Citat:
Daklem ovako. Tek za koji tjedan ću znati kakav je motor, ali imam ne baš obećavajući osječaj. Opet nešto dimi, mada mi mehaničar kaže da možda još nije sve sjelo na svoje. Ne znam šta na starom motoru ima sjedat na svoje jer to nije rađen motor, ali ajde. Tako da ću se morat raspitat za taj primjerak kod Veljka. Cijena, km?
To kaj dimi može bit krivo podešeno paljenje. Meni je do prije par dana dosta dimio crni dim (onak da ti bude neugodno dat jaki gas), a nakon posjeta BALOG-u (Servis BOSCH pumpi i diza)
http://balog.ipo.hr gdje sam mijenjao uloške dizni i podesio paljenje, auto ide ko raketa i skoro uopće NE dimi! Otkad ga imam više od 4 god. nije išao ovak odlično.
Čim stignem budem napisao na forumu izvještaj za kolege dizelaše...
Citat:
A tvornički reparirani motor u Biškupa sa garancijom 100000km bez ugradnje košta 36.400 kn. To ti je bez popusta. Ja sam zagovarao tu varijantu, jer kad odbijem popust, pa PDV, pa umanjenu poreznu osnovicu na kraju godine izađe pno manje, a bar imam sigurnu stvar. Novi motor kažu nemože. Za kompresisu ti nemam pojma, znam da treba bit min 27 da bi se motor smatrao valjanim, a moj stari je imao 21-22. I išo dvjestadvadeset.
Po V4DISU za 850 TDI, kompresija novog je 30, a min. je 24. Pitao sam te, baš da vidim ako imaš neke druge informacije...
Meni je mjerio i kompresiju i odlična je za auto s 350 tkm - 28 bara!
Bok,