Sada je: sub svi 10, 2025 4:53 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 11 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto tra 22, 2008 4:07 pm 

Slusajte sta se desava,upalim je i hladi kao luda.Onda pritisnem off dugme da je ugasim i poslije opet on ali tada vise nece da se upali klima.Izduvava ali ne hladan vazduh i kad dodam gas drzi mi obrtaje i bas polako padaju.Kad ugasim skroz klimu dok tako drzi obrtaje oni se odmah vrate u normalu.
Jeli imao ko takav problem do sada?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto tra 22, 2008 4:25 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C70 T5
---?---

jesi čačko kaj po elektronici?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto tra 22, 2008 6:24 pm 

Jok,nista nije dirano,mada sam posumnjao da je u pitanju elektronika o kojoj inace ne znam nista.Zato me i interesuje o cemu se radi da bi mogao da kazem nekome ko se razumije da to rijesi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto tra 22, 2008 11:27 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Izmjeri da li dobivaš struju na kompresor dok je upaljena klima ( a ne radi ) ako dobivaš struju, problem je u kvačilu kompresora.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri tra 23, 2008 10:55 am 
..
..

99% da je špula u pitanju (ili kak je Kiki rekel kvačilo kompresora). Nova remenica s kuplungom će rješiti problem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri tra 23, 2008 12:22 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Ak dobro kužim imaš isti problem ko i ja.Ali sam ja došao do saznanja da je problem u plinu kojeg ima vjerojatno premalo.Kad ju prvi puta upališ na hladno presostat reagira da je dobar tlak ali kad probaš ponovo neće vjerojatno jer se plin ugrijao(ohladio) pa ima druga svojstva i presostat drukčije reagira.Sranje je kaj je volvo na tom modelu ugradio samo jedan servisni vod pa je jako teško čitati tlakove na strani visokog pritiska. Prva pomoć ti je otići kod nekoga tko ima dobar stroj za vakumiranje da sve isisa i stavi novi plin sa uljem i ja mislim da bu šljakalo.To ti je sigurni jeftinije od promjene kompresora ili kvačila pa ćak i polovnog

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri tra 23, 2008 1:02 pm 

Mora da je u pitanju to kvacilo,juce je dopunjena klima,zamenjen filter...odradjen ceo servis.Kupuje li se to kvacilo novo ili moze da se remontuje?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri tra 23, 2008 4:48 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Špula se kupuje nova jer je bakrena žica namotana u kučištu zalivena i neda se popravljat :( :( :( :(

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri tra 23, 2008 9:42 pm 
član VKH
član VKH

Na tim kompresorima je problem što se potroši kvačilo ( provjeri sa nekom metlnom polugom da li ti radi el. magnet tako da približiš tu polugu u gore opisanoj situaciji na kvačilo ) ako ti privlači polugu ka kvačilu znači da sve radi i potrošeno je kvačilo. ( samo pazi da ti remen ne primi tu polugu pa da ostaneš bez prstiju )
Može se popraviti treba skinuti prednji dio i izvaditi jednu pločicu van da se dobije manji razmak cca 0,5 mm.

Ako ne kužiš što sam ti napisao onda se mani čorava posla i potraži majstora koji će to odraditi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet tra 24, 2008 2:34 pm 

KIKIR6,definitivno je kvacilo,vec je probao to jedan majstor sa metalnom polugom i privlaci je.Znaci novo nema spasa ili da se smanji rastojanje izmedju ploce i magneta,moracu to sad da odradim prije vrucina.Hvala svima na odgovorima i pomoci.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet tra 24, 2008 4:02 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
KIKIR6,definitivno je kvacilo,vec je probao to jedan majstor sa metalnom polugom i privlaci je.Znaci novo nema spasa ili da se smanji rastojanje izmedju ploce i magneta,moracu to sad da odradim prije vrucina.Hvala svima na odgovorima i pomoci.
Može se smanjiti rastojanje skidanjem pločice, kad skinete kvačilo ( znači treba skinuti centralni vijak i povući kvačilo van, ide dosta teško te bi si trebali napraviti alat za izvlačenje ) unutra ima više pločica pa prije nego skidate izmjerite razmak i onda maknite pločicu koja je potrebna da se dobije razmak od 0.3 do 0.5 mm.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 11 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: