Citat:
Branimir je u pravu. Za redovan godišnji servis u ovlaštenom servisu u Osijeku, rekli su mi cifru od 2.500,00 kuna na više. Iskreno, meni je to previše novca za običan servis izmjene ulja i filtera, tako da automobil vozim kod neovlaštenog automehaničara u sasvim normalnu automehaničarsku radnju, kod majstora koji mi je godinama održavao automobil(e) i u kojega imam povjerenja, servis me izađe +/- 1000 kuna, također mi izda račun i ovjeri servisnu knjižicu. Nije pečat ovlaštenog servisa, znam, ali meni to ne znači ništa.
A ja se vozim u ovlašteni iz jednostavnog razloga što u svojoj blizini nemam dovoljno dobrog mehaničara opće prakse kojem bih povjerio auto. Dosta običnih mehaničarskih poslova odradim sam, no nedostatak vremena čini svoje.
Ono što može samo ovlašteni servis (uz poneke iznimke koje su mi zemljopisno još dalje) je dijagnostika. A kako je auto pun struje i zvizdarija, nekad je njihova dijagnostička pomoć neprocjenjiva. Žig u servisnoj je samo bonus. Bonus je i što postoji Veljo, no tam treba imat dobru volju za pregovaranje i cjenkanje.
Generalno nisam nezadovoljan cijenom i uslugom servisiranja, klupski popust isto pomaže (vozim kod Risa), no bodu u oči cijene originalnih dijelova. A to su glavni razlozi zašto mi je jeftinije kupit dijelove kočnica kod ATE ili ležajeve kotača kod SKF zastupnika pa ih promijeniti sam.