Sada je: sub srp 12, 2025 1:58 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 23 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Slom živaca
PostPostano: sri pro 26, 2007 11:30 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
:evil: :x :evil: :x Da, da danas sam dobio slom živaca. Zašto?! Pa išao sam kontrolirati ulje i sav zadovoljan jer nije potrošio ništa bacim pogled na posudicu antifriza :shock: , a ona crna. :shock: :shock: :shock:
Pogađate, ulje u antifrizu. :evil: :evil: :evil:
Ne znam više šta da radim, mislim da se moram riješiti Rudolfa :cry: .
Eto, za božić sam dobio novi kvar. :evil:

Vrh

PostPostano: sri pro 26, 2007 11:44 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
:evil: :x :evil: :x Da, da danas sam dobio slom živaca. Zašto?! Pa išao sam kontrolirati ulje i sav zadovoljan jer nije potrošio ništa bacim pogled na posudicu antifriza :shock: , a ona crna. :shock: :shock: :shock:
Ajoj, zbilja sranje. Al pričekaj malo s tom prodajom. Opeljaj ga prvo do Bikupa, pa valjda je pod nekom garancijom još? Vjerojatno je samo dihtung glave u pitanju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 11:50 am 

Ako se motor nije pregrijao ili smrznuo onda je najvjerojatnije dihtung glave ali ako je zakuhal veća je vjerojatnost da je pukla glava ili blok motora. Nije da te strašim ali meni se nešto slično desilo na opel kadettu 2.0 16v nije bilo problem ispočetka, uvijek je bilo malo taloga u posudi od vode ali ništ strašno ali s vremenom sve više dok mi se nije zaštopala i pukla jedna od cijevi za vodu... i onda temeljit pregled i... puknuta glava motora... :evil:

Ako nisi nešto strašno učinio s motorom, vjerojatno je dihtung...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 12:43 pm 
Veteran
Veteran

Samo dihtung :evil: , ili ne, lud sam. Već sam počeo gledati oglasnik, ali jednostavno ne znam šta bih drugo kupio.
Nadam se da mu neće ništa biti dok ne prođu ovi blagdani, a onda idem kod Biškupa.
Istina, prekaoračio sam onaj kontrolni odlazak (i eventualno dotezanje glave) poslije slaganja motora za parsto km, ali nije se niti pregrijao (bar po kazaljci) niti sam ga ganjao preko 4 soma okretaja (pogotovo hladnog), a baš se nebi jedan šved smio smrznuti sa oriđiđi antifrizom na ovih naših par celzijanera u minusu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 1:15 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Nemoj odmah paničariti.Mogučnost ulja u posudi od antifriza može biti zaostalo ulje u sistemu(jer netko nije dovoljno dobro isprao sve)a tim više zato jer kažeš da nije potrošio ulje.Kada bi mješao vodu i ulje ili bi neček nedostajalo ili bilo viška.
Samo polako ne mora biti niš opasno ovaj put.

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 1:53 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Da li je antifriz tamne boje ili vidiš emulziju ulja i rashladne tekućine? Ne bi bilo loše da poslikaš pa zakačiš koju fotku ovdje..
Slažem se sa Nenadom, ne treba paničariti.

Btw. koliko je meni poznato na tim motorima se dihtung glave ne doteže.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 2:47 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Samo dihtung :evil: , ili ne, lud sam. Već sam počeo gledati oglasnik, ali jednostavno ne znam šta bih drugo kupio.
Nadam se da mu neće ništa biti dok ne prođu ovi blagdani, a onda idem kod Biškupa.
Istina, prekaoračio sam onaj kontrolni odlazak (i eventualno dotezanje glave) poslije slaganja motora za parsto km, ali nije se niti pregrijao (bar po kazaljci) niti sam ga ganjao preko 4 soma okretaja (pogotovo hladnog), a baš se nebi jedan šved smio smrznuti sa oriđiđi antifrizom na ovih naših par celzijanera u minusu.
Tih par sto kilometara ne bi trebalo ništa značiti dokle god si se vozio "lagano" kak su ti i rekli. Pogledaj ulje na šipki da slučajno nije vodenasto ili da ga nema preko granice MAX. To bi ti značilo da i vodu pušta u kanale od ulja. A to e jaaaako pogubno za motor.
Mogao bi za provjeru skinuti čap kompresione posude od rashladnog sistema i pričekati da se auto na mjestu zagrije na radnu temperaturu a onda uz pomoć nekoga tko će sjediti za volanom i stiskati gas pogledati dali se voda u kompresionoj posudi "bučka". To bi bio znak da ti tjera kompresiju u kanal u bolku/glavi od rashladnog sistema. Čisto za provjeru. Iako po ovome kaj si napisal, ak je to zbilja ulje.
Nije da te svim ovim plašim nego samo pokušavam točno utvrditi kaj se dešava.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 2:50 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Vec je i meni muka od tolikih kvarova na tvom Rudolfu,ali sam uvijeren da nije nista strasno nego samo zaostalo ulje :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 3:21 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Moguće da je samo digao ulje koje se nacijedilo prilikom popravaka i nema veze kaj si zakasnio ( glava se samo steže kod montaže a kasnije ne )

A uostalom imaš garanciju na popravak....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 4:41 pm 
Veteran
Veteran

Evo, dgovorcin je slikao pa će staviti slike. Uglavnom, gledali smo opet upalili auto ali ništa nije bućkalo :? , samo je razina vode skočila za cca 1,5 cm :? . Po stijenkama posude se ulovila :shock: neka majoneza :evil: a antifriz mi se čini iste boje.
Jednu stvar je dgovorcin skužio, a to je da ulje ima miris po benzinu :shock: :? . Šnjofkali smo i na njegovom, ali to je sasvim drugi miris (naravno kad je diesel :wink: ) puno blaži. Ovaj moj skoro grize za nos.
Ako je to neko zaostalo ulje u sistemu brijem da bi ga skužio i prije, posudica je nova i lijepo se vidi, tako da se bojim da neću samo tako jednostavno proći.
Sad lijepo idem u "underground" vozit aute koji se ne kvare i ne mogu ih razbit. aj bok.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 4:53 pm 
Veteran
Veteran

Necu pametovat, samo drzim fige da je zaostalo ulje!

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

PostPostano: sri pro 26, 2007 5:07 pm 
.
.

Citat:
Nakon slaganja glave na mom V40 i nakon dobrog ispiranja sistema tek nakon druge promjene (godišnje) antifriza su mi nestali tragovi ulja u sistemu!!! Ispiranjem nemožeš sve isprati, nego nakon nekog vremena se taloži u posudi. Uzmi špricu pa lagano pokupi sa njom to ulje i prati šta se dešava svakih par dana! Glavu, ako nisi obavezno odi dotegnuti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 5:08 pm 
Veteran
Veteran

Da, stvari ne zgledaju baš blistavo. Naime, u kompresionoj posudi smo našli "pastu/majonezu" bež boje dok je tekučina u njoj temne gotovo crne boje, a na šipki za ulje se osjeti jak miris benzina. Ulje je smeđe boje i bilo ga je po meni i preko Maximuma kad smo digli haubu i prije nego smo zapalili motor. Htio sam auto na mjestu zagrijati dok ne počne vračati vodu u kompresionu posudu i dok se ne uključi ventilator od kilera ali to bi valjda doček u proljeće po ovoj zimi.
Mislim da sigurno tjera kompresiju u kanal od ulja a vrlo vjerojatno i u kanal od vode. No s druge strane vrlo vjerojatno je samo dihtung na glavi u pitanju. S "ovakvim" uljem nije baš mudro se voziti unaokolo. Ono sigurno nebu djelovalo blagotvorno na sve djelove koje podmazuje.
Slike
slika

slika

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 5:34 pm 
.
.

Ovo ne izgleda lijepo :cry:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 26, 2007 6:10 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
Uglavnom, gledali smo opet upalili auto ali ništa nije bućkalo :? , samo je razina vode skočila za cca 1,5 cm :? . Po stijenkama posude se ulovila :shock: neka majoneza :evil: a antifriz mi se čini iste boje.
Razina rashladne tekućine se uvijek podigne kada se motor zagrije, po meni je tih 1,5 cm sasvim normalno. Ovo što se sa slika može vidjeti ne čini mi se alamantna količina ulja u antifrizu, tj. lako je moguće da je to ostalo u sistemu od prošle havarije.
Citat:
Jednu stvar je dgovorcin skužio, a to je da ulje ima miris po benzinu :shock: :? . Šnjofkali smo i na njegovom, ali to je sasvim drugi miris (naravno kad je diesel :wink: ) puno blaži. Ovaj moj skoro grize za nos.
Miris benzina u ulju ne bi trebao imati nikakve veze sa dihtungom glave. Zima je, vani je hladno, pa je smjesa prilikom hladnog starta puno bogatija benzinom. Moguće je i da injektori propuštaju kada motor miruje, pa se benzin lagno kroz karike slije u karter. U svakom slučaju mislim da ti ne gine posjet u A.K. Biškup na kontrolu i to ASAP.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 23 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: