Citat:
Citat:
Za nekoliko tjedana idem poslovno
iz Kine u Hong Kong pa
cu iz HK da slikam VOLVO KLUB HRVATSKE LOGO tako da
netreba montaze.
To ce biti najdalje geografsko promicanje VKH.

AFAIK Hong Kong je još uvijek oficijelno u Kini pa mi nije baš jasna tvoja opaska kao da ideš iz jedne države u drugu...
享用
Sad imam vremena da objasnim sta je Kina a sta Hong Kong i zasto MORAS "VAN" Kine, da bi produzio vizu.
I to bas u Hong Kong.
Od 01.Jula 1997 kad sam bas taj dan bio u HK taj dio se je vratio kao matici Kini
ali je ostao totalno autonoman i ima svoje jurisdikcije i politiku naravno i vodjenje cijelog HK.
U Kini imaju RMB ili Yuan a u HK HK $.
Kad ides iz Kine u Hong Kong moras popuniti ODJAVU iz Kine i isto tako PRIJAVNICU za HK.
Znaci dobijes izlazni pecat iz drzave Kine i ulazni u drzavu HK.NE KINU. Niti se tretira kao Kina niti ce se tretirati.
Kinezi NEMOGU tek tako dolaziti u Kinu niti
turisticki a kamoli da rade. Potreban im je neke vrste pasos kojeg izdaje Kineska policija
dok Hongkonsani mogu slobodno putovati u Kinu.
Legislatura HK je totalno drugacija od Kine.Zato se i koristi za ogromne migracije
ljudi koji zive i rade u Kini. Na novom aerodromu svaka 3-4 minuta dodje ili odleti jedan avion.
24 sata neprekidno.
Malo sam offtopic ali da se razumije, da HK nikada nije niti ce priznati Kinu kao maticu
i bas tad 01.Jula 1997 su se bojali velikih izgreda i nama savjetovali da ostanemo
kao stranci u Hotelu. Ali se nije nista desilo.
Pisem vam iz Hotela Novotel Mercury a sutra idem da pravim novu radnu vizu za KINU.
I cekati u redu sa jedno 200 ljudi. Auuuuuuu a vec me noge bole od danasnjeg shoopinga.
A prekosutra u Volvo HK na probnu voznju xc60 jereeeeeeeeeeeeee
I Phone imaju G3 samo originale i cijena im je od 350 Eura do 600 Eura ovisno od memorije.