Malo osvježenja teme (nažalost

).
Poruka je "anti-skid service required", već nekih mjesec dana. Prvo samo ponekad, a sad uredno svakodnevno. ABS radi, isprobano, i DSTC, samo tempomat neće. Našao sam negdje na internetu da je to produkt lošeg kontakta na konektorima na CEMu. Tip je dobio tu informaciju od servisera od nekog Volvo servisera direkt iz tvorničke podrške. Treba samo očistit kontakte na konektorima (svih koji idu na CEM) i vezicama bolje učvrstit konektore i žice zajedno za armaturu i on je taj problem riješio.
Iz znatiželje sam probao nakon paljenja motora malo lakše udariti šakom u predjelu CEMa (područje ispod pretinca za rukavice) i poruka je nestala, no ne zadugo.
Ja bih to isto napravio. Otpojio bih sve konektore, pošpricao bih sprej za čišćenje kontakata po konektorima, svaki spoj konektora nekoliko puta "provozao" unutra-van" i povezao-učvrstio sve, tj. bolje sve fiksirao zajedno. Vidio sam u Vadisu da postoje neka ograničenja kad se otpajaju konektori s CEMa, a vezano za DIM modul, ali za sam servis CEM modula ništa.
Naravno, prije bilo kakvog prčkanja po CEMu, treba po propisanoj proceduri otpojiti napajanje, tj. minus vod s akumulatora, te po istoj nakon posla ga vratiti.
Molio bih cijenjene znalce da mi udijele savjet da li je opisano moguće napraviti bez kakvih posljedica po vozilo i moj živčani sustav

.
Možda to neće riješiti problem, no ne žalim truda pokušati, pa javim kako je prošlo.
Zna li tko odgovor?