Sada je: uto lip 24, 2025 9:05 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned ožu 31, 2013 8:12 pm 

Vozi: v40
opet ja s par pitanja...

1. nakon što sam vadio prednje farove (da ih očistim) - čudan zvuk mi se počeo javljati dok auto radi u leru. Kao da neka plastika lupa po limu iz motornog prostora. Kad otvorim haubu da provjerim kutiju od zračnog filtera - da li je moguć problem u njoj ne čujem ništa, ali kada opet uđem u kabinu taj zvuk je prisutan? Nisam zašerafio dobro one plastične krugove :doh: koji služe kao poklopci farova, te sam ih našao kako su upali među kablove i kod akomulatora. Kada sam ih opet vratio gore, ovaj zvuk je opet prisutan ali nešto manje...Ima li ko slična iskustva? Prijedlozi?

2. zadnji brisać mi ne radi jer ona ploča (komp?) koja je ispod volana vozača šteka(nekad radi - a nekad ne). Kako se zove ta ploča - komp.? Gdje ju mogu tražiti? Koliko me uopće može koštati?

3. obzirom da je već počeo cvjetati iza prvih pragova i malo na zadnjim, planiram to pokrpati i farbati, ali uz farbanje toga ja bi pofarbao još i kvake na vratima, lajsne na vratima, retrovizore i pragove + prvi + zadnji spojler. Ima li tko iskustva s farbanjem istih? Da li se boja dobro prima na taj material?
Na ovom videu je slika 0:43 (smanjiti ton - mjuza je koma) kako sam ja to zamislio:

http://www.youtube.com/watch?v=RM_PIZDRolQ" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Hvala unaprijed! :think:

Vrh

PostPostano: sri tra 03, 2013 7:50 pm 

:geek: Nitko? :doh:

Vrh

PostPostano: sri tra 03, 2013 10:05 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
1. jel si dobro pričvrstio farove?
2. da nije možda relej? otiđi do prvog električara, to nebi trebalo biti skupo
3. boja se može primiti na sve, naravno uz odgovarajuću pripremu.
Ako nemaš iskustva u farbanju bolje taj posao prepusti autolakireru...

Vrh

PostPostano: čet tra 04, 2013 7:50 pm 

farovi su dobro pričvršćeni... Nakon velikog servisa koji sam obavio ljetos, skužio sam da mi auto ima čudan zvuk pri određenom broju okretaja. Nisam mogao odgonetnuti uzrok, pa sam se vratio mehaničaru i on je skužio da kutija od zračnog filtera lupa (puko je neki nosać od nje ili...) po limu od blatobrana. To je sfiksirao i nisam imao više problema. Prije skidanja farova sam imao manji sudarčić (frontalka) ali autu nije nanesena prevelika šteta (puko je prednji odbojnik (slabo vidljivo) i jedan nosać od fara, kao i nosač od maglenke), ali mi se taj zvuk nije čuo. Morati ću otiči kod njega da mi pogleda - očito sam nekaj "dobro" sastavio :clap:

Nisam vidio baš po Zg-u ofarbanu varijantu, pa sam mislio da očito to i nije pametno na njemu raditi, ali budem vidio s lakirerom još detalje.

Vezano za onu malu zelenu ploću :think: - da li znaš kako se zove taj dio i koliko bi me mogao koštati?

Vrh

PostPostano: čet tra 04, 2013 8:47 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 2.4/125
Citat:
ali uz farbanje toga ja bi pofarbao još i kvake na vratima, lajsne na vratima, retrovizore i pragove + prvi + zadnji spojler. Ima li tko iskustva s farbanjem istih? Da li se boja dobro prima na taj material?
Ja sam nedavno ofarbao sve lajsne, evo kako to izgleda kod mene:
prije

slika

Poslije

slika

Nije isti auto, ali lajsna je lajsna, a auto će ti sigurno izgledati ljepše.

Vrh

PostPostano: čet tra 04, 2013 10:32 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo C30
Moram priznati fantasticno izgleda!! Ako nije tajna koliko te doslo?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Volvo S40 1.8 2014 -2015
Mercedes C200SP 2015-2017
Saab 95 Aero 2018 - van pogona
Volvo C30 1.6D 2018 - 8-)

Vrh

PostPostano: čet tra 04, 2013 11:52 pm 
Veteran
Veteran

Hvala :D Naravno da nije tajna, izašlo me 1700 kuna, zajedno sa demontažom i montažom svega. E, sad ovisi od majstora do majstora, ali pretpostavljam da bi cijene manje-više bile tu negdje kod većine.

Vrh

PostPostano: pet tra 05, 2013 7:38 pm 

"bomba" izgleda - nije mi jasno zašto sve aute tako ne farbaju...Kad pofarbam svoj i ja ću staviti slike :)

Vrh

PostPostano: pet tra 05, 2013 8:03 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
"bomba" izgleda - nije mi jasno zašto sve aute tako ne farbaju...Kad pofarbam svoj i ja ću staviti slike :)
Vjerojatno zato da mogu zaračunati veću cijenu za "dodatnu opremu", odnosno lajsne u boji :snooty: Stavljaj sličke svakako, meni je čisti gušt gledati slike auta svih nas sa foruma, em su mi praznik za oči, em dobiješ nekakvu novu ideju :D

Vrh

PostPostano: sub tra 06, 2013 11:36 am 

:) slažem se!

jel ti je poznat ovaj dio koji sam naveo (vezano za zadnji brisać koji mi ne radi) kako se zove?

Vrh

PostPostano: sub tra 06, 2013 12:31 pm 
Veteran
Veteran

Žao mi je, frendu, rado bih pomogao no moje znanje o automehanici ili autoelektronici završava otprilike tamo negdje kod provjere razine goriva u spremniku :oops: Ima ovdje neprikosnovenih autoriteta za volvaće, samo malo strpljenja, nisu vjerojatno ljudi još vidjeli tvoj post, ali vjerujem da će uskoro netko dati potencijalna rješenja ili savjet. Jesi li provjerio da nije neki relej, kako Franjo kaže?

Vrh

PostPostano: sub tra 06, 2013 12:37 pm 

moje znanje o automobilima je nešto veće od tvoga :) znam gdje je štanga od ulja, pa tu I tamo ga provjerim :D Ok strpljen - spašen, čekati ću još - hvala!

Vrh

PostPostano: sub tra 06, 2013 12:46 pm 
Veteran
Veteran

:D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: