Sada je: pon lip 23, 2025 9:41 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 17 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto pro 04, 2012 5:02 pm 

Vozi: V40
Prije svega prošo sam kroz cjeli forum koji se tiče baš s/v 4o i tema vezanih uz ovaj problem,da ne otvaram novu(staru) temu opet,za što mi je trebalo dobrih sat vremena i ono što sam saznao nije me baš zadovoljilo,a možda mi je nešto i promaklo pa evo možda saznam tu nešto više ovako...
Znači problem je u donjoj ljevoj vilici koju bi trebalo mijenjati.Model v40 ,2001g .
Mehaničar mi je rekao da kad mjenjam vec ljevu bilo bi dobro odmah i desnu ...
Dali ta teza stoji?Raspitao sam se za cijenu u Volvo servisu ,kažu komad je 1900 kunica pa ono nije sad bas isto jedan ili dva komada.Još nešto dali je problem ako se stavi zamjenska vilica i po kojoj bi to cijeni bilo otprilike ili neka uputa na nekog da zovem pa da se raspitam dalje (autootpad,je pametno)?
Sad još jedno pitanje ako je 2001 god jel to onda phase 2 jel' da??Pročitao sam tu da pašu obje al da je onda razlika nesto u kotacima bla bla...ugl da treba stavit onda noviju...
Nadam se da nisam ubio priču predugim postom,hvala unaprijed

LP

Vrh

PostPostano: uto pro 04, 2012 10:03 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Eto vidiš kak bi ti se sad isplatilo biti članom VKH kluba. Naime imao bi popust na orginalne vilice od 15% u ovlaštenom servisu RIS, ili na zamjenske kod Intercarsa. ;-)

Vrh

PostPostano: sri pro 05, 2012 7:15 pm 

Da, dobro bi bilo da je član, ali još uvjek nezna odgovore na svoja pitanja

Vrh

PostPostano: sri pro 05, 2012 8:09 pm 

Vozi: Ford Focus Mk1
A imao bi popust i na aftermarket dijelove kod mene (malo zaboravljate da sam i ja tu ili možda niste upućeni ili što već).
Uglavnom, imat će i kod mene popust ;)

Po pitanju vilica, ja osobno sam mijenjao obje na svom autu odjednom, doduše na kilometraži od 260tkm, a auto je isto tako 2001 godina (Ford Focus Mk1)

No gosp Gašpiću, molim Vas malo detaljnije podatke vozila, radi točne detekcije dijelova, kao i prijeđena kilometraža.

Inače, ako je auto prešao već poveću kilometražu, svakako bi bilo dobro promijeniti obje vilice odjednom i onda je mir.
Obično su troškovi ti koji su problem oko financiranja istoga, no kako god, potrebno je razlučiti što je pametnije i što u konačnici manje košta (i živaca i vremena isto tako)

Konkretno vilice za model 1.9 DI 85kW ili 75kW (moja pretpostavka je da je auto diesel, zato molim da se inaće pišu podaci vozila) nemam na stanju (kao ni spomenuta konkurencija gore)
no od iduće godine (kako sam već i pisao ovdje za jedan drugi model za isto tako potrebite vilice) ići će narudžba prema FAI Autopartsu, te bi za navedene diesel modele V40 i neke benzinske
cijena bila 400,00 Kn/1kom (cijena s popustom i PDV-om)

slika slika

FAI Autoparts je tvrtka iz Engleske i spada pod provjerene aftermarket brandove izvrsne kakvoće, a s pristupačnom cijenom (nemaju baš na svemu, ali često su povoljniji)

Dakle, ne samo gosp Gašpić, već i ostali koji imate neke potrebe, a inače vas ti dijelovi koštaju podosta krznenih životinjica, slobodno se javite da već sada počnem pripremati narudžbu,
odnosno količinu za sve vas koji trebate (ali naravno, naručivanje se plaća avansno, netom prije slanja narudžbe prema van, zato i jesu/budu akcijske/promotivne cijene, a to neki odavde već i znaju kako funkcionira)

U slučaj svih dodatnih pitanja, stojim na raspolaganju (kao i uvijek, ali često me zaborave spomenuti... ah... a baš se trudim biti od koristi i pomoći... :( ) ;)

Vrh

PostPostano: čet pro 06, 2012 12:44 pm 

Ako mijenjas bilo sto na lijevoj strani mijenjaj i na desnoj. Nepisano pravilo ali za sigurnost i udobnost voznje neuporedivo bolji izbor, nazalost u ovakvim vremenima i cijena je taj vazniji faktor.

