Sada je: sub svi 10, 2025 2:54 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 3 posta ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zadnji ovjes
PostPostano: čet svi 08, 2008 3:33 pm 
.
.

Pozdraf,

Jedno pitanje za poznavaoce, a odnosi se na zadnji ovjes. Zadnji ovjes mi dosta lupa na rupama, a prije neki dan je počalo baš ozbiljno lupati s jedne strane (mislim da je desna), a kako mi je tip prije godinu dana na tehničkom rekao da su mi selen blokovi otišli, spremam se napraviti promjenu istih. E sad, ima dvije vrste "gumenih" dijelova otraga i koji su sada selen blokovi ili su i jedno i drugo selen blokovi.

slika

slika

Preko neta sve skupa sa pošatrinom košta 1.600 Kn (naravno, ako ne bubnu PDV), pa si mislim sve zamjeniti.

Također za svaki slučaj mislm otići do Auto Kreše koji ti (navodno) za 100Kn napravi pregled / test cijelog ovjesa.

Ima tko kakav pametan savjet??!!??

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 08, 2008 4:14 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo 850 2.0 GLT
Kada skines drvenu podnicu u karavnu(dvije drvene daske koje se dizu kao pretinci), tocnije onu prema zadnjim zicevima. Ispod nje su sa svake strane po jedan selen, neki ga zovu i zadnji lezaj amortizera. Skuzit ces da lupa ako dignes zadnju haubu(vrata), maknes rolo i pritisnes zadnj kraj prema dolje(zaljuljas gore dolje), vidjet ces dali ti se lagano dize(lupka) upravo ona zadnja podnica koju sam rekao da moras dignut da bi primjenio selene.

Meni je to lupalo, zbilja iritantno, kostao me 255 kn jedan komad.

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 08, 2008 4:32 pm 
Veteran
Veteran

Je, to su nosači amortizera i koliko znam u Zg ih drži Autoset, a što se tiće selena; malo sam kopao i pronašao samo od Boge-a i Lemfordera, Te proizvođaće ovjesa zastupaju ; opet Autoset, Auto Hrvatska i Gregurek. Skinuo sam ti i njihove šifre tako da možeš telefonski pitati :wink: , pa ako imaju - vidi što ti najviše odgovara, ako ti opet nisu pri kraju nosači amortizera kako je Roni spomenuo.

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 3 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: