Sada je: ned lip 22, 2025 11:33 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Vijci za kotac
PostPostano: ned lis 18, 2009 11:04 pm 

Vozi: V40 1.9d
Nemam pojima u koju rubriku da stavim ovaj post, pa sam ga stavio ovdje.

Neki dan sam mjenjao diskove i plocice na mom Volvu V40d i kada sam htio odpustiti kotac (felgu) iznenadjenje. matica je krenula pa zajela navoj i na jednom vijku mi je otisao navoj jedan sam spasio a jedan je vijak pukao. Morao sam odpustiti kotac jer su plocice bile gotove tako da nisam imao izbora .Poludio sam. Sad pitam se dali je vulkanizer pretegao matice kada je stezao sa pneumatskim pistoljem ili je toliko losa kvaliteta materijala od kojeg su vijci. Bilo kako bilo sada trazim vijke, gdje god pitam nemaju. Neznam dali da skocim do tokara pa da istokarimo nove? Dali mozda netko ima staru glavcinu (svejedno prednju ili zadnju) ako netko moze pomoci bio bih jako zahvalan.

Vrh

PostPostano: ned lis 18, 2009 11:31 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Ja kupio nove jer je meni vulkanizer zatero krivo dve matice :evil: .Kupio u Biškupu,tako da odi u bilo koji servis,npr. tebi nabliži je DRAGA i kupi sva 4 nova jer nisu skupi i zamjeni ih.Vrlo ih je jednostavno zamjenit,izbiješ ih van čekićem.Ili ako nisi baš vičan tome daj da ti tamo zamjene,nemre te to koštat čuda jer ima za sva 4 šarafa posla svega 15 min.

Nemoj zaboravit odma uzet i nove matice.Jer ako su stare matice oštećene onda ti je uzalud mjenjat šarafe.

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

PostPostano: uto lis 20, 2009 10:13 am 

Citat:

Neki dan sam mjenjao diskove i plocice na mom Volvu V40d i kada sam htio odpustiti kotac (felgu) iznenadjenje. matica je krenula pa zajela navoj i na jednom vijku mi je otisao navoj jedan sam spasio a jedan je vijak pukao. Morao sam odpustiti kotac jer su plocice bile gotove tako da nisam imao izbora .Poludio sam. Sad pitam se dali je vulkanizer pretegao matice kada je stezao sa pneumatskim pistoljem ili je toliko losa kvaliteta materijala od kojeg su vijci. Bilo kako bilo sada trazim vijke, gdje god pitam nemaju. Neznam dali da skocim do tokara pa da istokarimo nove? Dali mozda netko ima staru glavcinu (svejedno prednju ili zadnju) ako netko moze pomoci bio bih jako zahvalan.
Ako se problem nije riješio, možete se javiti kod nas na dijelove, pa ćemo vidjeti da li ih imamo.
A čino mi se da ih imamo, i taj vijak i maticu. Možemo ih poslati i poštom.

darija@moto-ris.hr
info@moto-ris.hr

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 8:02 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:

Ako se problem nije riješio, možete se javiti kod nas na dijelove, pa ćemo vidjeti da li ih imamo.
A čino mi se da ih imamo, i taj vijak i maticu. Možemo ih poslati i poštom.
Ja imam sličan problem s vijkom za zatvaranje poklopca kutije filtera za zrak (C70, g. 2008). To je onaj križni vijak kaj je dugačak oko 3cm ali navoje ima samo pri kraju na zadnjih 1cm. Da li bi možda imali takav vijak?

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 8:15 am 

Nažalost ne mogu točno odgovoriti jer ne znam o kojem se motoru radi. Ako nemamo taj vijak možemo ga naručiti.
Takve upite je najbolje slati direktno nama na mail (obavezno i br.šasije ili ako ste bili kod nas na servisu može i registracija)...
info@moto-ris.hr

darija@moto-ris.hr
info@moto-ris.hr

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 9:50 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Nažalost ne mogu točno odgovoriti jer ne znam o kojem se motoru radi. Ako nemamo taj vijak možemo ga naručiti.
Takve upite je najbolje slati direktno nama na mail (obavezno i br.šasije ili ako ste bili kod nas na servisu može i registracija)...
info@moto-ris.hr
Poslao sam podatke na PP. Hvala unaprijed!

Vrh

PostPostano: sub lis 24, 2009 3:30 am 

Ljudi , hvala svima. Bio sam u Dragi i Uzeo Vijke i matice (35 Kn) komplet.
Zamjenio sam i sad je sve ok.
Izgleda da je ipak problem u materijalu, cudno za Volva.

Vrh

PostPostano: sub lis 24, 2009 10:49 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Citat:
Ljudi , hvala svima. Bio sam u Dragi i Uzeo Vijke i matice (35 Kn) komplet.
Zamjenio sam i sad je sve ok.
Izgleda da je ipak problem u materijalu, cudno za Volva.

Nije problem u materijalu već u pretezanju :idea:

Vrh

PostPostano: ned lis 25, 2009 2:13 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Citat:

Nije problem u materijalu već u pretezanju :idea:
Potpisujem!

Načelno bi se kotači trebali stezat kilo ključem koliko sam ja čuo i vidio.

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

PostPostano: ned lis 25, 2009 2:25 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Frendu neki dan otpao pri brzini od 90 km/h prednji desni kotač na Opel Vectri iz 2005. godine, jedva živu glavu izvukao. Svih pet šarafa kao da je netko laserom odrezao. Dan prije je bio kod lokalnog vulkanizera na montaži zimskih guma. Slučajnost?

Vrh

PostPostano: ned lis 25, 2009 6:37 pm 
..
..

...i onda se desi ovo :shock: http://www.youtube.com/watch?v=_By09U6y80M" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: čet lis 29, 2009 11:02 pm 

Slazem se da je u pitanju pretezanje,promjenio sam dosta auta ali ovo mi je prvi put da sam vidio da ode navoj na vijku za kotac.
Vulkanizeru sam rekao sto mi se dogodilo i on tvrdi da sa svojim pistoljem svima steze a da sam ja prvi kome je otisao navoj. Sad moguce da su navoji od ranije bili osteceni.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: