnih i ne tolko sitnih problema, došlo je do većih
otkad sam ga kupio, znači za ljeto, problem sa paljenjem. čim auto malo duže odstoji, mora se dugo alnasovat da bi na kraju jedva upalio, dok alnasuje ide bijeli dim pa kad upali baci crni. eh sad, prvo sam mislio da vraća naftu u rezervar kad odstoji, stavim ja nepovratni ventil, no, ista stvar, ali, jednu jutro oće upalit, na zub, bez problema, drugo jutro na treći put jedva. pa sam ga odvezo kod jednog majstora i reko je bosch pupa (valjd se tak piše) i spomenio kvar od sveukupno 500 €, što mi se ne čini baš kao nekakva opcija, a i sumnjam da je u tome stvar. eh sad, došla je opcija da je akomulator u pitanju, pa sam evo maloprije stavio neki drugi da vidim oće se šta promjenit, pa čekam jutro, ali svejedno da pitam, da li je netko imao sličan problem? znači neovisno je da li je vani -15 ili +40, uvjek drka kad duže odstoji.

druga stvar, sad baš parkiram u dvorište, nešt sam išao izvadit iz gepeka, i neš sam se zamislio u autu, i onak bezze stisnem kvačilo i samo mjenjać ravno, u treću jel, kad ono, neće. hm, pa ajd probam ja u prvou pa i ostale brzine, neće uopće ubacit. niš ja ugasim auto, kad je ugašen bez problema ubacuje, upalim ga, opet sere. ajd ugasim ga opet i ubacim u prvu i upalim, neš se auto jako zatreso (al nije nikud krenio) i kad idem pustit kvačilo, nešt ko da melje ispod njega,, više kod motora negdje, i ajd ja krenem i idem napravit krug po ulici, kak sam se vozio lagano, dosta je teško bilo ubacivat u brzine, i stanem na malo raskršću, ubacim u prvu i opet totalno melje nešt, al mogu ubacivat u brzine. stanem, probam u prvu, totalno teško, u rikver još teže, i ajd ostavim ga, nisam više znao šta da napravim, majstori mi se ne javljaju, al neka. prije je on mene zajebavo, problemi sa ubacivanjem u rikverc, al samo to, ovo je prvi put da mi se ovak šta dogodilo... zna li netko u ćemu je stvar?

eto, to je to od mene, al kak je to sve krenilo, lako moguće da ću ga prodat jer više ni sam neznnam šta ću s njim, samo sranja...

hvala

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: uto stu 24, 2009 10:50 pm 
..
..

Vozi: s60 2.4D
e jeb ga, kad te krene onda ne staje.......
za ovo oko teškog paljenja i dimnih signala ne bih znao, ali ovo roštanje mi smrdi na lamelu, korpu i to.
meni su na 40ki opruge na lameli bile otišle u rižu pa je ružilo ko sto vragova, stvar riješena izmjenom kuplung seta

Vrh

PostPostano: čet stu 26, 2009 10:29 pm 
Veteran
Veteran

evo danas sam napokon naišo na poštenog majstora na našem području (hvala Tom-u za to) i sutra ga vučna služba vozi do njega jer je dečko reko da ga ni slučajno nesmijem palit ni ništ, reko je na šta sumnja i da je 99% siguran da je to, spomenio je nekih 1500 kn kvara al jošće sutra utvrdit sve jer nezna na slijepo... poslje ovoga, auto ide na prodaju, jer sam previše uložio i živaca potrošio na njega, već mi se gadi...

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: čet stu 26, 2009 10:45 pm 

Imao sam ja slicnih problema s paljenjem nakon duljeg stajanja, na kraju se ispostavilo da su grijači, iako se sumnjalo i na bosch pumpu, i na dizne, pa cak i na kompresiju. Inace ja imam isti volvo kao ti samo 2 god stariji, i sta sam sve s njime dozivio u posljednjih 18 mjeseci strah me ovdje napisat, no to je sve posljedica totalnog zanemarivanja i neodržavanja prijašnjih vlasnika, a moja greška je što to nisam uvidio na vrijeme, a opet mi ga se sad nakon tolikih ulaganja, nekak ne da prodat za 4 soma eura kad sam u posljednih godinu dana utukao skoro 2, a i jer za to mogu kupit ni priblizno opremljen i atraktivan auto, mada znam da je ovaj rupa bez dna i da jos ulozim soma eura ne bi rijesio sve, najveca je greska kupiti rabljeni auto neke premium klase... :cry:

Vrh

PostPostano: čet stu 26, 2009 11:01 pm 
.
.

Vozi: najbolji auto - službeni auto
Citat:
a i jer za to mogu kupit ni priblizno opremljen i atraktivan auto, mada znam da je ovaj rupa bez dna i da jos ulozim soma eura ne bi rijesio sve, najveca je greska kupiti rabljeni auto neke premium klase... :cry:
potpisujem uz grč na licu

If life seems jolly rotten, There's something you've forgotten, And that's to laugh and smile and dance and sing. When you're feeling in the dumps, Don't be silly chumps, Just purse your lips and whistle - that's the thing

Vrh

PostPostano: čet stu 26, 2009 11:08 pm 
Veteran
Veteran

ma da, vidiš ja sam u njega ulupao jako puno u par mjeseci, sva plaća mi je ošla na njega, i svejedno, a ja za njega bi možda i mogao dobit 4500, al opet, sve se bojim. mislio sam ga prodat i kupit isti takav al gadi mi se ta pomisao na renault motor, neznam zaš al eto, razmišljao sam i o 1.6 benzinjari al ga nesmijem vozit, taman tolko kilovata da ne smijem, jebiga. tak da mi se sve čini da ću odustat od volva na neko vrijeme, kad dođu bolja vremena i kad prođu te zakonske zabrane, uzet xc70 sa d5 motorom i to je to, a dotad honda civic il nešto jer mi se se ona čini nekak najboljom, sam što je premala al jebiga.
sutra ću vidjet šta je točno pa ću napisat, ljut sam ko pas, znam da je nemoguće kupit auto koji se neće kvarit, al ovo je previše...

Vrh

PostPostano: pet stu 27, 2009 1:08 am 
.
.

Vozi: S40 1.8 `98 PH I
Citat:
... no to je sve posljedica totalnog zanemarivanja i neodržavanja prijašnjih vlasnika, ..
eto dino i isto sto sam ti i ja rekao danas i kada si ga kupovao sam sumnjao da je malo pre mala cijena za takav auto...

nist sutra do majstora pa ces vidjeti, ja svoje cudo vozim tamo od prvog dana (istini za reci sve redovni servisi), i par puta mi je i sluzbeno vozilo zavrsilo kod njega i sve je bilo rijeseno.

Vrh

PostPostano: pet stu 27, 2009 2:55 am 

Citat:
ma da, vidiš ja sam u njega ulupao jako puno u par mjeseci, sva plaća mi je ošla na njega, i svejedno, a ja za njega bi možda i mogao dobit 4500, al opet, sve se bojim. mislio sam ga prodat i kupit isti takav al gadi mi se ta pomisao na renault motor, neznam zaš al eto, razmišljao sam i o 1.6 benzinjari al ga nesmijem vozit, taman tolko kilovata da ne smijem, jebiga. tak da mi se sve čini da ću odustat od volva na neko vrijeme, kad dođu bolja vremena i kad prođu te zakonske zabrane, uzet xc70 sa d5 motorom i to je to, a dotad honda civic il nešto jer mi se se ona čini nekak najboljom, sam što je premala al jebiga.
sutra ću vidjet šta je točno pa ću napisat, ljut sam ko pas, znam da je nemoguće kupit auto koji se neće kvarit, al ovo je previše...
Ja kad sam vidio sta mogu kupit da prodam volva odustao sam brzo, ako skupim para onda si uzmem nest novije, a necu sada s konja na magarca ici jer sta mogu kupit za 4-5 somova (nekog izraubanog golfa/astru, za starije japance nisam ni zainteresiran, jedino neki manji auto star god-dvije tipa clio, polo, corsa al to se krece po 7-8 somova, a i opet imaš sepet xD)...

Vrh

PostPostano: pet stu 27, 2009 8:33 pm 
Veteran
Veteran

ma neznam, prva pomisao je bila audi a4 al kad sam ćuo da dosta njih ima problema s njima, odusto sam. jedino mi je ta hondica ono, je mala al ko ga jebe, bar nek trpi moju vožnju, volva sam štedio, nisam ga volio stiskat i stvarno sam se odnosio prema njemu super, i reko mi je stari kad sam ga kupio da je to zahvalan auto ako ga pametno voziš, a kad sam ga bio kupit, taj dečko me išao provozat u njemu, išli smo rješit papire, i kad je sjeo, nije skrivao to da ga je ganjo, čak je i spominjao neki chip na 120 ks, al nisam ga baš skužio, tak da je lako moguće da ga je to rasturilo, većina dizela nije za teranje, a ono što ej on radio je izgleda baš bilo pretjerano bilo. ja sam taj auto platio 3000€ i imao je već kvar koji je prešutio, nešto na alternatoru, što me skupo izašlo, i od onda stalno neke pizdarije.

sad sam zvao majstora, raspalo se kvačilo, al reko je da će sutra procjenit pa ću vidit šta dalje, najvjerovatnije sredit ga i prodat, jer mi je stvarno muka od njega

Vrh

PostPostano: sub stu 28, 2009 2:41 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Made in Japan
Ako mu i rjesis lamelu i sve sta se tice paljenja nema ti ga smisla prodavat..... Malo je jebeno sad bez auta i pun k... love za dijelove ali eto barem si sa mjenjacem na miru 150 000 km....Valjda.. :D

Ako sam sisao vesla, ne znaci da sam pusio gliser...

Vrh

PostPostano: sub stu 28, 2009 7:01 am 
Veteran
Veteran

ma znam, stvarno sam ulupao u njega ono, previše, taman tolko da ga nije za prodat :D stari me jučer odgovorio od prodaje, kaže to je normalna stvar i događa se, kaže sad kad ga sredim bit će sve oke, al ja sam pesimističan što se tiće tog auta. bit će tu još posla oko njega da ga se naštima da bude kak spada.
i sad se sjetim, moram odma reć majstoru da pogleda to paljenje, mislim da će on najbolje znat jer ovi naši kod kojih sam vozio se razumiju maltene ko i ja...

Vrh

PostPostano: sub stu 28, 2009 7:28 pm 
.
.

Vozi: S40 1.8 `98 PH I
Znam da ti je jako nezgodno kada izgubis povjerenje u auto, cak pocinjes sumnjati u najmanji zvuk koji cujes (koliko god on normalan bio), prosao sam to tisucu puta sa sluzbenim i svaki puta pred tehnicki sa Volvom imam neki cudan osjecaj da necu proci. Naravno svaki puta me iznenadi (ugodno) izlistanje podataka na tehnickom, ove godine kocnice su pokazale bolje rezultate nego prosle i za razliku od prosle godine kada su mi rekli da je lambda sonda pred mjenjanjem, ove godine je bila idealna.

Naravno na autu nije bilo nikakvih popravaka cijele godine, jedino sto sam promjenio je da sam sa INE otisao i poceo sibati na Tifonu gorivo.

Iskreno se nadam da ce ti moj ili sada nas majstor to uspjeti rijesiti sve i da neces imati vise problema.

Vrh

PostPostano: ned stu 29, 2009 2:46 pm 
Veteran
Veteran

a je da, mislim normalna je stvar da se kvari auto, nemoguće je kupit auto koji ti se neće kvarit, kad tad ti mora nešt otić jer su to sve potrošni dijelovi. već sam prije par popravaka reko, još jedan veći i prodajem ga, al nikako da ga stvarno prodam, jer jako volim taj auto, al kad se sjetim kolko je već na njemu pizdarija bilo, ma... samo se nasekiram, i stvarno sam već previše u njega ulupo, što para što živaca. da me stari nije odgovorio od prodaje 100% bi ga prodo. vidit ćemo sad kako i šta, oće srat opet ili će bit sve oke, ko će ga znat...

Vrh

PostPostano: pon pro 07, 2009 6:30 pm 
Veteran
Veteran

eto auto je popravljen još u subotu i tak, sad je kvačilo puno lakše i tak, napokon se mogu vozit :D popravak me dosta izašo, ali dobro je napravio i zamjenio je još par sitnica što je vidio. za paljenje je reko da probam stavit jači akomulator pa ćemo vidjet šta će onda bit, oće i dalje zezat il će bit oke.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 14 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: