Dakle, u praksi ako neki automobil koji nema xenone, ali se proizvodio takav ili se proizvodi s xenonima, može ih se skinuti s rabljenog karamboliranog i ugraditi te nikom nista - sve paše jer su isti automobili i ne treba naknadno provoditi atestiranje, jer se ugradio originali xenon i nitko ne može utvrditi da su naknadno stavljena, jer su originali i ispunjavaju provjeru. To su u CVH i sami priznali, ali ako nisu od istog automobila nego neki aftermarket - to se primijeti, pa u tom slučaju ako takav kit ispunjava sve tehničke zahtjeve može se napraviti atest u CVH, inače ne prolazi vozilo tehnički. Ponavljamo - ono što se do nedavno toleriralo, dobro naknadno ugrađeni xenoni iz Kine koji su imali cut-off, dobar snop i boju i koji nisu zasljepljivali to više ne prolazi na žalost ako nema sve potrebne znakove homologacije, na faru, žarulji... Na tehničkom pregledu fizički pregledavaju sklop svjetla, žarulju i znakove homologacije do u detalje i naravno na uređaju za kontrolu svjetla kada dođe automobil na tehnički pregled, redovni ili izvanredni, pregledaju svjetlosni sklop i ako nije po propisu i prema najnovijim uputama CVH automobil je tehnički neispravan.
znači, ja sam odradio kak se spada !!!! i nigdje se niti jedna žičica nevidi da su xenoni aftermarket, tak sam sve sakrio da ni sam neznam gdje šta je...
no, da ne pričam bezveze......vidjet ćemo uživo,imam 2 hebena testa.
sutra idem na atest za plin koji sam ugradio.......
a drugi tjedan na tehnički , pa ćemo vidjeti šta je sa mojim xenonima, prolaze ili ne......
ovdje ti je moj auto i projekt "lampe" na sljedećim stranicama.......listaj bit će ti sve jasnije........
viewtopic.php?f=10&t=9216" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretno na testovima, vidim da prolazimo iste stvari i plin i lampe. Za 3 tjedna bi mi trebao stići moj autić odlučio sam da ću ga kupiti pa javim kako sve ide. Vidim da na ebayu ima već gotovih farova no dosta su skuplji od ovoga što si ti napravio