Sada je: čet lip 19, 2025 3:29 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto ožu 25, 2008 6:59 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Svijećice dolaze sutra pa sam odlučio još malo se zafrkavat, probao sam ištekat šteker sa MAF-a i sve radi isto, nikakve reakcije.. Znači li to da ustvari on zeza?
Lako moguće inače ti Gonzo ima jedan Maf u rezervi za T4.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto ožu 25, 2008 8:16 pm 

Vozi: BMW 528i
Citat:
Citat:
Svijećice dolaze sutra pa sam odlučio još malo se zafrkavat, probao sam ištekat šteker sa MAF-a i sve radi isto, nikakve reakcije.. Znači li to da ustvari on zeza?
Dobra informacija :D Koliko dođe inače novi, original? Ako znaš slučajno...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto ožu 25, 2008 8:52 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
Citat:
Citat:
Dobra informacija :D Koliko dođe inače novi, original? Ako znaš slučajno...
Ne želiš znati :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri ožu 26, 2008 8:32 am 

Zvao sam u servis, čisto se raspitat za cijenu maf-a.. Bolje da nisam :lol: Očekivao sam veću cifru, pripremio se psihofizički i to, ali opet :shock: Uglavnom, dođe 4 tisuće..i nešto, nisam točno zapamtio jer kad sam čuo 4..
Nadam se da mi to nije problem :lol: danas stavljam svijećice pa sta bude. A ako ne bude uštekam na dijagnostiku.

Inače lik mi kaže da to nikad još nisu mijenjali, volvo servis u rijeci. A gledao sam cijene na netu, u americi dođe oko 230 $ - 1100 kn!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri ožu 26, 2008 9:02 am 
Veteran
Veteran

Ako je do MAF-a, nešto ćemo iskemijat, ima Gonzo jednog u rezervi, a imam i ja jedan gotovo nov.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri ožu 26, 2008 1:37 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
Citat:
Citat:

neznam za koji model ti treba jer su različiti uglovnom imam orginal volvo maf skinut sa s40 turbo my04 sa pređenih 40tisoč milja .
javi na PM ak ti paše.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri ožu 26, 2008 8:27 pm 

Moram najprije vidjet dali je maf problem, sve se čini da nije, sa novim svijećicama auto ne dimi više, primjetio sam da se lagano izvukla cijev usisa na turbini pa sam i to sredio, moguće da je to bio problem, još samo da sredim instalaciju prema bobinama jer mi je to radilo onaj 'misfiring' i onda ga probam, nisam imao vremena za sve to danas.
Hvala, ako bude trebalo javim se za MAF.

Ali sve se čini kako ću sutra morat blendat nekom BMW-u da mi se makne sa ceste :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri ožu 26, 2008 8:45 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C70 T5
Citat:
Citat:
Citat:
Teško će ti netko "čitati" mapu iz ECU-a (može se, ali to zahtijeva lemljenje po njemu), to nije niti potrebno. Ono što tebe zanima je smjesa, a nju možeš ispitati korištenjem širokopojasne lambda sonde sa pripadajućim kontrolerom (WideBand).

daj malo pojasni to bolje; onako laički! Kako i gdje se to može napravit i naravno koliko to košta?
Mislim da ti nekakvu mobilnu varijantu WB sonde imaju u Auto-Tim-u. Zvrcni ih pa pitaj pošto bi ti izmjerili. Imam ju i ja, ali moja je vezana za kompletnu instalaciju i novi VEMS ECU, nije jednostavno prenijeti sistem u drugi auto, tako da ti ne mogu izaći u suret.

Znam za još jednog dečka koji ima tu mobilnu varijantu (sonda se postavi u ispušnu cijev zadnjeg lonca), broj ti pošaljem na PM ako želiš.

Zadnja i najskuplja varijanta je da si kupiš kontroler i sondu..
http://shop.vems.hu/catalog/product_inf ... 8ab2344e2b

sorry tek sad vidio post. Može, slobodno pošalji na PM broj! Znači s tom sondom se može izmjerit smjesa???

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet ožu 27, 2008 9:30 pm 

Ovako, možda je sve jasno ali ja uvijek volim neku potvrdu od strane iskusnijih ljudi ili onih koji su imali isti problem.

Nakon svega sto sam iskušao i napravio, neki simptomi su nestali, auto vozi bez nekih iznenađenja - ne pusti me na cesti :evil: , u leru radi mirno i baca lagani crni dim - bogata smjesa, u toku rada isključim šteker sa MAF-a i crnog dima više nema, smjesa bolja..

U vožnji se ponaša potpuno isto sa uključenim/isključenim MAF-om, osjeti se lagano gušenje na malim okretajima kad je uključen senzor i u oba slučaja lambda svijetli. Kod uključenog senzora lambda počne svijetliti nakon par minuta od pokretanja motora, kad je senzor isključen svijetli stalno.

I još jedna 'sitnica'...ne osjetim uključivanje turbine ni u jednom slučaju..što do danas nije bio slučaj, na 2400 okretaja jasno se osjetilo. I to nije sve, ugasim auto a pali se ventilator :?: , zaključam, čekam ..dosta čekam,a on puše bezveze.. Temperatura oko 75 stupnjeva, dam kontakt ugasi se, izvadim ključ pali se - popizdilo totalno.

Možda vam padne još koja ideja prije uštekavanja na dijagnostiku koju sam ugovorio za subotu. Thanks.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet ožu 27, 2008 9:31 pm 
Veteran
Veteran

Pozdravi se sa MAF-om.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet ožu 27, 2008 9:33 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mercedes e550
To sa ventilatorom sam imao isto i bio je uzrok MAF senzor

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet ožu 27, 2008 9:33 pm 

A da jebiga.. To sam i mislio.
Misliš da je to uzrok i ovo sa turbinom i ventilatorom?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet ožu 27, 2008 9:36 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mercedes e550
Znam samo za ventilator nisam sad siguran je li i turbina ona se nebi tribala isključit ali crni dim i sve to triba bi otić svakako na dijagnostiku a ako turbo ne puni vozi što prije na otklanjanje kvara i izvještavaj nas možda pomognemo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon ožu 31, 2008 10:02 pm 

Stvar riješena, dobri čiko tcode mi je nabavio MAF, ugradim i sve štima - problem riješen. Ko švedska urica radi :D

Hvala svima na pomoći a posebno tcodu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon ožu 31, 2008 11:47 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C70 T5
bravo! Sjedi 5!!! :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: