Sada je: uto tra 29, 2025 10:07 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 06g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 2 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri tra 23, 2025 11:24 am 

Vozi: VOLVO S40 2.0D 2004 g
Pozdrav Volvo stručnjacima.

Suočen sam s problemom s kućištem termostata na mom Volvu S40 2.0d, 2004. godina, s 480 tisuća km, da.

Dakle, u nastavku ću opisati probleme i simptome.

1. Prošli tjedan sam zamijenio kućište termostata, OEM broj: 9646439080, s istim, ali rabljenim.
2. Razlog za promjenu bilo je curenje rashladne tekućine. Platika kod motorica napukla i kaplje
3. Samo kuciste se mijenjao tijekom vremena, a novi oblik i funkcija se donekle razlikuje od originala kako je ovdje opisano.
Citat:
The car manufacturer has discontinued the Volvo TMS system (Thermal Management System) installed ex works, so spare parts no longer have the necessary plug connections. This is the case with both original spare parts and aftermarket parts.
Unused cables must be insulated and fastened with cable ties.​
Link na kuciste - https://www.skandix.de/en/spare-parts/c ... 6679/?dc=6

4. Rabljeni dio koji sam ugradio rješava problem curenja, ali stvara novi problem - the engine system service required na zaslonu, ali bez ikakvog koda
5. Auto se pali i radi normalno bez gubitka snage, ali prednji ventilator radi cijelo vrijeme i radna temperatura motora je u normali, doseže sredinu na mjeraču unutar 2 minute pri hladnom startu, što se cini vrlo brzo.
6. Moje pitanje je mogu li koristiti novi OEM broj: 9646439080 kako je opisano na web stranici Skandix? Moj mehaničar mi je rekao, Ne, ali mislim da može biti; neće se koristiti samo jedan kabel.
7. Je li netko imao sličan problem da podjeli iskustvo? Hvala

Novo kuciste
slika

Originalno kuciste
slika

Vrh

PostPostano: sri tra 23, 2025 2:38 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Napisi mi šasiju i izvadit ću ti org br , to se kupuje novo , ima par tvornica tipa Wahler i sl koji su isti kao i original

Sent from my iPhone using Tapatalk

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 2 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: