Sada je: čet lip 19, 2025 3:39 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 30 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned stu 25, 2007 1:46 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
:lol: :lol: :lol: nadam se da neče krenit po zlu. Ima jedno veoma skupo rješenje Kenwood DNX-7200, All in one, al je bezobrazno skup oko 13K kn. Možda bi imao prilike da mi u skoroj budučnosti dođe iz USA ali i to je problem, navodno da je kodan samo za US market. :evil:
Eh da, odlican uredjaj iste takve :cry: cijene koji moze (skoro) sve, ukljucujuci navigaciju koja pokriva HR i blisku okolicu. I lijepo bi legao u S60, kad bi postojala maska za 2DIN uredjaje.
Doduse ima Kenwood u programu slicnu stvar sa otklopno/izvlacivim ekranom koji stane u 1DIN otvor, ali cijena nije bitno niza.

Usput, u USA ne postoji RDS, tako da vjerojatno u uredjaju niti nema te funkcije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 26, 2007 8:59 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Citat:
... signal spajas na predulaz pojacala od kazetara... kad zelim slusat mp3 imam kasetu bez trake koja mi samo ukljucuje pojacalo i vrti u prazno...
A može li to nekako bez kasete, tj. da se motor uopće ne vrti? Ovako ne vidim neku bitnu prednost u odnosu na adapter kasetu koja košta stotinjak kuna. A nema otvaranja, lemljenja, ne vire nikakve žice...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 26, 2007 10:46 am 

Evo jedno rješenje koje definitivno nije audiofilsko, ali bih rekao da je najjeftinije, za neke manje zahtjeve možda prođe

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?it ... &catid=142

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 26, 2007 11:07 am 

Niste pazljivo citali. Napisao sam da vec imam taj FM transmitter, i da ne zadovoljava, jer emitira malom snagom, pa ga bilo koji jaci signal pregazi ili barem prigusi. Nerijetke su i interferencije sa slicnim frekvencijama. Kazetni adapter koji sam probao mi se nije dopao, jer se cudno cuje (prejako se cuje okretanje kazete), a i ono virenje zice iz samog kazetofona mi nije bas nesto odusevljavajuce. Osim, ako postoji vise vrsta tog adaptera, pa da mozda probam neki drugi. Na zalost, jucer nisam stigao probati spojiti mp3 player direktno, za sad mi se to cini najpovoljnije i najadekvatnije rjesenje, jer mp3 player vec imam, i ako pametno razvucem zice, nece se ni primjetiti da je ista spojeno. A player cu vec nekako smjestiti da se ni ne primjeti, a opet da je pri ruci kad zatreba.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 26, 2007 11:44 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Imaš za kupit na ebayu sklop koji štekaš od iza u aux ulaz, na to spojiš mp3 player i zdravo, sve ti radi, mislim da sa ipodom čak i nazive albuma i pjesmica vidiš na displayu. Nije nešto skupo, par desetaka eura ili tak nešto, ima i za sc i hu modele.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 26, 2007 6:23 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Made in Japan
Citat:
Citat:
... signal spajas na predulaz pojacala od kazetara... kad zelim slusat mp3 imam kasetu bez trake koja mi samo ukljucuje pojacalo i vrti u prazno...
A može li to nekako bez kasete, tj. da se motor uopće ne vrti? Ovako ne vidim neku bitnu prednost u odnosu na adapter kasetu koja košta stotinjak kuna. A nema otvaranja, lemljenja, ne vire nikakve žice...
U tome i je bit da ti ne vire nikakve kasete i zice iz radia i kad ti dodje samo ubacis kasetu koju oces i slusas. i zvuk je deset puta bolji kad ga se direktno spoji na ulaz pojacala jer signal ne ide preko glave kasetara i to 2 glave. nego samo preko zice. Ma mislim kako su rekli postoje i adapteri koji su jeftini ali jeftinije od ovoga ne moze a dobije se isti k.... i ovako ti pjesme pisu na mp3 playeru. Tu kasetu sa zicom sam imao i mogu rec da je to samo rjesenje za osvjezenje....
Sliku sam vec stavio u neku rubriku pa mozete pogledat kako je tamo ispalo. Najveci trosak je cicak koji mi drzi mp3 i kojeg je lako skinut. Neznam druga opcija za mene postoji samo novi radio a ostalo mi je sve bacanje lovu u vazduh hehehe :D :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 28, 2007 1:30 pm 

Evo, samo da napisem da sam sinoc spojio mp3 player na radio-kazetofon kako mi je v850 savjetovao, i sve radi odlicno. Hvala jos jednom na uputama. Zvuk je bolji nego preko kazete, a pogotovo preko FM transmittera. Ako jos netko misli to isto raditi, drage volje cu mu poslikati svoj radio da vidi kako sam ja to napravio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 28, 2007 2:11 pm 
Veteran
Veteran

Jel ti se da opisat tocno zahvat, strpat par slika i otvorit temu u DIY sekciji?

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 28, 2007 3:05 pm 

Nije mi problem sve to detaljno opisati, samo je problem slikanja, jer dok dodjem kuci, vec je noc, a slike sa blicom nisu bas nesto. Pa cu poslikati vjerojatno za vikend, i onda od svega toga napravim jedan howto.

Usput, zasto se sekcija DIY ne zove "Uradi sam", kao i sve ostale sekcije na hrvatskom jeziku? Dok nisam pogledao u acronym finder, nisam uopce znao sto znaci DIY.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 28, 2007 3:25 pm 
Veteran
Veteran

Kaj da ti kazem? Vec sam presao na tamnu stranu u toj mjeri da i inace u razgovoru govorim "do it yourself" :lol:

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 28, 2007 5:17 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Evo, samo da napisem da sam sinoc spojio mp3 player na radio-kazetofon kako mi je v850 savjetovao, i sve radi odlicno. Hvala jos jednom na uputama. Zvuk je bolji nego preko kazete, a pogotovo preko FM transmittera. Ako jos netko misli to isto raditi, drage volje cu mu poslikati svoj radio da vidi kako sam ja to napravio.
Samo jedan savjet:
Kad primjetis da ti se pocinje pojavljivat distorzija a slusas tiho smanji mp3 player jer ti se moze desit da ti crkne pojacalo zbog prejakog signala ali to su rijetki slucajevi ali moguce je.
Neka ti mp3 svira na 3/4 snage i nece bit nikakvih problema...

Ajde neka sam i ja jedanput ispao pametan :wink: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet stu 29, 2007 6:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo 850 2.0 GLT
Citat:
Kaj da ti kazem? Vec sam presao na tamnu stranu u toj mjeri da i inace u razgovoru govorim "do it yourself" :lol:
Ili recimo:" Fucking nemeres belivit!" :D

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet stu 30, 2007 12:08 am 

Citat:
Ili recimo:" Fucking nemeres belivit!"
FNB?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet stu 30, 2007 12:18 am 

Citat:
Samo jedan savjet:
Kad primjetis da ti se pocinje pojavljivat distorzija a slusas tiho smanji mp3 player jer ti se moze desit da ti crkne pojacalo zbog prejakog signala ali to su rijetki slucajevi ali moguce je.
Neka ti mp3 svira na 3/4 snage i nece bit nikakvih problema...

Ajde neka sam i ja jedanput ispao pametan :wink: :wink:
Ufff, bas mi se nesto slicno dogodilo danas. Znam da nesmijem nabrijat mp3 player do kraja, ali sam danas popalio curi njezin mp3 player, je mi se bolje uklapa zbog boje, i idem probati, kad ono krssss-krhhhh-piiiist.. Shit! Brzo sam ga isao stisati, ali nema pomoci. Stisao ili pojacao, radio krci. Ostavila je glasnocu na najjace, a ja budala nisam gledao. I sad si mislim kako sam skurio radio, a nisam ga posteno ni poslusao. Smola. Ipak, tjesim se i mislim - mozda je stvar u mp3 playeru. Probat cu svoj stari (tj. bratov) kad se vratim kuci s posla. Jedva iscekao da ga spojim, kad ono sve ok, sound dobar, cak su i basovi solidni. Vratim natrag zamjenski mp3, stisam ga ovaj put, krci. Mamu mu.. Prikopcam svoj, radi najnormalnije. A ovaj curin sa slusalicama radi jednako dobro kao i moj. Nije mi bas najjasnije, ali ocito ima razlike u izlazima mp3 playera. Eto, samo napomena da tko bude pokusavao, neka ne odustane ako cuje krcanje i sumove prvi put. Mozda je do mp3 playera.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet stu 30, 2007 5:56 pm 
Veteran
Veteran

Ma nece ti nista bit radiu moze on i gore stvari izdrzat ali eto cisto zbog sigurnosti. Nemas sta da brines.... bitno da radi i da si zadovoljan.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 30 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: