Sada je: sri tra 30, 2025 5:19 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 15 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned ožu 09, 2014 7:23 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 2.4/125
Bok, ljudi. Kako naslov kaže, imam problemčić. Prije tjedan - dva skontao sam da mi je ispod gumenog tepiha ispred vozačkog mjesta tepih dosta batopljen vlagom. Mislio sam da se, budući da je stalno padala ona prokleta kiša, samo slijevalo nekako s gumenog podloška, no danas, nakon pranja auta, ponovo vidim da je dolje sve mokro. Našao sam jednu temu od Mrkya sa istim problemom, ali u pitanju je 850-tka, ne znam da li bi to isto moglo biti i kod mene, odnosno da li se ta kutija i kod mene nalazi na tom mjestu. Kod njega je bila napuknuta nekakva posuda ispod kutije sa osiguračima, pa je tu ulazila voda. Ima li tko kakvu ideju i savjet, osim da ne perem auto i parkiram izvan dosega kiše :D ? Moram se svakako pozabaviti s time, a pitam da bih manje lutao, ako netko zna unaprijed. Hvala!

Vrh

PostPostano: ned ožu 09, 2014 7:42 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Kiki obavezno pogledaj posudu sa rashladnom tečnošću, da ne gubi na unutrašnjem hladnjaku grejanja, znaju gumice da popuste. Da li je tepih masan, ili je baš voda?

Vrh

PostPostano: ned ožu 09, 2014 7:52 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Kiki obavezno pogledaj posudu sa rashladnom tečnošću, da ne gubi na unutrašnjem hladnjaku grejanja, znaju gumice da popuste. Da li je tepih masan, ili je baš voda?
Pogledao sam odmah razinu rashladne tekućine u posudi, sve je ok, a tepih pod rukom nije mastan, čini mi se kao obična voda. Sutra ću probati malo to pogledati, nadam se samo da su zaštopani oni odvodni kanali, da nije nešto gore... Tnx :D

Vrh

PostPostano: ned ožu 09, 2014 10:17 pm 
.
.

Vozi: renault
lizni vodu ako nije slatkasto -gorkog okusa onda nije antifriz :lol:

alfa156 1.8ts 10-11
c5 2.2hdi privilege 11-13
v70 2.4t 13-14
laguna 2.2dci paris initiale aut. 14-

Vrh

PostPostano: pon ožu 10, 2014 12:32 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Ne bih lizao, hvala, vjerovat ću osjetilu opipa :D
Danas nismo ništa bitnije zaključili niti radili, nažalost, nisam imao vremena, pa smo odgodili za srijedu. Uglavnom, primjetio sam da, iako mi je klima konstantno uključena, ispod auta nema lokvice od kondenzacije. Danas sam probao istestirati, vozikao se po gradu, parkirao kod kuće, ostavio nek radi u leru nekih 10-tak minuta, ali ispod auta nema nikakve vode. Postoji li mogućnost da je u pitanju zaštopan neki odvod kondenzacije zbog klime pa da pušta u kabinu?

Vrh

PostPostano: pon ožu 10, 2014 2:53 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
Kiki znas gde je filter kabine fino mislim da tu ima crijevo od odvoda kondenzata pa probaj viditi da nije zastopano ali pripremi neku posudicu ako bude vode. Kondenzata moguce da nema jer je vani hladno pa klima ni nehladi dugo.

Vrh

PostPostano: pon ožu 10, 2014 3:29 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Citat:
Citat:
Danas nismo ništa bitnije zaključili niti radili, nažalost, nisam imao vremena, pa smo odgodili za srijedu. Uglavnom, primjetio sam da, iako mi je klima konstantno uključena, ispod auta nema lokvice od kondenzacije. Danas sam probao istestirati, vozikao se po gradu, parkirao kod kuće, ostavio nek radi u leru nekih 10-tak minuta, ali ispod auta nema nikakve vode. Postoji li mogućnost da je u pitanju zaštopan neki odvod kondenzacije zbog klime pa da pušta u kabinu?

A kak bi se stvorio kondenzat kada je vani hladnije nego kaj klima moze ohladiti?
Moral bus pricekati ljeto za taj test :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon ožu 10, 2014 3:31 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
Citat:

A kak bi se stvorio kondenzat kada je vani hladnije nego kaj klima moze ohladiti?
Moral bus pricekati ljeto za taj test :mrgreen:

Ili otici u podzemnu garazu ;)

filter zraka unutrasnjosti ti je ispred suvozackih nogu, pa mi je cudno da bi kondenzat se skupljal ispred suvozaca. ista stvar za antifriz.
mislim da je problem u odvodnji vode s krova/prednjeg stakla... provjeri odvode ovde izmedu haube i prednjeg stakla. mozda je koji zastopan pa se preljeva u kabinu.

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pon ožu 10, 2014 5:10 pm 
Veteran
Veteran

Hvala na savjetima, dečki. Ovo za kondenzat i vanjsku temperaturu, o tome uopće nisam ni razmišljao, mislio sam da mora curiti uvijek ako klima radi :oops: No, dobro, bolje ispast glup, nego iz autobusa :mrgreen: Vjerujem i ja da je najvjerojatnije zaštopan odvod vode, planiramo u srijedu skinuti onu oblogu ispred vjetrobrana pa vidjeti dalje... Javim čim riješim (ili ne riješim) problem.

Vrh

PostPostano: pon ožu 10, 2014 10:10 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 2.0T i V 70 D5
Eto i mene sa istim problemom :doh:

Vrh

PostPostano: pon ožu 10, 2014 10:24 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Eto i mene sa istim problemom :doh:
Dobrodošao :cry:

Vrh

PostPostano: pon ožu 10, 2014 10:54 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Samo pogledajte da li se sliva tu kod papučice gasa, da li je tu tepih vlažan, bliže onom otvoru od ventilacije.

Vrh

PostPostano: sri ožu 12, 2014 1:30 pm 
Veteran
Veteran

Evo, da se javim, mislim da je problem riješen. Rastavili smo danas oplatu i nekom štangom pročistili odvodne kanale, međutim, izgleda da nikakve prljavštine nije ni bilo, pa smo pretpostavili da je jedna od onih gumica pri dnu kanala, koje ima većina automobila, pa tako pretpostavljam i ovaj, bila sljepljena, odnosno zatvorena, zbog čega bi se kanal napunio i prelijevao. Poslije smo ga polijevali šlaufom, voda curi dolje bez problema, a tepih je suh. Budući da kiša nije padala ovih dana i da klimu ne isključujem nikada, a tepih se ipak osušio, 99% je da je voda dolazila zbog navedenog problema. Još ću malo popratiti, iako mislim da je to to, i nadam se da će nekome možda pomoći ubuduće :D Zahvaljujem svima na savjetima i sudjelovanju :clap: :D

Vrh

PostPostano: sri ožu 12, 2014 8:24 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo s80
bilo bi super da tako ostane i da je to to sto si procackao al neznam bas da je to rijesena stvar cekaj prvu kisu pa ga provozaj kad voda pod pritiskom vjetra od voznje i rada brisaca nade put tamo di netreba pozdav :dance:

Vrh

PostPostano: čet ožu 13, 2014 9:58 am 
Veteran
Veteran

Citat:
bilo bi super da tako ostane i da je to to sto si procackao al neznam bas da je to rijesena stvar cekaj prvu kisu pa ga provozaj kad voda pod pritiskom vjetra od voznje i rada brisaca nade put tamo di netreba pozdav :dance:
Nadam se ipak da sam riješio. Danas sam ga odvezao u praonicu i tamo sam mu dušu isprao (i sa uključenim i sa isključenim brisačima) sa onom špricaljkom pod pritiskom, sa svih strana, a posebno kod šajbe, vrata i tog dijela krova. Poslije sam isprobavao, tepih je suh, vode zasada nema, pa mislim da je to, srećom, bilo to :dance:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 15 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: