I ja bi molio za pomoć pri mjerenju visine auta - odnosno zanima me, da li bi mi ko mogao pomoći da utvrdim, kolika bi trebala biti udaljenost vozila (V40, 1.9D, 102KS god.2003) od tla ? Na slovenačkom Volvo forumu sam dobio informaciju 15cm ?
Ja sam ove zime imao manje "probleme", kada je bio snijeg po cesti. Posebno, kada se je topio i kad je onda taj mokri snijeg smrznuo - a visina tog snijega 12-15 cm. Ja sam (za razliku od 95% automobila gdje živim) po parkingu strugao podom auta. Išlo je, al je bio osjećaj neprijatan.
Juče sam izmjerio udaljenost vozila od tla i metar je pokazao negdje cca 11-12 cm. Zadnje federe sam već mjenjao (zadnji lijevi mi pukao), prednje nisam. Da li je moguće da je dizelaš u V40 stvarno toliko nizak ili je pravilna udaljenost cca 15-ak cm ??
Ja bi inače automatski već mjenjao federe, al mi automobil uopšte ne djeluje nizak -> kad gledamo "Koloteke" odnosno visinu automobila kod prednjih guma. Bojim se, da ću zamijeniti federe, al da će biti visina otrpilike ista -> +/- 1cm.
Evo još par slika, kako izgleda sad (namontirane zim.gume dim 185/65/15 - kao propisano) :

(prijevod: prostora je za jednu "jaču" mušku šaku - kad je uspravno naravno)
Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
Pozdrav