Sada je: čet lip 19, 2025 12:40 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 1:22 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo 850 2.0 GLT
Citat:
Još nismo naučili "liječiti" aute na daljinu. Mada su neki vrlo blizu toga. Prvo KIKIR6 :lol:
I to ce s vremenom! :D

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 3:46 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Moj savjet ti je da kod nekog lokalnog majstora pogledaš dali ti nije koja sviječica otišla i kao što su ti dečki savjetovali provjeriti kablove i bobine, jer ako se voziš na tri cilindra može se dogoditi da ti gorivo ispere cilindar ili ošteti karike ili ventile.

Ako ne riješite onda bez forsiranja lagano do VŽ.

Po simptomima koje si opisao trebalo bi biti nešto od toga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 5:48 pm 

Najvjerojatnije i jesu svjecice, jer bas nakon sto sam dogovorio termin u auto kuci Biskup, cuo sam se sa prijateljem i tako u razgovoru mu rekao kakvih problema imam sa autom, pa mi je predlozio da odem do njegovog brata u servis, jer decki imaju dijagnostiku za Volvo i da su vec radili sa Volvom. Nakon posla sam navratio, i odmah cim je majstor pogledao prvu svjecicu, rekao mi da je pod hitno moram mjenjati, a da su kablovi najvjerojatnije ok. Svjecica je stvarno izgorena, i sve govori da nisu mjenjane duze vrijeme. Na zalost, servisna knjizica je popunjavana dok je auto bio u Italiji, odakle je uvezen, ali poslije toga ne znam sto se radilo na njemu. Pogrijesio sam sto nisam odmah nakon kupovine sve pregledao i odmah sredio, nego sam samo dio toga napravio (filtere i neke sitnice), i rjesio samo kriticne stvari (nosac motora). S vremenom su se nakupile dodatne obaveze i problemi, tako da je zelja oko kompletnog servisa stavljena u stranu. Jos jednom se potvrdilo da je bolje sprijeciti nego lijeciti, ali ipak se nadam da ovo "lijecenje" nece biti preskupo. Uglavnom, majstor je preporucio platinaste svjecice koje su i do sada bile u motoru, DENSO ili NGK (oba proizvodjaca su japanska), a na trenutnima pise "Volvo", tako da ne znam tko ih je proizveo (pretpostavljam da nije Volvo). NGK su nesto jeftinije, ali kaze da su oba proizvodjaca kvalitetna. Zamolit cu vase misljenje ili preporuku nekog treceg proizvodjaca. Na kraju, sredio mi majstor svjecice ili ne, svejedno cu zapaliti za Varazdin, da napokon sredim sve ostalo.

I jos jedna stvar, skoro sam zaboravio. Osjecam se glupo, ne znam kako sam vidio masni auspuh, jer sad je normalan. Mozda sam vec poceo halucinirati od svih shokova koje sam dozivio zadnjih dana (nevezanih uz auto).

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 6:20 pm 
Veteran
Veteran

Denso iridium je moj glas, long life svječka,platina je inače standard.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 6:54 pm 

Mislim da mi je za te rekao majstor cijenu u Veleprometu: 141 kn/kom, maloprodajna. Kamo srece da je samo to u pitanju.

Usput cu iskoristiti priliku reci kako se nadam da cu mozda sada naci malo vise vremena za sredjivanje web stranica i foruma. Nesto se spominjalo kako ce se hosting seliti na komercijalnog providera, ali koliko vidim, jos smo na CARNetu. Malo citam i prosle postove, zaista nisam dugo, ima dobrih ideja, samo nedostaje vremena. Mozemo otvoriti i novi naslov na tu temu sa konkretnim prijedlozima i idejama, navesti i stare ideje, da sve budu na jednom mjestu, pa ako jos netko ima znanja i volje, slobodno mi se javi da nesto napravimo po tom pitanju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 7:27 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Mislim da mi je za te rekao majstor cijenu u Veleprometu: 141 kn/kom, maloprodajna. Kamo srece da je samo to u pitanju.
To je vjerovatno cijena za platinu, iridumske su ti ok 900 kn s pdv 4 kom :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet stu 01, 2007 2:27 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Pošto ne voziš trke sa autom provjeri si kod Biškupa cijenu orginala, mislim da su jeftinije od svega navedenog.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet stu 02, 2007 8:55 am 
Veteran
Veteran

Te svjećice na kojima piše VOLVO za tvoj auto proizveo je francuski Eyquem (kupio ga Beru), a oznaka je RFC52LS3, mislim da ti to i piše na njima.
U zgb ih drži nekoliko firmi i cijena je cca 65kn/kom. :lol:
Pozdrav,

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet stu 02, 2007 4:48 pm 

Prekasno sam vidio zadnja dva posta, a vec sam narucio Denso, i danas ih stavio. Sve je dobro. Ipak su bile svjecice u pitanju. Hvala svima na pomoci i sugestijama, svejedno cu u utorak proci u Varazdin srediti neke druge stvari.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Lucas i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: