Eto kupio sam orginalno crevce kod RIS-a, ispalo me taman onak kak sam izračunal, i...... ko pravom hrvatu nije mi sve praf. Naime, došavši doma malo sam pogledao to novo crijevce i nekoliko sitnica mi je upalo u oči. Pa reko da podjelim to s vama. Čini mi se da je netko to crevce napravio tek toliko da prođe na maloj maturi iz praktičnog dijela. Prvo, za razliku od crevca napravljenog kod Pasarića, ovo ima samo jedan sloj armature. Dobro sad jedan ili dva. Ali i taj jedan, kako pokazuje slika...

.... nije baš postavljen u sredinu presjeka crijeva, već blizu površine. Istini za volju čini mi se da e staro crijevu u tom pogledu malo bolje napravljeno

Po meni je za očekivati da će upravo na jednom od tih mjesta crijevo opet puknuti. Osim toga, očito je da je neko pritisnul to crijevo dok se guma još nije stvrdnuli. Ili se nije stvrdnula dovoljno...

Staro crijevo je puknulo tamo gdje ja sa svojim skromnim znanjem iz fizike nikad ne bi rekao da će puknuti, Dapaće, kladio bih se da je to zadnje mjesto gdje će puknuti
Sve ovo me dovodi do pomisli da sam možda fulao što nisam kod Pasarića naručio i ovo crijevo. Naime čini mi se bolje npravljeno od ovoga iako ne izgleda tako. Nažalost nisam ga poslikao jer mi se žurilo srediti auto. Crijevo ima dva sloja armature i još je omotano izvana nekom trakom. Koliko je taj matrijal otporan na naprezanja, ulje i toplinu pitanje je. Kako su obadva crijeva zamjenjena u razmaku od niti mjesec dana bit će to prilika za usporedbu koje će crijevo duže izdržati. Ako auto još bude kod mene ili bude uopće živ.