Citat:
U suštini kad ventilator radi u max brzini je znak da nešto nije u radu ili da on tim radom pokušava zaštititi motor od pregrijavanja.. jesi kad mjenjao senzor temperature vode, da to on ne šalje kriva mjerenja na ECU?
Hvala ti na javljanju.
BTW, to je pocelo prije vise mjeseci samo nisam kuzio, jer se nije desavalo osim uzbrdo.
Znam za to oko max brzine ventilatora. To pise u VADIS-u, ali opcenito za sve 850 modele, a velika vecina su benzinci, tako da ovo moze i ne mora se ticati TDI-a.
Kod benzinaca se pali cini mi se tek na 102 C, gasi na 7-8 stupnjeva manje, a na TDI-u se pali na 87 C. Samo ne znam na koliko bi se trebao ugasiti na TDI-u.
Gledam vec danima u dijagnostiku dok vozim i uvijek ga upali na 87 C i to samo kod stani-kreni, uzbrdo i kad auto stoji u leru. Na ravnom kad ide, nije ga palio niti kad je vani bilo 35 C.
Temperatura NIKAD dok sam gledao nije presla 88 C. a, padne do 82 C i ne gasi ga...a ne znam kako je bilo prije, jer nisam gledao u dijagnostiku
Kladio bih se da se meni uvijek palio na max brzini ovih 16 godina, odradio 2-3 minute i ugasio

Znam jer sam uvijek pricekao da ne gasim auto dok vent radi.
Isprobao sam 3 senzora temperature vode, i sad je gore "original" koji najvise zadovoljava specku otpora. Neki npr. FACET, pokaze 87 C bar 2 stupnja prije...
Termostat je prije 30 dana novi...Mahle Behr...mozda on zayebava nekako...da se cudno otvara...
Sumnjam na klima sustav. Kod mene je manual klima i ugasena je kad se to dogada. Znam da kad je klima on da vent radi stalno u low speed.
Na dijagnostici pokazuje da je kompresor ON, a nije. Zato sumnjam da nesto govori ECU da klima radi, pa ovaj nece ugasiti vent.
A, mozda je ta bosch dijagnostika krivo pokazala...
Zato molim ako znas, ima li klima sustav osigurac? Trazim svugdje, ali ne nalazim. Znam da je relej iza glove boxa...
Sve zivo smo cistili, provjerili ground...probao 3 releja verntilatora...vadio ECU da ocistim kontakte...
TNX.