Sada je: sri tra 30, 2025 10:40 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon tra 15, 2013 8:50 am 

Vozi: S60 2.0T
Pozdrav,
Problem je nastao prije par mjeseci pri prvom kretanju sa hladnim motorom (pogotovo kretanju unazad) čula se nekakva kratka škripa pa je pojačavalo da se ponekad desi i na zagrijanom motoru. Pitam majstora (odnosno pokažem mu da posluša lično) kaže lamela 99% ali ništa strašno vozi zimski su dani može se desiti da i prestane. E sad prije mjesec dva počelo je lupkanje isto tako pri kretanju unazad negdje na pola kvačila kujem udarac kao da kamenčić udari odozdo u zaštitu motora. I tako ponekad udari ponekad ne pa čak i ponekad kad usporavam i vraćam u drugi stepen prenosa začuje se ali u pravilu kad se desi tečko da će se ubrzo ponoviti šta god radio. E sad tu je i ona škripa ali nešto slabija nego zimi istina, ako je to uopšte povezano. Znam za probleme sa plivajućim zamajcom ali koliko god sam čitao o njemu nema neke povezanosti sa ovim, palim i gasim motor u leru sa otpuštenim kvačilom i ništa ne lupka, kad ubrzavam max (mada rijetko) obrtaji "normalno" prate ubrzanje nema nikakvog klizanja. Mislio sam da je zglob ali dešava se nevezano za položaj volana valjda ne bi trebao biti ni on.
Zna li ko gdje mi škripi :)
Hvala

Vrh

PostPostano: pon tra 15, 2013 12:02 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
možda gornji nosač motora,i(ili) njegov nosač(ona štanga) na krajevima ima isto gumene nosače,možda su oni u banani

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

PostPostano: pon tra 15, 2013 1:26 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
Števa koliko ta stanga treba imati pomaka moja kad je primim rukom ide jedno cca oko1cm.

Vrh

PostPostano: pon tra 15, 2013 1:29 pm 

Citat:
možda gornji nosač motora,i(ili) njegov nosač(ona štanga) na krajevima ima isto gumene nosače,možda su oni u banani
To bi bilo logično, nisam razmišljao o tome, čak mi je jedan mehaničar spomenuo prije samog problema da mi je taj nosač slab i da sada ostali nosači trpe zbog njega. Moram se raspitati pa da ga mijenjam bilo bi super da nije ništa drugo...

Vrh

PostPostano: pon tra 15, 2013 2:24 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Iz mog iskustva prije je problem u donjem nosaču getribe.Onaj dugački koji je pričvrščen na samu getribu.

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: pon tra 15, 2013 5:55 pm 

Ne znam još 100% za donji nosač ali onaj gornji ima lufta da ga ne mogu ni nazvati nosač, guma je oštećena vidno, promijenicu ga a usput provjeriti i ostale

Vrh

PostPostano: pon tra 15, 2013 10:16 pm 

Vozi: S 60 D5 2002
Pogledaj nosače (gornji i donji (onaj što izgleda kao klackalica). Imaš moj post prije mjesec, dva. Riješio problem lupanja.

Vrh

PostPostano: uto tra 23, 2013 7:32 am 

Citat:
Pogledaj nosače (gornji i donji (onaj što izgleda kao klackalica). Imaš moj post prije mjesec, dva. Riješio problem lupanja.
Tako je i bilo prijatelju, gornji nosač je bio urzok i na moju sreću samo je on stradao, znači sam nosač ona poprečna šipka i oni nosači što nju drže su uredni.

Što se cijena tiče on je i najjeftiniji, koštao me 50 eura sa ugradnjom dok su nosači te šipke po 75 eura po komadu a donji nosači su svako po cirka 80-90 eura

Pozdrav i hvala svima

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: