volvo s40 t4 1998
daklem vako, kad stanem i ugasim auto zatuli mi dvaput nesto, kao da sam ostavio otvorena vrata ili nesto slicno a nisam nih jos ni otvorio. dakle samo dvaput zatuli i bok. e sad ovo mi je prvi auto koji uopce ima neku spomena vrijednu elektroniku pa nemam pojma sta mu je. nisam dobio knjizicu uz njega pa sam pretpostavio da kad izvadim kljuc, da se sve otspoji od akumulatora, i klima i radio i sve, al mozda nije tako, mozda bas zato tuli jer sam ostavio sve upaljeno. ma brijem, nemam pojma. jel ima neko objasnjenje sta znaci kad tuli ( na kontorlnoj ploci se nista ne pali...)?
broj dva, start me ubija. nikako krenut smjesta. u prvoj moram dat gascinu da bi normalno krenuo, ako probam normalno sa malo gasa odma cukne i skoro se ugasi. kao da nemoze krenut dok se turbina ne pokrene, na skoro 2 soma okretaja....da ne pricam kako me ekipa cudno gleda, kao vidi kretena turira motor bezveze ( a dere se ko nenormalan....). sta se dogadja s tim? jel to normalno? konto sam da cu moc oprat svakog na semaforu a sad me prodju 3-4 vozila dok se ja uopce pomaknem s mjesta....
broj tri, malo mi se pali malo mi se gasi ono osvjetljenje konrolne ploce. brijem da je osigurac ali mozda ima jos nesto
broj cetiri, di u zagrebu ima ducan sa dijelovima za volvo? mislim nekakav uzi centar, ne dubrava sesvete velika gorica sveta nedjelja whatever. trazio sam brisace i jedva nasao, sta ce bit kad mi bude trebalo nesto ozbiljnije???
broj pet, mali guta ko veliki

koji plin preporucujete? kolko love i koje su komplikacije za ocekivat, mislim u nekom vremenu recimo kroz 5 godina moze riknut to i to zbog opterecenja itd....cisto da planiram kintu.
fala ekipa i pozdrav.
chicha