Sada je: sub lip 14, 2025 9:42 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. XC90 D5, 05g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 2 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet svi 22, 2025 12:03 pm 

Vozi: XC60
Pozdrav svima!

Na XC60, D4, AWD, 2018. prije godinu dana se upalila check engine. Nakon par dana ugasila se, da bi se opet pojavila prije koji dan.
Znam da je problem s dizelom ako se vozi u gradu i kratke relacije, što je kod mene u zimskom periodu slučaj, ali zbunjuje me što se pojavi pa ugasi. Trenutno je još prisutna, ali moguće da će se ugasiti kao prvi put.
Inače ne primjećujem da bi na bilo koji način utjecalo na snagu ili bilo što drugo u radu motora.

Kod poznanika smo ga spojili na Launch dijagnostiku, dok svijetli i pokazale se dvije greške:
P24C600 - Partikulate Matter Sensor Temperature Circuit. General Fault Information. No Sub Type Information

P24C768 - Partikulate Matter Sensor Temperature Circuit Range/Performance. Calculation Basic Fault. Event Information.

Da li je to možda problem lošijeg goriva pa ne trebam reagirati ili je u kvaru senzor DPF-a?
Koliko se može voziti s ovom greškom, da mi ne stane kad ne treba zbog toga?

Ako netko zna ili je imao ovakav slučaj molim za povratni info.
Hvala!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPostano: čet svi 22, 2025 3:22 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Nikad se ne vozi auto s greškom jel posljedice mogu biti jako štetne (čitaj skupe) uguglaj gresku i naći ćeš problem , neki senzor koji izgleda kao nox je otišao

Sent from my iPhone using Tapatalk

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 2 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: