Prije svega pozdrav svima.
Već nekoliko mjeseci sam u potrazi za autom, a jako mi se sviđa S60. Prvo sam mislio da uzeti diesel, no nažalost auto wannabe je otišao, a ostalo što sam išao gledat nije mi nekako ulijevalo povjerenje. Isto tako nekako sam više pristalica ručnog mjenjača, nego autmatskog.. Čisto i radi navike i radi toga što ukoliko se i dogodi neki "kuršlus" s mjenjačem popravak/zamjena automatskog je sigurno skuplji sport nego s ručnim. a i s ručnim bi trebao malo manje trošiti..

a koliko vidim većina dizela koji se prodaju ima automatski mjenjač..
Kako gorivo raste počeo sam gledati i one s benzinskim motorima, ponajprije jer sam čuo da je ti motori jako dobro podnose plin. Prijatelj ima S60 2004 2,4 (140 konja) s plinom i nikad ni najmanjih problema nije imao. Ako plin koji? kolika bi bila otprilike cijena i koja instalacija/majstor su se pokazale kao najbolje..
godišnje prelazim oko 20 000 km, jedno 60-ak % gradske vožnje.
Tako da me zanima što vi mislite što je bolja solucija, uzeti benzinca i ugraditi plin ili ipak bolje ciljati na nekog dizelaša?
Znam da ima dosta ekipe koja će mi reći da ti benzinci nisu ni upola "dinamični" kao dizelska im braća, doduše volim se povesti, ali nisam od onih koji jednostavno moraju biti prvi na semaforu..
Isto tako ako netko ima neku "dobro priliku" za preporučiti/prodat u cjeni oko 10-ak tisuža E ( naravno može nešto i više ) može mi se slobodno javiti u inbox.
zahvaljujem se svima na odgovorima, i znam da su neke od ovih tema( plin npr. ) već prožvakane, i nisam bio lijen, čitao sam ih, no svejedno bi volio da oni koji imaju iskustva i volje napišu svoja mišljenja.
Pozdrav svima.