Sada je: ned lip 22, 2025 2:39 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 26 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: S60-2002
PostPostano: pon vel 03, 2014 5:48 pm 

Vozi: Volvo S60
"Teško vrijeme za matore"

Nije pametno kupovati auta u današnje vrijeme,
Samo mali je problem što sjevernija članovi foruma imaju Nenada i ekipu koja im može pomoći...
Mi južnije malo smo tužnije, ja za svaku stvar idem u Volva.
Zbog toga mi ga je jako teško davati po tim cjenama , ali šta je tu je idemo dalje.
Cijena ostaje...

Vrh

PostPostano: pon vel 03, 2014 8:06 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 2.4/125
Ovako, po fotkama, tvoj automobil izgleda al' stvarno prekrasno i ako je dobar kako kažeš, ja takav auto ne bih ni prodavao u bescijenje, osim da mi stvarno nije prijeka potreba. To ti znaš najbolje. Što se Renaulta tiče, sukladno onome što sam vidio i čuo od svojih poznanika koji su ga imali (dva meganea, tri scenica i lagunu), meni osobno bi to bio zadnji izbor automobila na koji ću potrošiti novce. Znam da je to subjektivno, znam da avantime nije nijedan od nabrojanih i stvarno ne želim nikoga uvrijediti svojim mišljenjem, ali, eto, samo sam htio reći svoje mišljenje, nadam se da nećeš zamjeriti. Uglavnom, sretno s prodajom, nadam se da će ispasti kako želiš :D

Vrh

PostPostano: pon vel 03, 2014 8:13 pm 

Citat:
Ovako, po fotkama, tvoj automobil izgleda al' stvarno prekrasno i ako je dobar kako kažeš, ja takav auto ne bih ni prodavao u bescijenje, osim da mi stvarno nije prijeka potreba. To ti znaš najbolje. Što se Renaulta tiče, sukladno onome što sam vidio i čuo od svojih poznanika koji su ga imali (dva meganea, tri scenica i lagunu), meni osobno bi to bio zadnji izbor automobila na koji ću potrošiti novce. Znam da je to subjektivno, znam da avantime nije nijedan od nabrojanih i stvarno ne želim nikoga uvrijediti svojim mišljenjem, ali, eto, samo sam htio reći svoje mišljenje, nadam se da nećeš zamjeriti. Uglavnom, sretno s prodajom, nadam se da će ispasti kako želiš :D

Ma kakvi uvrijediti ,svaki savijet i kritika je dobrodošla.
Volvo su dobri auti, žao mi je što su tako slabo cijenjeni.
Nedavno se razmišljam kako je moguće da "najsigurnije" aute na svijetu ljudi tako slabo žele...

Vrh

PostPostano: pon vel 03, 2014 8:38 pm 
član VKH
član VKH

Nažalost zbog toga kako i sam kažeš jer ga moraš voziti u servis, dakle ne želi ga slagati popravljati održavati svaka šuša, djelova ima slabo na lageru ... slaba prodaje kasnije...sve to rezulatira jako malom potražnjom volva, iako su se mahom uvozili s60 d5 i jako dobro prodavali, priča je i slična sa saabom ...žalosno je to da če kod nas golf 3 tdi više vrijditi nego taj tvoj odličan s60 :(

Vrh

PostPostano: uto vel 04, 2014 1:05 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 2.0T i V 70 D5
Naslijeđeni sj.... mentalni sklop...golf-narodni auto :mrgreen: Što se ljudi toliko boje održavanja Volva?Ako ne patiš na origigi dijelove,on uopće nije skup za održavanje,a i ne kvari se samo tako.Eto moj V70 je do nekih 100 000km išao u ovl.servise, a do sadašnjih skoro 300 000 održava mi ga moj stari majstor sa pola gasa.V40 također nije duuugo vidio servise. Kad kupiš Volva,znaš zašto si ga kupio,a izletnici koji ga kupuju kao prolazno vozilo pogriješili su marku.

Vrh

PostPostano: uto vel 04, 2014 8:38 am 

Slažem se da je volvo auto koji se na kraju krajeva i kupuje sa malo drugačijim mentalnim sklopom, dovoljno se samo osvrnuti oko sebe.
Ali onda je još tužnije to što bi to mogao biti pokazatelj nečeg drugog u našem društvu s obzirom na broj takvih automobila.

Vrh

PostPostano: uto vel 04, 2014 9:12 am 
.
.

Vozi: Samo benzin: Renault Twingo, Kia Sportage, V240DL
Citat:
P.S.

Što vam se čini zamjena s60 za renault Avantime?
Renault Avantime je pomalo ekstravagantni auto, kakve su francuzi već znali izbacivati na tržište.

Ono što je svakako plus kod ovog auta je mala naklada i vjerojatno određeni rast cijene u budućnosti. No, da će se zaraditi, teško...
Cijene koje se kreću su negdje 5.000-7.000 eur u RH, govorim za ispravne primjerke.
Moja preporuka ti je 2.0T motor, jedini koji se pokazao iole trajnijim. 2.2 dCI traži pažljivije održavanje (češće servisne intervale), a V6 benzinac ne spominjem zbog automatike (važna provjera u kojem je stanju).

Ako Avantime misliš zadržati moraš znati još nekoliko stvari:
1. Auto je vrlo udoban, dinamika je na razini Mate balote, a unutrašnjost vrlo skučena...
2. Bilo kakvi limarijski zahvati koštat će te koliko i auto
3. Elektronika kod Renaulta nakon 10-ak godina u pravilo počinje stvarati probleme
4. Ovaj auto je u RH tražen koliko i V8 Ameri, dakle prodaju naknadnu zaboravi u narednih nekoliko godina...

Vrh

PostPostano: uto vel 04, 2014 9:29 am 

Zapravo taj Renault i nije neka opcija izgleda.
Izgleda da ću i ja kao dosta ekipe tu sa foruma ovog svog volvana voziti dok god on to bude mogao, a onda kupiti neki drugi naravno ponovo volvo jer ću i njega vjerovatno voziti do kraja života :) ili ti ga volvo for life :) dobra parola,

Vrh

PostPostano: uto vel 04, 2014 10:47 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Naslijeđeni sj.... mentalni sklop...golf-narodni auto :mrgreen: Što se ljudi toliko boje održavanja Volva?Ako ne patiš na origigi dijelove,on uopće nije skup za održavanje,a i ne kvari se samo tako.Eto moj V70 je do nekih 100 000km išao u ovl.servise, a do sadašnjih skoro 300 000 održava mi ga moj stari majstor sa pola gasa.V40 također nije duuugo vidio servise. Kad kupiš Volva,znaš zašto si ga kupio,a izletnici koji ga kupuju kao prolazno vozilo pogriješili su marku.
Nije to samo mentalni sklop, jer i Fiat Punto star 10 godina drzi bolje cijenu od nekih limuzina ;) Jasno da se ljudi boje odrzavanja Volva, kad je auto ipak kakva-takva rijetkost na cesti. Odrzavanje 40ke u periodu 2000.-2006. u Karlovcu je bila nocna mora. Ako je trebalo napraviti sta vise od promjene ulja, samo problemi... Majstori su mi vise stete nego koristi napravili (a nisu bas bili garazni fuseri). Sa S80 sam pred 2 godine jedva nasao majstora koji mi je mogao ocitat gresku na motoru (kvar na injektoru). Tako da razumijem ljude da na moju preporuku rabljenog volva prva reakcija u vecini slucajeva bude: "Ajme, tko ce to odrzavat"...

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

PostPostano: uto vel 04, 2014 11:05 am 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Potpis na ovo gore.

Treba shvatiti da 99% ljudi jedva razlikuje kotac od haube, nije clan nekog auto kluba, nema popuste na dijelove, nema Nenada, nema ekipu koja ce uskociti kada zatreba polovni dio, niti je toliko vicna internetu da naruci dio sa ebaya.

Njima se servis svodi na odlazak u ovlasteni servis, koji si ne mogu priustiti, ili lokalnom mehi koji ce takodjer na Volvo okrenuti ocima i uvjeriti ih da kupe Fiat ili Opela.
A brat bratu, ja kada trazim neki polovni dio, mogu jedino do Velje koji ce me odrati do kosti a vlasnik Fiata ili Opela na svakom auto otpadu ima eldorado od dijelova.

Za odrzavanje Volva na nacin na koji mi odrzavamo nase ipak treba imati dosta vremena, ljubavi i nadasve snalazljivosti.

Auto je ipak vecini ljudi samo limeno prevozno sredstvo tako da smo mi u klubu jaaaaako loš uzorak :mrgreen:

Zadnja izmjena: V70, dana/u uto vel 04, 2014 9:11 pm, ukupno mijenjano 3 puta.

Vrh

PostPostano: uto vel 04, 2014 5:31 pm 

Vozi: V40 2004
Ovo je ziva istina !!
Prosjecni kupac razmislja na nacin hmm il golf ili volvo??!!!
Ma djelovi skupi, a i gdje cu nac majstora da mi to odrzava...Da ne govorim da su skupi a ne drze bas cijenu...I to je to prilicno jednostavno...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 26 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: