Sada je: pet svi 02, 2025 6:32 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto srp 02, 2013 7:19 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Neki dan malko stisnuo, dobio poruku iz naslova te je nestalo jedno 100 ks. ;) Kako kvar nije bio veliki, spalo crijevo između turba i hladnjaka zraka što se riješilo malo zamašćenim prstima i jednom novom obujmicom/šelnom za desetak kuna, zanima me da li će nakon nekog vremena poruka nestati i žuta lampica motora se ugasiti (kad informatika skuži da je mehanika ispravna) ili moram u servis po reset?

Vrh

PostPostano: uto srp 02, 2013 11:00 am 

Vozi: S60 T5 R
Izvadi osigurac 23 ispod haube i neka ti bude izvadjen otprilike 2 min.
Kada se izvadi taj osigurac CEM naredi ECM-u da resetuje memoriju u ECM i nulira adapciju koja tjera ECM da resetuje greske i tako se ugasi lampica.

UPOZORENJE kada to uradis onda mi u volvu nemozemo da ocitamo gresku dok se opet ne pojavi.....sto znaci ako to uradis nemozes ici u volvo da ti kola kopcaju na VIDU jer nece nista vidjeti sve dok se greska opet ne pojavi.

Inace diagnoza ce sama da ugasi lampicu ako je greska intermitentna no treba da prodje oko 10000km

CEM-central elektronik modul-glavni modul u kolima koji komunicira sa svim drugim modulima Preko CAN mreze sa visokim i niskim signalom.
ECM-Engine Control modul-modul za motor povezan direkt sa CEM Preko CAN-H to jest CAN high speed comunication
CAN- controll area network podjelita na CAN-H i CAN-L

SRETNO

Vrh

PostPostano: uto srp 02, 2013 11:08 am 
Veteran
Veteran

Citat:
SRETNO
Hvala lijepo, probat ću...

Vrh

PostPostano: uto srp 02, 2013 2:16 pm 

Vozi: S80 2.4 Benzin
Malo je OT, ali da li je na slican nacin moguc i reset upozorenja "SRS Airbag service required" ? Skidao sam modul klime i upalio auto sa otkopcanim modulom i nakon toga mi se upalilo upozorenje.

Vrh

PostPostano: uto srp 02, 2013 3:21 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
SRETNO
Hvala lijepo, probat ću...
Probao i vidio da mi je najviši broj osigurača 21. No zato je pravi bio broj 19 (mali od 5 ampera), napravio po savjetu i upozorenja više nema. Čak i motor mirno radi na praznom hodu, a do toga je radio nemirno, ponekad bi se i ugasio.

Vrh

PostPostano: uto srp 02, 2013 5:25 pm 

Vozi: S60 T5 R
Drago mi je da sam mogao pomoci no to je samo resetovanje memorije i nuliranje adapcije u ECM sto znaci ako greska postoji diagnostic system vozila ce opet da memorise gresku i upali lampicu.(ca 300 km voznje ), no Ti najbolje znas da li si otklonio kvar to jest fizicki popravio kvar.

A zemljak koji ima problema sa SRS lampicom ucinio je gresku kada je skidao CCM modul jer je trebao prvo da skine - ili + sa baterije :-)

U tvom slucaju imaju samo 2 rjesenja 1: okreni kljuc na poziciju 2 znaci pozicija prije paljenja i tako je ostavi, skini - od baterije sacekaj ca. 5 min i vrati - od baterije (sa kljucem u poziciji 2) ako to ne pomogne moraces ici u Volvo da ti resetuju memoriju u SRS modulu a u nekim slucajevima cak se mora zamjeniti SRS modul da bi se ugasila lampica, no nadamo se da nece biti tako nego ova jeftina varijanta.

SRETNO

Vrh

PostPostano: sri srp 03, 2013 3:22 pm 

Vozi: S80 2.4 Benzin
Hvala, pokusacu jeftiniju varijantu. Ako ne uspije moracu u Volvo, nema mi druge, ali u tom slucaju ili CRO ili SRB

edit: Pokusao sam i nema pomoci. Moracu u servis

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: