Nedavno sam postao ponosni vasnik dotičnog auta, pa imam par pitanja za isti:
1. senzor vanjske temperature ne radi? (pokazuje na bord compu sve podatke vezane za potrošnju, prjeđenu kilometražu i ostalo, ali za temperaturu pokazuje samo crtice)
2. obzirom da auto vozi moja žena na relativno malim relacijama potrošnja mu je malo ispod 7. lit. pa me zanima da li je to normalno? Ovo mi je prvi diesel, a priče koje kruže za disele da im je potrošnja 4litre i 7decof

ne drže vodu u ovom slučaju...
3. ne rade mi na bočnoj strani svjetla-žmigavci (desna strana), kada sam ih uspio izvaditi nisam skužio da li se žaruljica može mjenjati ili treba sve novo...
4. farovi su stakleni i malo prljavi iznutra, obzirom da volim čisti auto, ja bi ih skinuo i očistio ali ne znam da li je to komplicirano, pa vas molim i za taj savjet! (ako treba skidati branik, odustajem

)
5. zadnji brisač ne radi ili ga ne znam upaliti

Naime jednom prilikom je žena na desnoj ručici stavila prekidač na ON i tada je radila, ali nakon toga (i prije toga) više taj sistem ne funkcionira? Kako to provjeriti?
Inače auto sam kupio od dilera, koji ga je nekoliko dana prije prodaje otkupio od 1. vlasnika, koji ga je vozio 8 godina. Auto ima 220000 tkm. Cjelokupno stanje auta nije loše, ali jedina zamjerka je specifičan miris koji ima. Taj miris sam "ubio" sa boričima do proljeća, kad namjeravam napraviti kemijsko! Vidio sam da na sicevima ima "cifršlus" ali bez cifa - zatvaraća - otvarača pa me zanima da li se kojim slučajem mogu skinuti presvlake siceva i oprati?
Kakva su vaša iskustva s tim autom opčenito? Čuo sam razne priče o tom autu (kvalitetetna limarija, loš motor, loša getriba, ali i obrnuto) pa sam zbunjen. Kad sam kupio auto (prije mjesec dana) odmah sam napravio veliki servis (ulje, filteri, svi remeni, antifriz, vodena pumpa..), kako bi bio miran naredno vrjeme. Nakon servisa mi je mehaničar rekao da je autić ok. Obzirom na godine i kilometražu neznam da li če nas služiti narednih 5 god. kako planiramo bez nekih većih problema....
Sorry što sam vas svojom radoznalošču zagnjavio, novi sam u Volvo obitelji pa me puno toga i zanima.
hvala