Kod sebe kad mijenjam amortizere nikad nisam mijenjao 2, odmah sva 4 pa se malo strpis taj mjesec sa drugim stvarima...

Vrh

PostPostano: čet pro 06, 2012 1:07 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Citat:
Ako mijenjas bilo sto na lijevoj strani mijenjaj i na desnoj. Nepisano pravilo ali za sigurnost i udobnost voznje neuporedivo bolji izbor, nazalost u ovakvim vremenima i cijena je taj vazniji faktor.

Kod sebe kad mijenjam amortizere nikad nisam mijenjao 2, odmah sva 4 pa se malo strpis taj mjesec sa drugim stvarima...

Ovo ipak nije pravilo niti je nužno... :snooty:

Vrh

PostPostano: pon pro 10, 2012 12:28 am 

Evo da se zahvalim svima koji su mi odgovorili i na neki način pomogli.Super je informacija da se dobije popust ako si član VKH.
Korisno za ubuduće.Što se tiče mog v40 da ima sad oko 226k kilometara ,(par stotina gore dole).
Da diesel motor,snage 85kW dosad sam mjenjao neke potrošne djelove (diskove,amortizere prednje,bubanj (ono u čem su oni fiksirani
valjda sam se dobro izrazio da ne šetaju)).Inače sve drugo je bilo uvjek u redu.Samo toči i vozi,redovno servisiran.
Mehaničar je reko da treba to promijeniti i to je to.Neznam dal jos kakav podatak trebam navest.Sutra idem u neku firmu koja se bavi bas
sa nabavkom tih zamjenskih djelova pa javim kako je prošlo.

Vrh

PostPostano: pon pro 10, 2012 7:44 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 2.0T i V 70 D5
U slučaj svih dodatnih pitanja, stojim na raspolaganju (kao i uvijek, ali često me zaborave spomenuti... ah... a baš se trudim biti od koristi i pomoći... :( ) ;)[/quote]
Za početak moraš nabaviti nekog volvača... :)

Vrh

PostPostano: pon pro 10, 2012 8:17 pm 

Citat:
Za početak moraš nabaviti nekog volvača... :)
Pa zato se i trudim, da zaradim koju kunu da mogu pribaviti jednog XC60 ili V40 (novi naravno) ili S60 (isto tako novi) :mrgreen:

No, šalu na stranu, ja (ok ne baš ja, ali trgovine sa rezervnim dijelovima, pogotovo od povjerenja) trebam vama više nego meni Volvo,
a moje poznavanje Forda i Volva često puta je donjelo nešto još povoljnije nekim kupcima i to čak više od 1000,00 Kn razlike u cijeni,
a uostalom, Ford je ipak jedno vrijeme bio vlasnik Volva i čak moram priznati da mi je nekako žao što je Volvo morao biti prodan,
jer vjerujem da je ta zajednička suradnja donjela dobre stvari i jednima i drugima, a mogla je i još više u svakom pogledu.

No, ova tema je o vilicama V40, pa neka i dalje ostane takva, pa svi vi koji vozite V40 i trebate vilice,
već sada najavljujem da će se raditi narudžba u prvom mjesecu (najvjerojatnije) prema FAI-u, te ukoliko
netko od vas ima potrebe za vilicama, ali i drugim elementima mehanike, javite se za predbilježbe.
(naravno, nije samo V40 model u pitanju, već i ostali Volvo modeli)

Vrh

PostPostano: pon pro 10, 2012 8:47 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
i čak moram priznati da mi je nekako žao što je Volvo morao biti prodan
Vjeruj, nama Volvašima nije uoće :-) Imali smo osječaj da se iz Volva isisavala sigurnosna tehnologija a upumpavali Fordovi dijelovi i motori. Para nije bilo a kak si mogel pročitati kak je KIKIR6 napisal Volvo pod kinezima planira izgradnju vlastite tvornice modernih četverocilidrični motora. To je pod Fordom mogal samo sanjati. Sorry na off-topicu, almoral sam istine radi.

Vrh

PostPostano: pon pro 10, 2012 9:57 pm 

Citat:
Citat:
i čak moram priznati da mi je nekako žao što je Volvo morao biti prodan
Vjeruj, nama Volvašima nije uoće :-) Imali smo osječaj da se iz Volva isisavala sigurnosna tehnologija a upumpavali Fordovi dijelovi i motori. Para nije bilo a kak si mogel pročitati kak je KIKIR6 napisal Volvo pod kinezima planira izgradnju vlastite tvornice modernih četverocilidrični motora. To je pod Fordom mogal samo sanjati. Sorry na off-topicu, almoral sam istine radi.
Ma mogli bi mi o ovoj temi do sutra, ali ipak, Fordovim dijelovima ne fali ama baš ništa, čak sam siguran da je Volvo dobio neke bolje stvari (multilink stražnji ovjes koji je doista vrhunski) (ali i jeftinije za održavanje), a moj Focus Mk1 sa 1.4 motorom ima 280tkm još malo na plećima i radi kao urica.
Dijelovi i u originalu dosta povoljni i svašta još nešto. Svakako se slažem da je po pitanju sigurnosti Volvo numero uno i to će uvijek biti,
ali ipak, nije taj Ford (od kad je Focus Mk1 izašao van) uopće loš, čak štoviše, ide na bolje i kvalitetnije, a brak s Volvom je za obje strane morao/trebao biti nešto
što će obje tvrtke na tržištu voditi ka uspjehu... a na kraju svega.... od davnih dana je Ford mnogima bio nešto i netko od koga su učili zanat (pa i Japanci Toyota, Mazda...)

Ali ako ništa drugo, Volvo u braku sa Fordom je uvijek bio Volvo, status, jači brand, viša elita i slično, tako da nikada nije izgubio ili gubio to što je bio u toj vezi.

A primjer prodavanja dijelova, kada je čovjeku na S40 druge generacije otišao stražnji ležaj/glavčina, a u servisu (ovlaštenom) ta glavčina koštala 2.500,00 Kn,
ja sam taj isti identičan ležaj prodao iz Fordove kutije za 1000,00 Kn manje i nisam vidio da se netko bunio što je kutija bila Fordova (a ležaj zapravo identičan u obje kutije SKF-ov pod istim proizvodnim brojem), jer kada dođemo do novčanika, onda se pita i ispituje svašta, samo da se jefitnije prođe.... to znate i vi i ja zajedno i tu podvlačimo crtu. Ekonomska računica radi čuda.

A opet s druge strane, Made in China... dam se kladiti da će mnogi od vas, ma koliko voljeli Volvo, imati onaj crv sumnje u taj proizvod, jer ako se dogodi i najmanji problem/kvar.... reći će se:
"Ah da, kiineski je, pa ne može biti dobar!" ili što već.... a ja opet kažem da vjerujem da će ipak biti to dobar i kvalitetan proizvod (možda ne prvi modeli, kao i kod svakog novog modela vozila),
te da će Volvo izaći još veći i da će konačno pomutiti računicu svetom trojstvu elite, da ih ne spominjem sad.

I na kraju, neka vas ovdje što više vozilo novih Volvača, da ja imam što manje posla sa vama :mrgreen: , ali dok god bude vozili starija godišta i budete trebali rezervne dijelove,
stojim na raspolaganju da vam ne oduzmem previše novaca, pa da vaši metalni ljubimci voze i dalje bezbrižno i sigurno ( u je... koji slogan.. morat ću to malo posložiti i ubaciti kao reklamni slogan) ;)

Vrh

PostPostano: uto pro 11, 2012 2:04 pm 

Ljep razgovor se vidim tu poveo :)
Bio sam danas u inter carsu,mislim da sam dobro napisao i prodavač mi je rekao da može nabaviti
zamjenske iz Poljske,proizvođač Fortuna,cjena 495 kuna/kom,čeka se 5-7 dana.
Zanima me šta vi mislite o tome,ili je ipak bolja kvaliteta FAI autoparts.Ja nisam neki znalac al raspitao
sam se i par dečki mi je reklo da je taj FAI provjeren i okej,dok za Fortunu nisam čuo.
Ako zna netko više nešto bio mih mu zahvalan.

Vrh

PostPostano: uto pro 11, 2012 2:11 pm 
Veteran
Veteran

Na svom bivšem tutaću (V40 1.9D) sam mijenjao lijevu vilicu poradi dotrajale kugle, metnuo sam orginalnu. Za svaki slučaj. Na nekim stvarima ne bi trebalo štedjeti, recimo na primjer onima koje ti u vožnji omogućuju da u zavoju ne produžiš ravno ili da se ne moraš zaustavljati tako da gađaš drveće uz cestu, ili da te vlastiti kotači ne prestižu ;-)

Vrh

PostPostano: uto pro 11, 2012 2:16 pm 
Veteran
Veteran

meni meho uredno ispresao staru i upresao novu kuglu. micubišijevu, 100 kn kostala kugla.

Vrh

PostPostano: uto pro 11, 2012 6:15 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S40 phI-LPG
Citat:
meni meho uredno ispresao staru i upresao novu kuglu. micubišijevu, 100 kn kostala kugla.
+ pivica :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 17 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: