Sada je: sri tra 30, 2025 10:56 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 23 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon ruj 21, 2015 9:27 pm 

Vozi: S80 2.4T
Evo da počnem s temama.... :confusion-helpsos:

1. Zaključavanje poklopca rezervara:
Primijetio sam da se isti ne zaključava, pa da provjerim motorić. Probao i u obje strane radi, ništ mu ne prijeći rad. Dalje krenem provjerit jel dolazi signal otključavanja/zaključavanja i shvatim da signal samo dolazi za otključavanje, ergo u centrali negdje ne odradi +/- zamjenu kad treba zaključat. Gdje počet tražit grešku?
2. Otvaranje gepeka:
Auto je došao takav da samo na ključ iza mogu otvorit gepek. Kad probam preko daljinca/gumba na haubi čuje se relej neki, stoga mislim da strujno odradi do motorića, pa bi vjerojatno mogao motorić bit u banani. Nisam ga još skidao, al da pitam jel se netko već zezao s time, ima nekaj kaj je greška kod njega na kaj pripazit?
3. Poruke na displeyu:
Pročitao sam dvije poruke, jedna mi je za tank perača prozora(vjerojatno prazan :P) al je bilo kasno pa mi se nije dalo sad provjerit i napunit.
Druga je greška da je smjesa loša, kontaktirati mehaničara. Sad kod toga me zanima, pošto je plin unutra, jel on razlog da baca tu grešku ili bi se trebao spojit na dijagnostiku pa da vidimo točno? Dal je bilo takvih grešaka kod plinaša?
Evo kak su mi ispisane točno greške:
Emissioni scar. Necessita assist
Rabboccare lavavetro

Hvala unaprijed na pomoći :D

Vrh

PostPostano: pon ruj 21, 2015 9:35 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Tank ti se zakljuca tek za 10 min otprilike,tako je na svim volvacima,otraga ti je riknula brava ili možda žice na pregibu,mada rijetko,provjeri mapu plina ili na dijagnostiku

Poslano sa mog ST26i koristeći Tapatalk

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

PostPostano: pon ruj 21, 2015 11:12 pm 

Pregib mi ne izgleda osteceno, budem bacil oko po crijevu. Motoric onda skidam za vikend pa probam pocackat, mozda proradi :-P
Velis 10min? Nisam znao :-)
A mapu cu se zaletit onda do kolege vidjet. Ako ju prestela i bude ok, pretpostavljam da ce se greska maknuti jel? Nemoram ju brisat rucno nekak?
Hvala za odg, nadam se da nisam predosadan s potpitanjima hahha

Vrh

PostPostano: pon ruj 21, 2015 11:41 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 2.4/125
97,2% da su ti pokidani zupci na zupčaniku polugice u kućištu elektro motora i zato ti neće zaključati, a otključati, nakon što ručno zaključaš (gurneš) polugicu, hoće. Imao sam taj problem, riješeno pravljenjem novog zupčanika na polugici u strojarskoj radionici (za kompletan novi motorić tražili me preko 1000 kuna). Ipak, tu i tamo zna zapeti i ne zaključati.
Prava drama je nastupila nakon što nije htio otključati poklopac, ja vozim na rezervi, ne mogu natočiti gorivo a motorić se skida izvana... Majstor se zaj... sat vremena dok ga nije uspio nekako skinuti kroz gepek...

Vrh

PostPostano: uto ruj 22, 2015 8:14 pm 

Ipak je ovih 2,8 posto :-P
Provjerio i zakljucava ga nakon odredenog vremena(nisam mjerio haha)
Ostaje mi nabavka retrovizora i provjera zadnjeg motorica na haubi

Vrh

PostPostano: sri ruj 23, 2015 5:52 pm 

Sljedeće pitanje :P
Vidim da XC70 ima isto retrovizor sa samotanjenjem, jel ide staklo jedno na drugo? Da samo prepakiram u kućište svoje?

Vrh

PostPostano: sri ruj 23, 2015 6:44 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 2.4/125
Citat:
Ipak je ovih 2,8 posto :-P
Provjerio i zakljucava ga nakon odredenog vremena(nisam mjerio haha)
Ostaje mi nabavka retrovizora i provjera zadnjeg motorica na haubi
Drago mi je da je tako :D

Vrh

PostPostano: pet ruj 25, 2015 3:52 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Sljedeće pitanje :P
Vidim da XC70 ima isto retrovizor sa samotanjenjem, jel ide staklo jedno na drugo? Da samo prepakiram u kućište svoje?
Stvar je malo kompliciranija jer se ne radi samo o fotokromatskom staklu već i komadu elektronike koji se spaja na jedan od modula, ako i taj komad elektronike nije sam modul (više se ne sječam). Ta stakla su znala odlaziti (razlije se tekučina) i da ne bi ljudi kupovali nove retrovizore i uparivalu u Volvo servisima njihove nove module s ECM-om pribjegavali su podosta zeznutoj operaciji trasplatacije zrcala na nove retrovizore.
Kratko i jasno nije samo promijeniti retrovizor.

Vrh

PostPostano: pet ruj 25, 2015 3:56 pm 

Vidio na jubitou promjenu, baš se ta pločica treba odlemit od stakla i nakeljit tvoja koju si imao.
Upravo kolega nabavio za 30€ od XC70 i prema slikama potpuno je jednak, tako da se nadam da će samo biti plug and play, zamjena cijelog retrovizora.
Ukoliko neće ići, otvarat ću i mijenjat staklo, sreća pa mi lemilica u ruci bolje stoji nego mobitel hahaha

Vrh

PostPostano: pet ruj 25, 2015 4:24 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
Ako budes radio slike udari da imamo proceduru.

Vrh

PostPostano: pet ruj 25, 2015 9:54 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Napravio više puta, samo što postoje različita ogledala, pa mora kod novijih da se zameni i kućište. Starija ogledala su sa lepljenim modulom, koje se odlepi toplim vazduhom (paziti da se ne pregreju tranzistori i procesor!), a kod novih se modul samo stavi u ležište i zaleme žičice ogledala za modul.
Kućište se lagano odvaja nekim tankim predmetom, nema šarafa, samo na plastične "clip" :D
slika
Slika 2. Modul se skida sa razlivenog ogledala zagrevanjem, odlemiti dve žičice
slika
Slika 3. Razlika između starijeg i novijeg ogledala, gornje je novije ogledalo.
slika
Slika 4. Modul se samo umetne u novije ogledalo i zaleme žičice.
slika
Slika 5. Gornje, novije kućište koje mora da se menja ukoliko je donor noviji tip ogledala.
slika

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

Vrh

PostPostano: sub ruj 26, 2015 2:14 pm 

Odlica tutorial!!
Ako ce biti potrebe da i ja isto radim, budem i ja poslikao korake.

Vrh

PostPostano: ned lis 04, 2015 5:27 pm 

Zamjena ogledala je prosla bezbolno, i tocno kako je napisao Booki, dobio sam noviji tip pa sam morao odlijepit elektroniku.
Uspio sam i rijesiti motoric zadnje haube, izgleda da nije dulje radio, nista sto malo wd-a i kucanja manjim cekicem nije rijesivo :-P
Skuzio sam da mi je izgleda mikroswich otisal u vjecna lovista pa moram malo pronjuskat da nabavim drugi i zamijenim, tak da se i od haube moze otvarat ne samo preko daljinca.
Izgleda da ga je i trebalo malo propuhat, jer mi se i greska sa smjesom maknula, i to upucuje da je malo dulje stajao na mjestu.
Imam sad dva nova pitanjca, hahaha
Kako se da popravljat retrovizor vanjski? Jel se moze ogledalo kliknut van kao i kod dosta auta ili moram spuknut cijeli retrovizor van? Izgleda da su se neki zupcanici potrosili, ne pomice ga lijevo desno, a i kad ga zatvaram proizvodi ruzan zvuk, kao da drobi zupcanike...
Drugo je, jel se da kopirat gdje kljuc? Naime nabavio si "skakavac" u kojeg mogu prebacit orig elektroniku od daljinca, al bi trebao kopirat cip od origninala, pa jel znate gdje se uputit?

Vrh

PostPostano: ned lis 04, 2015 7:05 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
Moze se staklo izvaditi van nije problem zavuces nesto i polako ga iscupas zavuces sa vanjske strane ne do auta. A kljuc se da kopirat ja mislim da sam 50kn platio a cip sam izvadio iz starog daljinca i stavio u novi ima mesto za njega ako mislis programirat kljuc moras u servis a to je oko 200kn ja mislim.

Vrh

PostPostano: ned lis 04, 2015 8:00 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
slika
slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 23 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: