Zdravo!
Dugo se nisam javljao... ali evo me sa dobrim vijestima... PROBLEM JE RIJEŠEN!!
@Kiki - već je bio zadnji software u ECM-u i programiranje injektora je bilo na klasi 4, tako da su u Moto-Risu u Pazinu mogli jedino to utvrditi.
Problem je bio u filteru zraka koji je ovako izgledao:
Gotovo potpuno bez funkcije - još i gore, nije ni zrak propuštao!!
Nakon promjene filtera, više nema rupa u ubrzanju!
Povijest bolesti: auto ima 203 tkm, kupio sam ga kada je imao 186tkm i odmah otišao u Moto-Ris u Pazin... rekao im da naprave mali servis, ali da prije svega temeljno pogledaju auto i prijave mi potencijalne probleme. Naravno da sam napomenuo problem sa rupom u ubrzanju. Promijenili su mi ulje i filter ulja i još neke žaruljice i slično.
Nakon tisuću, dvije (~188 tkm) sam otišao u Nilsson, na veliki servis... zupčasti i mikro remen, pumpa vode, EGR ventil, disk ploče prednje, sve 4 pakne, simerinzi koji su bili malo mokri, itd... i rekao sam im da sam mali servis napravio... i niti oni nisu pogledali taj filter zraka... a i njima sam se žalio na rupu u ubrzanju... oni su pretpostavljali da je zbog EGR ventila.
Taj filter zraka je valjda stajao 3 godine unutra, još auto nije baš vožen 1.5 godinu prije nego što sam ga kupio... jer jedino to može objasniti njegovo stanje.
I tako... 96 kn i problem riješen!
Hvala svima na savjetima, ali dobro da nisam dao čistiti injektore...

Prije promjene filtera zraka, stavio sam i ovaj aditiv:
On mi je nije ništa pomogao pomogao vezano za rupe u ubrzanju, ali je malo smirio vibracije motora na minimumu - koje su bile prisutne kada je motor bio hladan.