Sada je: sri tra 30, 2025 11:25 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 28 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
PostPostano: sub ožu 02, 2013 8:10 pm 

Vozi: BMW
:clap: micika zna znanje, tds je BMW (105 kw),bili su prije 2,5 td 85 kw,a opel je uglavnom, više ugrađivao ovaj manji 85kw, a u nekoj manjoj količini su u Opelu bili 105kw, al narode :hand: lako je za to, ovdje smo glede VOLVO-ta :lol: sviđa mi se taj s60, ako se odvažim na zamjenu nadam se da mi neće biti žao, mislim čisto na vozna svojstva jer u kvalitetu VOLVA ne sumnjam a najbitnija je razlika pogon, BMW ima zadnji :dance: , a VOLVO ako se ne varam prednji :think:

Vrh

PostPostano: sub ožu 02, 2013 9:16 pm 
.
.

Vozi: s 40 1.6 2002. g.
bmw-ov motor sigurno, samo se ugradivao u opela

Vrh

PostPostano: sub ožu 02, 2013 11:06 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Citat:
bmw-ov motor sigurno, samo se ugradivao u opela
Točno :)

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

PostPostano: ned ožu 03, 2013 5:02 pm 

dajte ljudi , volio bi saznati o VOLVU štogod, :lol: , o BMW-u znam podosta koliko me zanimalo :violin: , a sad mi VOLVAČ nekako jako interesantan, ima il kakvih mana (osim prednjeg pogona :dance: :clap: :whistle: ) uz dosta dobrih strana

Vrh

PostPostano: ned ožu 03, 2013 7:04 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
mane hm ne znam eto šta zna biti ic propiša dešava se i na drugim autima, pumpa goriva u rezervaru ima na forumu ide od hyundaija ili od (dr Nenad zna kojeg volva uz malo kućne radinosti) seleni na cca 100tkm izmjeniti, gornji nosač onaj okrugli onaj četvrtasti je trajnjiji, tabla zna zezat motorolin čip i hladni lemovi popravak cca mislim da je 800kn, sve u svemu ništa više nego ostali aut, nemoj ovo shvatiti kao ono sad baš sve dešava se

Vili najbolje zna šta odlazi a ujedno mislim da je njegov s60 napravio najviše kilometara moje je danas prebacio 164000 hahah

Vrh

PostPostano: ned ožu 03, 2013 7:15 pm 

nisu znači boležljivi na nešto, tako se i očekuje,
a ono potrošno i ne računam jer ako se vozi ,troši se, traži i pažnju i mažnju, jer kako kažu :TKO MAŽE TAJ I VOZI :whistle:

Vrh

PostPostano: pon ožu 04, 2013 8:48 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Popravak table i većine elektronike ako se pojavi može se riješiti i za manje novaca ima načina . Ja odradio veliki servis za manje od 2000kn što je vjerujem + u usporedbi s BMW-om a jedino što su dizne skuplje za promjeniti ali i one izdržavaju veliki broj km moje su trenutno oko 300 000 i još rade dobro , D5 traži odgovarajući filter goriva i ulje po propisu , malo češći kvar koji se opet može riješiti su potrošeni dosjedi u poluosovinama ali zavisi od načina vožnje prijašnjeg vlasnika i postoji jeftiniji način popravka ili izmjena ako su stvarno dotrajali(skuplja verzija ) klonk zvuk kod kretanja , ima još stvari ali u biti su povezani s kilometražom 200 000+ a ako se pogleda s usporedbom u potrošnji i stvarno zahvalnim udobnim sjedalima koji ne zamaraju vozača na duge staze evo i Djorga 83 je prešao sa BMW-a na Volvo pa nek da svoje mišljenje .
Mene malo živcira krug okretanja koji je veliki jer anjšlag je mali ali privikneš se .
Za ostalo ne mogu dati ocjenu jer sam BMW vozio samo povremeno nisam bio vlasnik .

Vrh

PostPostano: pon ožu 04, 2013 3:45 pm 
Veteran
Veteran

nemože se porediti volvo mi je nekako gospodski ne stvara agresivnos u vožnji kao bmw (ili sam se ja promjenio pošto klinke moje vozim na zadnjem sjedištu) i drugačije su me dečki u plavom gledali kad me zaustave sa bmw a sad je drugačije prođe ponekad i priča. Mislim da ako nađeš dobrog (ah Kiki da je sreće bilo uzeo bi ga ja da se nađe) tj solidnog da nećeš imati problema sa njim, filteri ili volov ili mann koji radi filter ulja za volva ili Mahle knecht njihov filter goriva je super a filter kabine ja sam ostao onako po prilično iznenađen izradom je od filtrona sa aktivnim ugljenom.

Vrh

PostPostano: pon ožu 04, 2013 6:59 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
ja mu neču napisati ništa jer prednji pogon smatra kao manu :D

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: pon ožu 04, 2013 10:10 pm 
Veteran
Veteran

Do sada promjenio
- lamelu
- ulju pumpu
- visokotlačnu pumpu
- intercooler
- amortizere jednom
- čistio sve dizne po jednom

To je ono što sam radio mimo potrošnih dijelova, znači kočnica, jedna kugla, okretište amortizera, reprogramiranje instrument ploče.
U planu je ponovno očistiti dizne, ili kupiti nove, promjeniti prednje selene, nove ljetne gume, treba mi i nova šofer šajba (jer sam svoju sam razbio), i čekam 500tkm. Sad sam na 391.
Sam po sebi motor je mehanički jako dobar, trajan, ali više ne spada među štedljivije. e90 320d je bar 10% štednjiviji (možda i 15%), ali je i puno skuplji.
Po voznim svojstvima ne znam gdje su jedan naspram drugog, ali ako te to plaši S60 nije mekan tip. Ovaj moj još manje jer se vozi na Bilstein B6 naprijed amortizerima i KONI FSD nazad.
Bilo je gluposti, jednom je stao zbog puknutog visokotlačnog crijeva, drugi put zbog pumpr goriva, ali moja maltretiranja je stojički podnosio. Ja sam najveći dio kilometra napravio na AC uglavnom 180-190, a znao sam u početku dionice SB-Zadar odraditi punim gasom.
Ono što će ti se kao BMW vozaču svidjeti je kokpit zakrenut prema vozaču, relativno tvrd mjenjač (nimalo francuski), a budući je u pitanju pet cilidara, ni zvuk nije obično dizelaško čekičanje.

Ono najbitnije, S60 kupi samo ako ga namjeravaš voziti duže vrijeme. Preprodja idi malo teže.

Vrh

PostPostano: uto ožu 05, 2013 7:11 am 
Veteran
Veteran

eeee da zvuk iako je dizel nije traktor i nema cekicanja kao sto kazu. Probaj i zaljubi ces se ;-) i da kao sto je vili napisao nije za preprodaju jer osobno mislim da je podcenjen jako u mentalitetu nasih ljudi. Sto se tice prednji zadnji pogon najbolja je kombinacija oba hahaha

Vrh

PostPostano: sri ožu 06, 2013 9:31 am 
Veteran
Veteran

najvaznije ti je ovo kaj vili veli...
S60 kupi samo ako ga namjeravaš voziti duže vrijeme. Preprodja idi malo teže.

nadi dobar primjerak i planiraj ga voziti vise od 2-3 godine...

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: čet ožu 07, 2013 9:34 pm 

hvala bećari, cjenim vaš trud i poštujem drugo mišljenje, Nenad ne zamjeri, mane i prednosti :dance: , dobro je sve dok ide, samo maži i gazi,jer tko maže taj i vozi

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 28 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: