Sada je: čet lip 19, 2025 7:05 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 55 postova ]  Stranica 1 2 3 4 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon lis 01, 2007 11:57 am 

Za vikend smo bili malo na morenu i kako sam se malo ganjo po autoputu auto mi popio cijeli tank, drugo jutro mi se punac ponudio da ce natocit auto sta sam ja sa smjeskom prihvatio ( tko nebi :D ) al tu je nastao problem, kreten je otiso na inu gdje nema eurosupera 98 i natocio super plus 98 sta je gorivo za stare krame, skuzio sam tek jutros kad sam se vratio u zg i oprao auto, sta da radim? potrosio sam cijeli tank tog smeca i auto cudno zvuci, turbina se glasnije cuje i bucniji je motor, koje su posljedice??? radi se o v40 T4 2001

Vrh

PostPostano: pon lis 01, 2007 12:17 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo 850 2.0 GLT
Citat:
Za vikend smo bili malo na morenu i kako sam se malo ganjo po autoputu auto mi popio cijeli tank, drugo jutro mi se punac ponudio da ce natocit auto sta sam ja sa smjeskom prihvatio ( tko nebi :D ) al tu je nastao problem, kreten je otiso na inu gdje nema eurosupera 98 i natocio super plus 98 sta je gorivo za stare krame, skuzio sam tek jutros kad sam se vratio u zg i oprao auto, sta da radim? potrosio sam cijeli tank tog smeca i auto cudno zvuci, turbina se glasnije cuje i bucniji je motor, koje su posljedice??? radi se o v40 T4 2001
Natocio ti je INA-in BMB SUPER PLUS 98 koji se na TIFON-u malo drugacije zove - EUROSUPER BS 98!
U biti ti je to isto gorivo,ali, kako sto smo negdje raspravljali, razlicitih dobavljaca(kvalitete).
Ukratko, nista ti se nije smjelo dogoditi, posto je to "isto" gorivo!

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 01, 2007 12:57 pm 
Veteran
Veteran

Samo ne kužim jednu stvar zašto inače netočiš 100 oktana OMV u taj auto jer je razlika drastična a i prepopručljivije je u turbo motore sipat više oktansko gorivo, ja se nesječam da sam u svoj T4 stavi išta slabije od 100 oktana osim kad ga nije tu bilo za kupit i razlika je bila drastična, nije neki bed što si stavio ovo gorivo samo moja preporuka sipaj 100 oktana i vidjet češ razliku a tih par kuna uštede nije neka dobit s obzirom na bolje i kavlitetnije gorivo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 01, 2007 1:20 pm 

ma sipam ga al problem je sta u divuljama bas i nije neki izbor pumupi a BIO SAM PRAZAN

Vrh

PostPostano: pon lis 01, 2007 1:22 pm 

Citat:
Natocio ti je INA-in BMB SUPER PLUS 98 koji se na TIFON-u malo drugacije zove - EUROSUPER BS 98!
U biti ti je to isto gorivo,ali, kako sto smo negdje raspravljali, razlicitih dobavljaca(kvalitete).
Ukratko, nista ti se nije smjelo dogoditi, posto je to "isto" gorivo!
c/p sa ininog sajta:

INA Super plus 98

Bezolovni motorni benzin najviše oktanske razine (IOB/MOB = 98/87) i obično ga koriste stariji tipovi automobila. U nekim ostalim svojstvima odstupa od zahtjeva u EU; sadržaj sumpora je u ovoj vrsti benzina veći. Dosadašnje korisnike benzina s olovom Super 98 upućujemo da koriste Super plus 98 koji će u potpunosti zadovoljiti zahtjeve njihovih motora.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 01, 2007 3:16 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
ako je bezolovni nema šta biti a ako je natočio olvni ode katalizator u pm..
ako ti zatreba kat imam ti ja org. za T4 sa pređenih 80tkm :wink:

Vrh

PostPostano: pon lis 01, 2007 3:21 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
c/p sa ininog sajta:

INA Super plus 98

Bezolovni motorni benzin najviše oktanske razine (IOB/MOB = 98/87) i obično ga koriste stariji tipovi automobila. U nekim ostalim svojstvima odstupa od zahtjeva u EU; sadržaj sumpora je u ovoj vrsti benzina veći. Dosadašnje korisnike benzina s olovom Super 98 upućujemo da koriste Super plus 98 koji će u potpunosti zadovoljiti zahtjeve njihovih motora.
Nisam siguran sta ti tu nije jasno!
Da, to je bezolovni motorni benzin 98 alias BMB 98, ako mislis na crvenu 98-icu(Super 98 ), ona NE POSTOJI u Hrvata vec godinu dana. Naime, ne posotoje pogoni koji bi ju proizvodili, a posto sadrzi olovo, time nije ekolski prihvatljivo istu prizvoditi i prodavati.

Ponavljam, ono sto ti je kolega natocio, ima na svakoj benzinskoj postaji kod nas i na takvo gorivo se ti vozis vec duze vrijeme. :D
Drugo je pitanje cistoce i kvalitete goriva koje ti je natoceno u tom trenutku, na toj lokaciju, u tvoj auto! :(

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Zadnja izmjena: ronnie, dana/u pon lis 01, 2007 5:35 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 01, 2007 4:33 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Samo ne kužim jednu stvar zašto inače netočiš 100 oktana OMV u taj auto jer je razlika drastična a i prepopručljivije je u turbo motore sipat više oktansko gorivo, ja se nesječam da sam u svoj T4 stavi išta slabije od 100 oktana osim kad ga nije tu bilo za kupit i razlika je bila drastična, nije neki bed što si stavio ovo gorivo samo moja preporuka sipaj 100 oktana i vidjet češ razliku a tih par kuna uštede nije neka dobit s obzirom na bolje i kavlitetnije gorivo.
Slazem se da je za turbo motore pozeljnije sipati gorivo sa vecom oktanskom vrijednoscu. Osobno ne primjecujem razliku izmedju OMVovog 100 i Tifonovog 98, pa cak i Ininog 98. Auto ide jednako, cistoca je drugo pitanje i svakako nastojim izbjegavati Inu. Znalo se dogoditi da moram utociti i Inin ES95, jer hodam i onuda gdje nema niceg jaceg. Auto ide nesto slabije i to u visim okretajima, za cestovnu voznju nebitno.
Tako da kolega koji je otvorio temu moze bez kompleksa sprziti utoceno. :)

Vrh

PostPostano: pon lis 01, 2007 4:36 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
INA Super plus 98

Naravno, odnosi se na starije motore koji nemaju elektroniku koja podnosi i nize oktane. Jedino sto su zaboravili napomenuti da u slucaju "olovnih" motora treba dodati aditiv. Ima vise sumpora, biti ce malo vise cadje u ispuhu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 01, 2007 4:39 pm 
Veteran
Veteran

u austriji olovni ne postoji već jedno 7-8 godina al kod nas nikad čovjek nije siguran šta toči.
nikad neznaš šta je šta, kao i diesel što je nekad bio kak ti fol euro diesel i neki drugi nemam pojma koji samo znam da mi audi nije htjeo brže od 150 jer sam iz navike uzeo crni pištolj i točio diesel kad ono vidi zeca kod nas naši luđaci imali euro diesel sa zelenim pištoljem a ja valjda natočio D1 ili D2 pojma nemam šta bilo davno.
hebote u cijelom svijetu je diezel pištolj crne boje a benzin zelene,na molu ako se dobro sjećam euroD je bio sivi pištolj.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 01, 2007 5:38 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
u austriji olovni ne postoji već jedno 7-8 godina al kod nas nikad čovjek nije siguran šta toči.
nikad neznaš šta je šta, kao i diesel što je nekad bio kak ti fol euro diesel i neki drugi nemam pojma koji samo znam da mi audi nije htjeo brže od 150 jer sam iz navike uzeo crni pištolj i točio diesel kad ono vidi zeca kod nas naši luđaci imali euro diesel sa zelenim pištoljem a ja valjda natočio D1 ili D2 pojma nemam šta bilo davno.
hebote u cijelom svijetu je diezel pištolj crne boje a benzin zelene,na molu ako se dobro sjećam euroD je bio sivi pištolj.
Kod nas je covjek uvijek siguran sta toci, problem je u tome sto je upitna kvaliteta goriva, tocnije nije konstantna kvaliteta goriva.
Problem kod oznacavanja pistolja je stvar pravila na trzistu, kod nas su ekoloski prihvatljiva goriva zelene boje.

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 01, 2007 6:04 pm 
Veteran
Veteran

jel zna tko kakve kvalitete su slovenska goriva?
bolja od naših su sigurno :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 01, 2007 7:28 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Ja uglavnom točim ES95 na Ini a kad natočim 98, osjetim razliku, pogotovo pod klimom je življi auto. Nisam još sa ovim probao 100-tku, ali mi je bivši letio na tome. Uglavnom, mali potroši sve što naspeš. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 01, 2007 9:34 pm 
..
..

Šta točit u 1.8 ja sam do sada točio eurosuper95 mislim da je to uredu.Evo prekjučer ja jučer otac i danas ja bili u Zagrebu. Sve skupa potrošnja oko 25 litara(cijeli put ne na 100) na okretajima koji su varirali između 4000 i 5000

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 01, 2007 9:47 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
Ja uglavnom točim ES95 na Ini a kad natočim 98, osjetim razliku, pogotovo pod klimom je življi auto. Nisam još sa ovim probao 100-tku, ali mi je bivši letio na tome. Uglavnom, mali potroši sve što naspeš. :wink:
Zbog 95-tice ti je možda motor i stradao.. turbo+visoka kompresija( 9:1, za turbaka je to dosta visoko)+niskooktansko gorivo i eto ti posla. Pitanje je da li na našim pumpama deklarirana 95-tica uopće ima svojstva 95-tice :?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 55 postova ]  Stranica 1 2 3 4 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: