Sada je: sri tra 30, 2025 9:35 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 06g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 9 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri pro 18, 2013 6:36 am 
član VKH
član VKH

Ako nekome od kolega sa foruma koji imaju S40 ili V50.bilo H7 ili ksenon, ne bi bio problem da kada ima vremena ovih dana da stane sa svojim autom jedno 5 metara od zida i izmjeri visinu snopa kratkog svjetla ,visina mjereno od poda. Ksenonci su mi se malo razbježali ,jedan far svjetli jako dolje jedan jako u lijevo, pa bi ih htio podesiti na tvorničku visinu.

Vrh

PostPostano: sri pro 18, 2013 7:51 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
Jel xsenon orginal ili ugradjivan naknadno ako je org stima se preko dijagnostike. Ja kad sam imao takvi problema decki u stanici za tehnicki su uvjek imali dobru volju za pomoc, samo pazi sad je hladno da nebi bilo pucanja plastike.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Vrh

PostPostano: sub pro 21, 2013 9:23 am 
član VKH
član VKH

Ksenoni su original. Na faru se može plastičnim vijcima, podići i spustiti snop ,također se mogu pomicati ručno preko plastičnog vijka lijevo i desno.
S tim vijcima se podešava baza ,tj. nivo od kojeg se farovi sami pomičnu.

Vrh

PostPostano: sub pro 21, 2013 11:16 am 
Veteran
Veteran

Odi do stanice za tehnicki i pitaj znaju izac u susret barem su meni vise puta provjeri amortizere kocnice svjetla. Pa nek ti nastimaju snop. Meni se cini da kod mene ti plasticni vijci dizu i spustaju duga svjetla barem mislim tako jer na dijagnostici imam opciju nivelacije xsenona

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Vrh

PostPostano: pon vel 17, 2014 5:24 pm 

Vozi: S40
a što napraviti kad se najgore već dogodilo? kad su plastični zupčanici već potrgani..
jer takva je situacija kod mene. netko se već očito igrao s tim..

što sad?

Vrh

PostPostano: pon vel 17, 2014 8:11 pm 
Veteran
Veteran

Au ajde ti probaj da nisu duga svjetla u pitanju preko vikaka malo se igraj tj ako mozes bilo sta da napravis kad ih vrtis da vidis jel se dizu spustaju...
Sretno neznam jel se moze far rastavit pa nesto kemijat

Vrh

PostPostano: uto vel 18, 2014 2:50 pm 

Vozi: S40
mislim da se preko tih šarafa podešava i kratko i dugo.. sad je sve raštelano iako primjećujem da automatksa regulacija radi ali nemože toliko podići..
neznam što mi je činiti. kupnja novih farova naravno nije opcija..

Vrh

PostPostano: sri vel 19, 2014 8:33 pm 
član VKH
član VKH

loši su ti plastični vijci za podešavanje. Meni su u servisu nudili nove farove, mislim da su bili oko 4500 kn komad.
Na kraju sam to sam rastavio i prije svega očistio prljavštinu sa vijaka iznutra po navoju koja se nakupi (zato ide teško i pukne) ,podmazao wd i posložio sam snopove. Neću mijenjati farove, jer ti zuščanici će opet puknuti.

Vrh

PostPostano: pet vel 28, 2014 9:46 am 
.
.

Vozi: V50 2.0D 2004g.
Meni je isto neki mulac prethodnom gazdi potrgao taj mehanizam na obje lampe. Na jednoj je ostala horizontalna osovina (na lampi) čitava, pa sam nju okretao kako bih podesio visinu, a na drugoj je i osovina pukla, te sam ju morao zamijeniti dograđenim vijkom (malo petljanja s nekakvim vijkom, valjda M4? i bušilicom i dvije matice, ne sjećam se više najbolje, bilo je to 2010.). Sada je za podešavanje visine potrebno izvući cijele lampe, ali to nije komplicirano (izvuče se samo jedan veliki plosnati rezanac limeni iza same lampe kad se podigne hauba, a za horizontalni smjer svjetlosnog snopa mehanizmići još rade. Jednom sam (tada, kad sam i popravio) namjestio i tu vertikalu i horiz.... i fajrunt. Nema više prčkanja. Nisam lud radi toga kupovati nove lampe (armature).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 9 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: