Sada je: čet lip 19, 2025 7:39 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto lis 30, 2007 12:18 pm 

Bok svima!

Evo da se i ja napokon malo javim, na zalost opet s nekim problemom. Kako sam bio u uobicajenoj strci, danas posebnoj, najmanje sto mi je trebalo da se auto pocne blesirati. Vozim u brdo i dajem gasa, a prednji dio se pocne tresti, kao da gume proklizavaju. Ispeljam ja to brdo nekako, probam na ravnici dati gasa, ista stvar. Koji mu je sada? Zovem susjeda mehanicara, kaze da bi mogle biti svjecice ili kablovi, ali da bez dijagnostike ne moze nista konkretnije reci. Kako sam iz Duge Rese, u Zg idem rijetko, ali ako nema nikakvih prijedloga sto bi moglo biti ili na koji nacin bi mogao saznati, morat cu otici u servis na dijagnostiku. Iako su mi na zadnjem pregledu u Moto-Risu rekli da nemogu iscitati nista, kad su se pokusali spojiti. Da jednostavno ne dobivaju nikakve podatke. Od tog pregleda je proslo gotovo godinu dana i nisam imao nikakvih problema sa autom do sada. Mozda je ovo vrijeme krivo, mozda su stvarno kablovi vlazniji ili su svjecice u pitanju, pa pitam one koji znaju, postoji li kakav nacin osim dijagnostike kako to preciznije saznati. Radi se o v40, 2.0T.

Koliko sam stigao procitati, najvise preporucate auto kucu Biskup u Varazdinu, koja mi je dosta daleko, ali otici cu i tamo, ako treba. Ionako jos moram srediti par sitnica na autu, pa da mozda to odmah rijesim. Unaprijed hvala svima na odgovorima!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 30, 2007 12:37 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Nažalost, neispravnost kablova i bobina se ne može detektirati nikakvim OBD reader-om. Jednostavno skineš s nekog drugog Volva i probaš. Najbolje da dođeš na meet pa ti netko prebaci svoje za probu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 30, 2007 4:00 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
kao što je T rekao,provjeri prvo bobine i kablove jer je nas dosta imalo problema s tim a ni jedan obd uređaja takav kvar nemože dijagnozirat :cry:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 30, 2007 5:09 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo 850 2.0 GLT
Decki imaju pravo, meni se to isto dogadjalo(doduse ne na Volvu) pa sam promjenio kablove i rijesio problem! :cry:

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 30, 2007 6:56 pm 

Znaci, da se vozim tako kako je do sljedeceg susreta? Kada je sljedeci susret?

Zaista nisam strucnjak, i slabo se razumijem u to opecenito, ali zar ne bi mogao na taj nacin napraviti neku stetu motoru? Ako pretpostavimo da se radi o svjecici ili kablu, pa auto radi na 3 cilindra.
Zna li netko kakva je ono elektronika na dvije svijecice? Dvije su normalne, a na druge dvije se nalazi kao neki modul koji je spojen sa ovim "normalnim", tj. bez tog modula. Usputno pitanje: koliki je problem zamjeniti zupcasti remen na istom autu, i da li to moze napraviti neki "unvierzalni" majstor ili i mi posjet ovlastenom servisu ne gine?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 30, 2007 7:48 pm 
Veteran
Veteran

Znači ona "elektronika" su ti bobine, ljepo skini jednu po jednu i pregledaj da li su lulice igdje napukle, ako jesu vjerovatno te one hebu kao što su mene,gonzu,tcoda....., pregledaj odmah sviječke u kakavom su stanju,kablove, lulice na kablovima, inače ti ja imam rezervne bobine s svog auta u gepeku koje furam s sobom pa ako budeš u blizini Zagreba Žitnjaka možemo probat kak če radit s mojima, remen ti može promjenit svaki bolji majstor koji se profesionalno bavi mehanikom i ima volju radit Volvo, ali preporuka je ipak AK BIŠKUP koji te sigurno neće oderat ak se tog bojiš, naravno imaš i popust, i siguran si da ti je ljubimac u doktorskim rukama profesionalaca , s tim da 100% dobivaš ugrađene orginal VOLVO dijelove.

LP

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 30, 2007 8:55 pm 

Hvala na odgovoru, ako budem u Zg uskoro, javit cu se. Lijepo je sto ovdje ima ljudi koji vole pomoci, dobra se ekipa skupila.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 30, 2007 9:46 pm 
Veteran
Veteran

Napominjem da se na kablovima moje astre nije vidjela nikakva pukotina(barem je nismo vidjeli) a nakon zamjene radio je ko urica i po ljeti i po zimi.
Sa bobinama nisam upoznat, ali prema postovima ovdje na forumu su ti strucnjaci Gonzo, Zlaja i tcode.

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 6:48 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Čekaj, jel se trese samo prilikom dodavanja gasa ili stalno, gubi li snagu i na koliko okretaja radi? Meni se isto tresao, a rezime možeš pogledati pod "umro rudolf". Nadam se da ti je u pitanju samo nešto oko kablova ili svjećica, držim fige.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 10:32 am 

Trese se samo kad stisnem gas. Ako polako ubrzavam, ne trese se ili se zatrese malo, na trenutak, inace se normalno vozim, ali sad polakse. Kad stisnem gas, ubrzava rekao bih normalno, nemogu sad procjeniti ovako po sjecanju, nisam ga poslije forsirao, samo sto se trese, kao kad proklizuje. Ujutro sam primjetio jos jednu stvar, a to je da je auspuh mastan, a prije je uvijek bio suh. Pretpostavljam da je to povezano sa ovim problemom.

Usput cu jos jednom pitati, da budem siguran: razmisljam sve vise o tome da odem u Varazdin u auto kucu Biskup, pa da mi tamo srede sve sto trebam napraviti na autu, ali me zanima mogu li napraviti kakvu trajniju stetu ako se vozim nekih 150km prema Varazdinu, dok je auto u ovakvom stanju?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 10:36 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Trese se samo kad stisnem gas. Ako polako ubrzavam, ne trese se ili se zatrese malo, na trenutak, inace se normalno vozim, ali sad polakse. Kad stisnem gas, ubrzava rekao bih normalno, nemogu sad procjeniti ovako po sjecanju, nisam ga poslije forsirao, samo sto se trese, kao kad proklizuje. Ujutro sam primjetio jos jednu stvar, a to je da je auspuh mastan, a prije je uvijek bio suh. Pretpostavljam da je to povezano sa ovim problemom.

Usput cu jos jednom pitati, da budem siguran: razmisljam sve vise o tome da odem u Varazdin u auto kucu Biskup, pa da mi tamo srede sve sto trebam napraviti na autu, ali me zanima mogu li napraviti kakvu trajniju stetu ako se vozim nekih 150km prema Varazdinu, dok je auto u ovakvom stanju?
Odi čim prije. vo masno iz ispuha ti je loš znak. Vjerovatno je benzin koji nije izgorio u cilindrima. To bi ti moglo uništiti katalizator. Zato lijepo pravac u kliniku Biškup dok je još sve koliko-toliko v redu. I držimo fige da nije niš ozbiljno. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 10:54 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
Citat:

Odi čim prije. vo masno iz ispuha ti je loš znak. Vjerovatno je benzin koji nije izgorio u cilindrima. To bi ti moglo uništiti katalizator. Zato lijepo pravac u kliniku Biškup dok je još sve koliko-toliko v redu. I držimo fige da nije niš ozbiljno. :wink:
Masno je definitivno loš znak, ali teško da je od benzina, što je još gora varijanta. Možda da nazoveš u Biškup i posavjetuješ se sa njima da li je i koliko pametno, voziti se do tamo u ovakvom stanju?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 11:16 am 

Zvao sam auto kucu Biskup i dogovorio termin za utorak, pa sto bude. Hvala svima na pomoci.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 12:11 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Zvao sam auto kucu Biskup i dogovorio termin za utorak, pa sto bude. Hvala svima na pomoci.
MI smo ti ovdje vise potpora, za sada, pravu pomoc ces dobiti kod Biskupa! :wink:

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 31, 2007 12:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Citat:
MI smo ti ovdje vise potpora, za sada, pravu pomoc ces dobiti kod Biskupa! :wink:
Još nismo naučili "liječiti" aute na daljinu. Mada su neki vrlo blizu toga. Prvo KIKIR6 :lol:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: