Citat:
Da Izy sve sam ja to napravio ali turbini treba puno više da zapuni sve svoje kanaliće

Pitaj Ruku ima slična iskustva

skoro slična, meni je turbina puštala prema turbinskom djelu, znači u auspuh direktno, uzrok je talog koji se napravi na "semeringu" ( to je zapravo neki kanal koji radi tak da prilikom rotacije sprečava ulje da prolazi preko njega, blablabla, da ne duljim dalje) i uz to je kanalić kod ulaza bio puluzačepljen tak da tu i nije bilo nekog podmazivanja osim na višim okretajima kad je pritisak ulja malo veći, uglavnom pakung turbine je bio vidno pregrijavan. Ja sam od tri turbine složio jednu koja je sad skoro dobra. Uglavnom kod stavljanja gore, napuniš uljem ulaz u turbinu, do vrha, spojiš, kod prvog nabijanja ulja već ima lagano na osovinama jer ne stavljamo to na suho natrag, malo se podmaže to iznutra sve. Ono ulje koje smo nalili slobodnim padom u međuvremenu malo kapa po tom svemu, tak da sve skupa nije na suho, uljni tlak se nabije jako brzo, nema nikakvih problema. Meni doduše nije dimilo baš ništa, ali kod nenada je bila situacija drugačija i njemu je puštalo u kompresorski dio vrlo vjerojatno tak da mu je bilo svega u interkuleru i šlaufovima pa dok to obgori i izađe treba malo vremena. Meni se čini da mi je turbina sad malo troma, al vele dečki koji se bave s tim da je to normalno prvih parsto do hiljadu kilometara, i da se u tom periodu ne bi smjelo baš previše tiskat u bust do kraja.
Uglavnom, te turbine su sprdačina od mehanizma, osim lopatica, to je nauka skupa s kućištem kompresora, to je bitno kod proračuna i izrade. Međutim, ovi kaj repariraju to ni ne diraju, eventualno operu, tu nema nikakve reparacije na tom dijelu. Ova lova kaj uzimaju je čista pljačka, pogotovo u slučaju da je sa osovinom sve ok, i da su sve lopatice na broju, ( za primjer, ova moja počepljena-sjebana turbina, s polupodmazivanjem je poslije svega imala zdravu osovinu i zdrave lopatice, tak da ne znam kaj bi moral čovjek radit da se to potroši) bitno je samo kod rastavljanja označit točan položaj lopatice turbine prema lopatici kompresora, onda ostaje i balans i sve.
Osobno sam očekivao neki složeniji sistem, al ovo je zbilja simplex vulgaris, plus svega kaj je moguće svašta kombinirat prema tipu pakunga. Sve u svemu zgodno.