Istempirao sam nakon promjene svih remena, natezača i vodene pumpe otići podesiti paljenje u spomenuti servis. Osim toga kako mi auto ima 349tkm odlučio sam uložiti još malo love i staviti nove uloške dizni, jer nisu toliko skupe. I šlag na kraju, blokirao sam EGR.
Imam auto više od 4 god. i nikad nije išao ovako dobro kao nakon ovih zahvata!!! Osim toga kako god ga sad stisnuo, više NE dimi!!! Ionako je trošio malo, ali sad troši još manje. Tempomat 110 km/h po AC, 4 osobe u autu - potrošnja ispod 5 l.
Usput su mi izmjerili kompresiju i ispada da je odlična. Prema V4DIS-u novi D5252T motor mora imati 30 bara, a moj ima 28

Minimum po V4DIS-u je 24 bara.
Koga zanima - jedan uložak dizne za 850 TDI u spomenutom servisu košta 280 kn.
Preporučio bih svim VKH kolegama koji imaju dizelaše s puno km, i koji imaju osjećaj da bi im auto morao ići bolje, te koji imaju problema s crnim dimom, neka posjete Baloga i barem podese paljenje ako već dugo nisu. Razmislite i o stavljanju novih uložaka dizni ako imate više od 250tkm s originalnim diznama (na žalost mislim da se ovako povoljna cijena odnosi samo na NE-common rail motore).
U servisu su ljubazni, puštaju vas da ako hoćete pričekate auto i cijelo vrijeme gledate šta rade na vašem autu i na kraju vam vrate stare dijelove.
I po ovom mojem iskustvu, i pričanju drugih, kvalitetno obave posao za "normalnu" cijenu.
Evo kontakt da ne tražite:
http://balog.ipo.hr/
popravak Bosch pumpi i diza
Balog
Tel: (01) 4574 509
Mrzljak 11, Markuševec, 10000 Zagreb