Pozdrav ekipa
Evo jedno pitanjce, buduci da ne poznam bas volva, mozda ce se nekom i smjesno ucinit.
Volvilak mi je poceo trest jako pri vecim brzinama ... i brujit i zavijat. Ti zvukovi me i ne smetaju bas previse, no drhtavica da.
Standardno je imao prije rezonanciju od nekih 135-145km/h, volan bi se tresao u tom podruciju kad bi presao dalje sve ko po ulju.
Novo stanje je takvo da mi sad trese volan u rasponu od 130-150km/h puno jace nego li je prije tresao, te se je pojavila nova rezonancija na negdje oko 180km/h, koja je jacine kao ona prva koja je bila iz prethodnog pasosa.
Znam da cete sad rec da mjenjam gume, felge i ostalo sto se rotira. No moje pitanje je drugcije:
Primjetio sam i da mi mjenjac ( to znaci motor puno vise vibrira, i cuka ) pa me zanima dali to moze biti da su nosaci motora otisli??? Ili ako imate neku drugu ideju sto bi moglo biti?
Nekako mi mirise na to, jer zbilja niti sam igdje udario, nit sam gume i felge mjenjao, nit sam se na rinzole penjao nista, a situacije mi se je pogorsala. Diskovi su relativno novi, felge stare, gume zimske, od prosle sezone. Ne vjerujem da je taj dio sustava kriv...
_________________ V40, 2.0 16v, 1998
|