Sada je: čet lip 19, 2025 11:37 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 39 postova ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned ožu 16, 2008 7:32 pm 

Pozdrav prije svega.
U neko dogledno vrijeme planiram kupiti ovaj auto pa me zanimaju Vaša iskustva s tim modelom. Potrošnja, servisi, bolne točke.., apsolutno sve u čemu ste imali iskustva.
Kolika cijena bi mogla biti za dobro očuvanog i da je što mlađi?
Na raspolaganju bi imao oko 10000€ pa bi molio da me savjetujete, hvala...

PS: Koliko mu je osnovno osiguranje i općenito registracija sa 50%?

Bruno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 8:04 pm 
Veteran
Veteran

Bruno, za te novce bojim se da ces morat gledat u smjeru prve generacije S40 (2.0d motor dolazi samo sa drugom generacijom od 2004. godine). Sto se tice 1.9d izvedbe 40tke, vjerujem da ce ti se uskoro javiti vlasnici :wink:

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 8:23 pm 

Čini se da je onda po oglasima štamparska greška jel sam vidio 2.0D modele iz 98' i 99'.
Uglavnom, može i neki drugi dizelski motor (bilo bi lijepo da ima i turbo) a to i očekujem od ovog foruma da mi da savjete.

Ajmo vlasnici dizela...

Bruno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 8:24 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
osiguranje i produženje registracije-oko 3300-3500kn u zagrebu ( s 50%), tebi bude u osjeku jeftiinije osiguranje, Za 10000 evra možeš naći zbilja dobar primjerak par godina star. Mora izgledati baš kao da je novi, ništa nesmje bit iznucano i izguljeno u njemu, tad znaš da si na kolko tolko normalnoj kilometraži ( moj je s 200000km izgledao kao da je jučer iz salona izašao), gledaj da je suh oko čvorišta povrata interkulera i egr-a, da ravnomjerno i mirno radi, nesmije dimit crno iza i onda je sve ok, toči i vozi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 8:32 pm 

Citat:
osiguranje i produženje registracije-oko 3300-3500kn u zagrebu ( s 50%), tebi bude u osjeku jeftiinije osiguranje, Za 10000 evra možeš naći zbilja dobar primjerak par godina star. Mora izgledati baš kao da je novi, ništa nesmje bit iznucano i izguljeno u njemu, tad znaš da si na kolko tolko normalnoj kilometraži ( moj je s 200000km izgledao kao da je jučer iz salona izašao), gledaj da je suh oko čvorišta povrata interkulera i egr-a, da ravnomjerno i mirno radi, nesmije dimit crno iza i onda je sve ok, toči i vozi.
Hvala puno na odgovorima.

:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 8:53 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Citat:
Čini se da je onda po oglasima štamparska greška jel sam vidio 2.0D modele iz 98' i 99'.
Uglavnom, može i neki drugi dizelski motor (bilo bi lijepo da ima i turbo) a to i očekujem od ovog foruma da mi da savjete.

Ajmo vlasnici dizela...

Bruno.
Ej,evo da se ja malo ukljucim :wink: :wink:

Ja ti vozim V40,2001god. i to 1.9 DI 102 ks:!:

evo slike
viewtopic.php?t=158&postdays=0&postorder=asc&start=0

To ti je RENAULT LAGUNA 1.9 dci.Kupio sam ga sa 82 000 km,sada ima 125 000,a nisam imao nikakvih problema satim motorom.Svi koji su imali nekakve kontakte sa LAGUNOM su pljuvali po tom motoru,a ja stvarno samo tocim i vozim.

Postoji i 115 ks ali taj je u vlasnistvu dgovorcinneka ti on nesto kaze o svojem

:wink: :wink:

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 9:06 pm 

Može malo oko potrošnje? Osobno večinu vožnje provedem izvan grada a po gradu jako, jako malo... Koje su slabe točke na "četrdesetkama"? Održavanje?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 10:10 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Može malo oko potrošnje? Osobno večinu vožnje provedem izvan grada a po gradu jako, jako malo... Koje su slabe točke na "četrdesetkama"? Održavanje?
HM :!: Potrošnja :!: Kaj da ti kažem :?: Nisam nikad točno računao ali koliko mi komp kaze prosječna potrošnja mi je 6,8 (sa klimom).Ja se većinom vozim po gradu,a potrošnja na autoputu (cca:130 km/h) mi je 5.4-5.7 lit.(sa klimom).Točnije sa rezrvarom napravim oko 950 km.Rezeroar ne praznim nikad do kraja nego ga vozi do pred rezervu i onda tocim,tako da bi mogo preci sigurno i puno vise :!:
Za slabe točke ti bas i neznam,ali sam čuo da im je jako osjetljiv ovjes(ali to su samo glasine),a ja nisam jos imao problema sa njim.
A što se tiče servisa,tj. održavanja,oriđiđi djelovi su naravno pre skupi kod svih VOLVO vozila,a ja ih naravno ne stavljam :? :? Ja sam platio zamjenske djelove za veliki servis ravno 2k kuna(naravno bez ulja),sto je jako povoljno za razliku od originala.Jest da je original,original ali mislim da nije bas nesto dugotrajniji zato kaj je toliko skuplji :!: :!: :!:

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 10:56 pm 

Citat:
osiguranje i produženje registracije-oko 3300-3500kn u zagrebu ( s 50%), tebi bude u osjeku jeftiinije osiguranje, Za 10000 evra možeš naći zbilja dobar primjerak par godina star. Mora izgledati baš kao da je novi, ništa nesmje bit iznucano i izguljeno u njemu, tad znaš da si na kolko tolko normalnoj kilometraži ( moj je s 200000km izgledao kao da je jučer iz salona izašao), gledaj da je suh oko čvorišta povrata interkulera i egr-a, da ravnomjerno i mirno radi, nesmije dimit crno iza i i onda je sve ok, toči i vozi.

nesmije dimit crno iza

zasto ne smije pa dizel je.................moj 19tdi(2001g) 115ks,v40 dimi a komp. pokazuje da je sve ok,ulje ne trosi........
ne kontam!?!?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 11:01 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
osiguranje i produženje registracije-oko 3300-3500kn u zagrebu ( s 50%), tebi bude u osjeku jeftiinije osiguranje, Za 10000 evra možeš naći zbilja dobar primjerak par godina star. Mora izgledati baš kao da je novi, ništa nesmje bit iznucano i izguljeno u njemu, tad znaš da si na kolko tolko normalnoj kilometraži ( moj je s 200000km izgledao kao da je jučer iz salona izašao), gledaj da je suh oko čvorišta povrata interkulera i egr-a, da ravnomjerno i mirno radi, nesmije dimit crno iza i i onda je sve ok, toči i vozi.

nesmije dimit crno iza

zasto ne smije pa dizel je.................moj 19tdi(2001g),v40 dimi a komp. pokazuje da je sve ok,ulje ne trosi........
ne kontam!?!?

Moj je dimio do prije par dana kad sam ga poceo pošteno stiskat 2500-3000 okretaja.Prije sam ga štedio i šaltao cim je cajger došo do 2000,a kako mi je majstor reko:Zagušio si ga pa kad ga stisneš nakon dugo vremana lagane vožnje,sasvim ti je normalno da izbaci tu čađ van kroz alspuh :!:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 11:03 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
treba svremena na vrijeme sprovest terapiju punog gasa :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 11:04 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
treba svremena na vrijeme sprovest terapiju punog gasa :wink:
A majstor GONZO je to doktoriro pa se javite njemu na propuhivanje :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 11:05 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
uvjek stoji na raspolaganju :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 11:06 pm 

Citat:
Citat:
Citat:

nesmije dimit crno iza

zasto ne smije pa dizel je.................moj 19tdi(2001g),v40 dimi a komp. pokazuje da je sve ok,ulje ne trosi........
ne kontam!?!?

Moj je dimio do prije par dana kad sam ga poceo pošteno stiskat 2500-3000 okretaja.Prije sam ga štedio i šaltao cim je cajger došo do 2000,a kako mi je majstor reko:Zagušio si ga pa kad ga stisneš nakon dugo vremana lagane vožnje,sasvim ti je normalno da izbaci tu čađ van kroz alspuh :!:

ja kad ga tek upalim i stisnem gas dimi sto je normalno da dimi , ja ga uvjek vozim do 3500 okretaja , naj vise sto sam ga stisnuo je bilo 4700 obrtaja , to je maksimala................valjda je to dovoljno pojma nemamo u stvari koliko i moze otici gore.....................ipak je dizel.............

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned ožu 16, 2008 11:08 pm 
Veteran
Veteran

Pa normalno da bu dimio kad je hladan,a i nesmiješ ga stiskat dok se ne zgrije zbog dobrobiti turbine :wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 39 postova ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: