Sada je: sub svi 24, 2025 10:18 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 44 posta ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto srp 24, 2012 8:40 pm 

evo, nakon par dana intezivnog citanja ovog foruma,doslo mojih "5 minuta" da pilam i trazim usluge :P . E sad, neznam dali ce netko biti od volje proci ovaj put samnom, ali trebale bi mi neke edukacije sto se tice kupovine polovnog volva. Moja ideja je ulupati od 12 do 16 keka eura u Volvica starog 5 -6 god. Dva modela mi se posebno svidjaju S60 i S80 (D5 Summum oprema), i sad ni sam nisam pametan na sto se orijentirati. Kredit na 5 godina i S60 ili 7 godina i S80, dilema je, a tu mi mogu samo pomoci maheri koji su vozili jedno i drugo i imaju znanje. Dati pokoji savjet, baciti link s njuskala kao preporuku, reci sitnice kao sto bi na autu moglo otici i koliko bi otprilike kostao servis (koliko mali, koliko veliki). Nisam tip koji stalno putuje, ali tu i tamo bi si priustio malo duze putovanje s limenim ljubimcem (vjerujem da su oba modela pogodna za to), neplaniram ga prodavati ni mijenjati u sljedecih 7-10 god. Godisnje ne prelazim vise od 25000 km, nezz koja bi jos info mogla biti bitna. Ekipi koja ima volje bakcati se samnom hvala unaprijed. :)

Vrh

PostPostano: uto srp 24, 2012 11:39 pm 
..
..

Vozi: s60 d5
Ufff. Ja kao covjek koji radi u banci, ti savjetujem da ne uzimas ni jedno ni drugo!
Velik je danas period od 5-7 godina! Opteretices se previse, pa neces uopste uzivati u autu! Krediti su zlo jedno veliko!
A sada ja kao neko ko ima valvaca, pa ako bas bas trazis, onda idi na jeftiniju varijantu (jos sam pod utiskom onog prvog pitanja i kredita..). Neces se pokajsti ni sa jednom varijantom. Mislim da su sami servisi isti i da isto kostoju al, s80 je s80!

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 9:01 am 
Veteran
Veteran

A da ti radije uzmes nekog volva za 7-8k eura, 2k sastrane za troskove i cim kraci kredit? ;) 7 godina placat kredit i gledat u isti auto... Uf...

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 9:16 am 

Vozi: V50
Možda te ne zanimaju karavani, ali u rubrici prodaja imaš XC70 vlasnik Wespen. Izgleda da je autić u dobrom stanju, redovito održavan. Mislim da mu je cijena dosta povoljna

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 10:17 am 
..
..

Vozi: s60 d5
Razmisli o ovom gore xc70. To je dooobro auto!

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 10:52 am 

Hvala za ovu ponudu za xc70. Prostudirao sam malo auto i vidim da je zvijer, ali mislim da je jedino gore od dugog kredita... dug kredit za auto koje ti se nesvidja. Nisam bas fan karavana, mada sam svjestan koliko vise mogu dobiti s njim nego s obicnom limuzinom. Sto se tice banke i kredita, nazalost svjestan sam koliko to zahebano moze biti, ali posto su roditelji cijeli svoj radni vijek otresli u banci, imati cu sigurno neko kvalitetno rjesenje tipa lombardni kredit ili tome slicno pa sam zasad jos uvik miran sto se toga tice. A sad zasto sam se odlucia toliku lovu ulupati... pa ovako, gledam nove aute na trzistu i cini mi se da sve iole kvalitetnije( nezelim daciu) nije ispod te cifre. Ima nekih modela puntica, kia ceed i tome slicno. Ali cim u ta auta stavis iti malo opreme ili nedaj boze dizel motor, cifra dodje na jednako ako ne i na vise od ovoga sto ja planiram potrositi. I nekako sam uvjeren da S80 dobro ocuvan, 5 godina star s 150000km i full opremom je bolje rjesenje od nove kie ceed s dizel motorom. Kaze neko novo je novo, ali meni se ovo cini ko bolja opcija. Ne znam. Bacite pogled na S80 u njuskalu. Prodaje antun peric, 15800 E. Ima ko kakav info o tom stroju? Inace svaki savjet, ali bas svaki je dobrodosao. ;)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 11:12 am 
Veteran
Veteran

uzmi u obzir cijenu odrzavanja volva u odnosu na spomenutu daciu/kiu/punta ;)

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 11:26 am 

Uzimam ja to u obzir, ali posto do sada nisam bia vlasnik auta, uopce nemam predodjbu koje su tu cifre u pitanju. Jasno mi je da odrzavanje volva kosta vise ko sto mi je jasno da dijelove za punta mogu manje vise na svakoj trafici kupiti. Pa moze odg znalca i na to pitanje. Kolika je cijena redovnog servisa?

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 3:28 pm 
član VKH
član VKH

Prijatelju ti moraš najprije raščistiti sam sa sobom šta želiš, nisi ni bio vlasnik auta do sada :?: :?: , u kontekstu je punto, kia, dacia ... a pikiraš s60 ili pak s80, samo iz iskustva govorim da dobro paziš što kupuješ, s80 je vrh ponude is volva u pogledu limuzina, shodno tome su i djelovi i održavanje, kad sve skupa stavimo u lonac, kredit, s60/s80, ja bih ubrzo izgubio volju ... ovdje te nitko ne plaši, ali, da nebi kasnije bilo jebemti volvo koliko to košta koliko se kvari ovo ono ... 12-16 000 eur, dakle 120 000 kn ti ne izađe koliko znam nikakv novi volvo niti sa d 1,6 motorom, podebljaj ribu ako je kreditni bal nek je bal, uzmi novi c30 1,6 d ili s40 1,6 d e drive, plačat češ kredit ali češ imati nov auto koji u tih kako kažeš cca 5 god i do 150 000 km nebi trebao biti problem ... cijena servisa dakle recimo d5 motor uklje filteri oko 2500 u ovl. servisu, daljni zahvati i radovi samo preko toga pa ni 10 000 kn kad bude račun da se ne iznenadiš ...remenje, diskovi, pločice, nosač motora, swirl, ovjes ... sa 26 godina voziti s80 to je onak ... ne znam nemam pravi izraz za to ... pošto si iz ZD bolje traži da ti Wanabe kaže kome je prodao auto pa vidi i probaj taj s60d5 šta je on prodao u ZD, želiš li probati s80 d5 2006 dodji u Maslenicu za vikend sad pa probaj auto, pa češ moči bolje ocjeniti što ti bolje leži i odgovara, a tko zna...možda ti prodam s80 onda i na kraju ;)

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 3:33 pm 
član VKH
član VKH

http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-s80-d ... as-5124835" onclick="window.open(this.href);return false;

Taj auto ti je član Ratio htio kupiti, zašto nije, pitaj njega.

Ovo ti je s80 koji možeš probati sad za vikend ili iza 6/8 u Maslenici : viewtopic.php?f=10&t=8548" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 4:00 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
I nekako sam uvjeren da S80 dobro ocuvan, 5 godina star s 150000km i full opremom je bolje rjesenje od nove kie ceed s dizel motorom. Kaze neko novo je novo, ali meni se ovo cini ko bolja opcija.
Sigurno ces se "kvalitetnije" vozit, ali da li ces mirno spavat?

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 4:43 pm 

Vozi: volvo S80 3,2
Citat:
Hvala za ovu ponudu za xc70. Prostudirao sam malo auto i vidim da je zvijer, ali mislim da je jedino gore od dugog kredita... dug kredit za auto koje ti se nesvidja. Nisam bas fan karavana, mada sam svjestan koliko vise mogu dobiti s njim nego s obicnom limuzinom. Sto se tice banke i kredita, nazalost svjestan sam koliko to zahebano moze biti, ali posto su roditelji cijeli svoj radni vijek otresli u banci, imati cu sigurno neko kvalitetno rjesenje tipa lombardni kredit ili tome slicno pa sam zasad jos uvik miran sto se toga tice. A sad zasto sam se odlucia toliku lovu ulupati... pa ovako, gledam nove aute na trzistu i cini mi se da sve iole kvalitetnije( nezelim daciu) nije ispod te cifre. Ima nekih modela puntica, kia ceed i tome slicno. Ali cim u ta auta stavis iti malo opreme ili nedaj boze dizel motor, cifra dodje na jednako ako ne i na vise od ovoga sto ja planiram potrositi. I nekako sam uvjeren da S80 dobro ocuvan, 5 godina star s 150000km i full opremom je bolje rjesenje od nove kie ceed s dizel motorom. Kaze neko novo je novo, ali meni se ovo cini ko bolja opcija. Ne znam. Bacite pogled na S80 u njuskalu. Prodaje antun peric, 15800 E. Ima ko kakav info o tom stroju? Inace svaki savjet, ali bas svaki je dobrodosao. ;)

Taj volvo S80D5, sam ja gledao i zamalo kupio, međutim odustao sam od njega.
Auto izgleda ok,... međutim, jako me zbunila činjenica de je skoro svaki drugi servis odrađivan u drugom servisu, što iapk za takvu pilu nije uobičajena stvar, prednji lijevi far mu je razbijen od kamenčića ali lik ima kasko i kada se dogovori kupovina on će ga zamijeniti o trošku kaska, međutim desni far također treba mijenjati jer je plastika na faru dala svoje i ne da se više poliranjem dotjerati. Inače novi far košta nekih 5000 kn + PDV. Ljetne gume su totalno loše i treba pod hitno promjeniti.... to ti je otprilike dodatni trošak od 6000 kn sa PDV-om. Unutrašnja koža je izuzetno u lošem stanju, naročito zadnja sjedala - riječ je o lošem održavanju i nije se pazilo u kakvoj se odjeći sjeda u u auto. Što se tiće motora .. koliko sam uspio vidjeti.. sve je ok, čak i diskove ima nove.
Inače ukratko, ja sam imao S60 D5, ... 2005. godište... izuzetan auto, međutim obzirom da sam gabarutno veći od ostalih pa i teži, isti auto mi je bio dosta skućen, naročito zadnja sjedala na koja niko nije mogao sjestia pogotovo iza mene, čak ni malo dijete, te sam zbog toga išao na kombinaciju većeg auta kao napr. S80 ili XC-a. Obzirom da ponuda XC-a nije nešto naročita a i ono što valja likovi traže cijenu van pameti, uspio sam "ugrabiti" S80 3,2 (benzinac) i to jednog koji je vrlo kratko bio na njuškalu. Auto mi je nusporedivo bolji, veći konforniji i bolje leži na cesti od prethodnog. Auto je stvarno bio sačuvan, isključivo servisiran u Baotiću sa dosta dodatne opreme. Ukratko... prezadovoljan i što je vrlo interesantno potrošnja za motor od 3200 kubika i 240 KS i 6 cilindera - redni... skoro neznatno veća od diesela, naime ja auto isključivo vozim na duge relacije i koliko sam ga do sada testirao uz brzinu od 140 - 150 km/h .. potrošnja je 8,3 - 8,5 litara, a radi na nevjerovatnih 2600 okretaja. Gradsku vožnju nisam baš testirao jer se jako ... skoro nikako vozim po gradu, ali koliko mogu zaključiti... ne bi trebala biti veća od 11,5 . Kada uzmem u obzir veličinu auta (jedva mi stane u garažu, a po vanjskim gabaritima veći je od mercedesa E-klase - stariji model, ne onaj najnoviji) i težinu auta, mislim da je stvarno u granicama odličnog.
Tvoja želja za S80 je ok... ali ipak moraš uzeti u obzir troškove redovnog održavanja kako navode kolege sa foruma. Rekao sam ti to zato jer moraš imati na umu da je registracija vrlo visoka, a gume su isto skupe, jer je to ipak auto visoke klase bez obzira na godine. Servisi su u granicama cijena takvih auta, znaći od 2500 kn pa na dalje,... što ovisi što se radi na njemu.
Toliko od mene, što te zanima još, pitaj.

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 4:51 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70
evo malo i mojih slova
o S60/80 če ti pisati kolege koji imaju taj auto ili ...
moje mišljenje je da kad već ulaziš u tako veliku investiciju da dobro razmotriš što se nudi jer vjeruj mi da niti jedan volvo koji je u auto kući nema te kilometre koji su na satu!
Uzmi u obzir da S80 sa D5 motorom da je to limunzuina koja je kupljena da bi se što udobnije prevozilo od točke A do točke B i da bi vožnja bila financijski bezbolna a kad se vidi da taj auto sve više udara po đepu zbog lošeg održavanja onda se nudi autokućama koje raširenih ruku dočekuju takve aute, a bivši vlasnici bez ikakvih problema odlaze u auto salon i kupe novog!
E sad dolaziš TI sa lovom od kredita i uvjeren da taj auto ima samo 150k km (obzirom na godine ok kilometraža, al sagledajmo realnost)
pa kupiš takav auto a on čim prođe garancija počme s kvarovima i to na veliko
Dakle ja da sam na tvom mjestu radije bi išao na princip preporuke(evo kolega Bela ima izvrstan primjerak spoja luksuza i ljepote) nego da šaraš po autokućama pa nakon godinu dana opet po bankama radi novih kredita, vjeruj mi!!!

V70 2.5T AWD 04'-2020-2024
740 2.0i 91'-2022-2024
740 2.3 turbo 90'-2022-...
XC90 4.4. V8 09'-2024-...

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 5:10 pm 

Pozdrav Bela radi tebe i tvoje krstarice sam i zaslinia na to auto. :). Sto se tice wannabea i njegove S60 , sanja sam je i drza fige da je ne proda pa da je ja kupim. Sto se tice spominjanja dacie, punta i slicno, to je bilo samo usporedbe radi, mislim da to ne staje uopce u isti tekst s volvicem. Sto se mene tice mislim da bi meni najvise odgovara dobar S60 D5 i nekako sam blizi toj opciji. S80 je ipak cudo, steta bi bilo kreniti od najboljeg :), a i to sto kazes, mlad sam, jos nisam direktor pa nebi ni bia red direktorsko auto vozati. Neznam, u ovoj danasnjoj situaciji di ljudi prodaju auta u bescijenje, blizi sam opciji polovnog auta uz sve moguce provjere od ekipe na forumu i kod ovlastenih servisera, jet mislim da se moze naici na pravi stroj ( pa i ovaj od wannabea je bio takav) Inace sto se tice auta do sada, majka i ja vozimo golfa 5 rabbit 1.9 tdi 3 godine starog ( 50 000 km) tako da do sada nisam imao potrebu za kupovinom vozila. A sad nekako su se poklopile stvarcice i moglo bi se kreniti u nabavku mrcine oko 9 mjeseca koja bi trebala posluziti svrsi iducih 5-7 god.

Zadnja izmjena: miho501, dana/u sri srp 25, 2012 8:04 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

PostPostano: sri srp 25, 2012 5:50 pm 

Momci hvala puno, topic je ziv tek jedan dan, a vec sam svjestan da cu se tesko odluciti za S80 (osim ako kapne dodatna para, pa pravac kod bele), ipak je to auto za duze relacije nego sto cu ih ja voziti, mada u njemu bi ja moga podesiti glazbu da svira i ziviti, nebi mi ni krevet triba. :) Sto se tice kupovine auta u servisu, da svjestan sam toga da je moguc svaki oblik prevare, uostalom to je moguce i inace kod obicnih prodavaca, pa bi najbolje bilo dokopati se auta ovim putem preko ovog foruma ( jer ovdje su ipak ljubitelji koji su auto sigurno pazili i mazili) ili uz pomoc vas iskusnih Volvasa koji znate o cemu pricate i lakse prepoznate zajeb koji prodavac sigurno ce probati uvaliti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 44 posta ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: