Citat:
Mislim, po meni, naprijed poprečno postavljen motor je ograničavajući faktor za svaki sportski automobil. Jasno da postoje veliki broj ljutih GTI automobila, te rally replika tipa delte, Mitshubishija, koji su stvarno sjajni automoblili, ali velika večina takvih automobila (s naprijed poprečno postavljenim motorom), ima motor postavljan u najmanju ruku na prednjoj osovini, a taj hebeni S60 ima motor ispred prednje osovine. Kako on može biti sportski auto?
Ali, zato se pitam koliko si snage i to iskoristive mogao dobiti iz nekog Audija sa 2.2 urbo motorom? Ako se ne varam, i oni trpe veliku snagu bez zahvata na klipovima, ili sam u krivu.
A uz to mu je motor uzdužno postavljen, i često je quattro.
Ovo nikako ne znači da se meni audi sviđa.
Jopis, jel ima ijedan tip auta da valja?
Ljudi s tim Mercedesima prave milione kilometara, a za tebe je to sve smeće.
Ma s kojim to mercedesima počevši od prve c klase pa na ovamo ljudi rade milione

?? I tog bi volio vidit

O mercovima ne pričam samo na temelju naše radione ili auta od starog i njegovih frendova, koji su mercedesoljubci puno veći nego ti koji voziš volvo a tako zdušno braniš merca. Pa kad mi čovjek koji (sad radi u bmw-u, btw., ali je radio godinama u mercu) je vozio i imao sve mercove još od legendarnih serija 115 i 123, pa nadalje do ovih najzadnjih; kaže da je mercedes otišao u k po pitanju kvalitete, s limom pogotovo jer je za većinu mercedesa baš od te truleks c klase lim iz portugala, a i mehanički su se totalno pokvarili + još svi problemi sa masovnim uvođenjem silne elektronike u aute; i eto ti zla; ne može me nitko ubijedit da to valja ili da je to u redu, a pogotovo uzme li se u obzir činjenica da su i dalje preskupa marka s obzirom na uloženo/dobiveno, uz sve te nedostatke, da se ne ponavljam od prije. Igrom slučaja buraz se vozi zadnjih par dana u S350 od prijatelja od starog, on je 2.vlasnik, njegov ujak je 1. koji ga je kupio novog, auto ima oko 650.000km trenutno i ja ti ne mogu dat ni jednu dobru stranu tog auta-motor je koma, limarija standardno banana, ne rade podizači stakala, grijanje sjedala, centralno, klima malo radi malo ne, sjedala su u stanju razdrndanosti u kakvom nisu u mom Tas golfu iz 90.g., abs malo radi malo ne, ostali el. sustavi pomoći u vožnji ne rade nikako... Ali vlasnik je fanatik i njemu je njegov auto super... Eto što više reć; Ili trebaš još, o tim 'sjajnim' bajnim preskupim primjercima njemačke autoindustrije; da ti kažem da je frendov okac protrunuo po vratima i pragovima totalno u dobi od 8 godina; ili da se evo i nekidan susjedu razletila getriba na c klasi staroj 4 godine sa 70ak tkm i 1.vlasnik; ili motor na e200 nakon 140.000km; itd itd; Previše je toga za nekad tako uglednu i kvalitetnu marku, a ponavljam, pogotovo uz činjenicu koliko koštaju ti automobili...
Kažeš, tj pitaš ima li ijedan ti auta da valja? Na žalost, zadnjih cca 10ak godina NE! Tragedija je što je došlo to da kupovao novi ili polovni automobil star do 10ak godina - dođe ti na isto - samo moraš imati sreće, ništa drugo, marka nije nimalo bitna, samo je stvar ukusa šta netko preferira; ima razlika dakako - neki su kvarljiviji više, neki manje, ali da postoji model imun na to, više ne i neće nikad više biti auta tipa mercedesa 123 200d, 240d, 300d; 124 230e, 300d; kad već pričamo npr o mercedesu; koji su vozili milione km bez problema, a većina ih i dan danas vozi bez po muke. Eto to je meni strašno, kad čovjek ide kupit novi auto koji bi trebao vozit min 10 godina bez problema uz redovno održavanje, a takav auto ne postoji više, samo čovjek treba imat sreće da kupi onog koji će se malo kvarit, a ne nekog koji će bit 70% svog vijeka po servisima... Igrom sreće imao sam hrpu auta, a stari puuno više, preko 2000, uz to još što i imamo servis 30 godina pa se i tu svašta doživljava, a i sam sam prisutan na masu foruma i klubova drugih proizvođača, što članski što moderatorski pa i tako pratim situaciju sa većinom proizvođača, tako da sam se svega navozio, nagledao, naslušao, načitao...
Da ne budem off skroz, baš sam sa starim komentirao ovo u vezi 5 cyl motora - on isto kaže da je skroz loše to što je nepar u motoru - loša uravnoteženost motora, veća potrošnja u odnosu na 4 cyl, veća vjerojatnost kvara upravo zbog više pokretnih dijelova unutar motora...