Sada je: uto tra 29, 2025 4:44 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 06g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 3 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri srp 17, 2024 1:33 pm 

Vozi: Volvo V50 1.6 D
Pozdrav,

Imam Volvo V50 1.6 D iz 2010. godine.

Jedan dan nakon što je stajao upaljen u leru Volvo se samo ugasio, nakon toga je verglao par puta i nakon cca pola sata upalio i ponašao se normalno.
Odmah sam otišao kod mehaničara i na dijagnostiku standardnu nije izbacivao nikakvu grešku te sam otišao kući.
Nakon dolaska sam auto ostavio u leru na parkingu da radi i opet se ugasio i nakon toga nije više htio upaliti, vergla i pokušava upaliti ali neuspješno.
Nakon toga je promjenjen filter goriva i vakum pumpom je navučeno gorivo i odmah je upalio i normalno vozio, no nakon ostavljanja na parkingu u leru opet se ugasio.
Kada je klima bila upaljena ugasio se nakon par minuta dok je bez klime radio nešto duže.

Na motoru je rađena generalka, mjenjan je blok motora, dizne su reparirane, stavljen je novi filter goriva, novi zupčasti remen i napravljen je veliki servis prije cca 6.000 km. Dan prije nego se Volvo ugasio je bio na rezervi i napunjen je do vrha (neznam jel to bitno za spomenuti).

Ako je netko imao sličan problem bio bi zahvalan da ga podijeli kako bi što lakše otklonio kvar ili ako netko ima originalnu dijagnostiku za Volvo da mi se javi, auto se trenutno nalazi u Novom Zagrebu.
Hvala!

Vrh

PostPostano: ned srp 21, 2024 8:17 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 2015 XC60 D4 133 kW; 2017 S60 T6 270 kW
Tema premještena; molim da se ubuduće pripazi na stavljanje u odgovarajući podforum.

2015 Volvo XC60 2.0 D4 (VEA) Summum
2017 Volvo S60 T6 Polestar

Vrh

PostPostano: uto srp 23, 2024 9:33 am 
..
..

Vozi: V60 CC D4, V60 D2
Citat:
Nakon toga je promjenjen filter goriva i vakum pumpom je navučeno gorivo i odmah je upalio i normalno vozio, no nakon ostavljanja na parkingu u leru opet se ugasio.
Ja sam imao slican problem na Fordu kada nakon promjene filtera nije 100% dihtao pa se nafta povlacila u rezervoar i onda je uvijek trebalo drugo vremena da povuce, tako da ti savjetujem da provjeris da ti negdje ne pusta neko crijevo od dovoda nafte.

Najlaksi test je da ga pustis da se ugasi na leru te nakon toga provjeris imas li nafte na nekom spoju blizu injektora ili ne.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 3 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: