Nije mi jasno kako je volvo neki dio kao što je filter klime, koji zahtjeva učestaliju promjenu, stavio na tako nepristupačno mjesto. Kod mene je ventilator na najjačem počeo tako slabo puhati da je zrak jedva izlazio kroz otvore. Pa sam se primi posla.
Najprije je potrebno izvaditi dio plastike koji se nalazi iza kontrolne konzole za radio i ventilaciju i koji povezuje lijevu i desnu plastiku iznad nogu vozača i suvozača. Najprije ga je potrebno
lagano povući na gornjoj strani (šrafciger) a potom povući prema gore.

Nakon toga treba skinuti plastiku izbad vozačevih vogu (tri šarafa) i odpojiti konektor za svjetlo ispod nogu vozača.

Tepih koji se nalazi sa desne strane vozačevih nogu je potrebno odmaknuti na stranu, te skinuti papučicu gasa. Papučica gasa ima na svom gornjem dijelu dva šarafa i jedan na donjoj lijevoj strani (najgore je skinuti gornji desni)

Papučicu gasa bi trebalo odpojiti sa konektora. Ja to nisam radio već sam je postavio na papučicu kočnice. Malo smeta ali se da odraditi posao.
Poklopac filtera klime pričvrščen je sa tri šarafa(gore, dole, sredina, mislim da je ključ 8)

Poklopac se skine i stari filter izvučeš povlačeći iza papučice kočnice.

Novi filter stavljaš obrnutim slijedom. Moraš paziti na položaj strelice na filteru koja ti pokazuje smjer strujanja zraka. Strelica mora stajati na gornjoj strani filtera, a smjer mora biti prema nazad.

Nakon toga se opet montira plastika i papučica gasa.
Meni je za cijeli posao trebalo cca jedan sat. U to je ubrojeno i par puš pauza i pivice.
Sretno.