Sada je: pet srp 18, 2025 9:24 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned tra 29, 2012 5:56 pm 

Dakle, naslov sve kaže, jučer mi je na S80 izgorio Bosch modul ventilatora. Prilično vruć dan bijaše jučer, a pogotovo u Hercegovini, gdje mi se to jučer i desilo, naime kad sam ugasio auto poslije vožnje, ventilator hladnjaka je ostao raditi na max i mislio sam OK, vruće je neka radi koji minut, ali ni nakon par minuta se nije htio ugasiti, davao sam kontakt nekoliko puta, ne bi li se ugasio, ali ništa vrtio je i dalje na max. Onda sam mu ukino dovod struje da ne bi istrošio bateriju. Mislio sam da će ako mu ukinem dovod prestati, ali nakon sat vremena vraćam dovod, a motor skoro hladan, međutim ventilator i dalje radi. U tom se dešava da se nešto zapušilo, pregorio je modul ventilatora :shock: . Na svu sreću pregorio je samo modul i nije bilo štete na ostatku auta.
Istraživao sam malo na netu i vidim da je 2004. godine bio opoziv 460 000 Volvo vozila (S60, S80, V70 i XC70) od 1998. do 2001. godine i da su mijenjali besplatno ventilatore, jer je postojao rizik da se desi ovo što se meni desilo.
Skinuo sam danas ventilator i vidim da prema opisu nije mijenjan u tom opozivu, jer je modul crne boje sa plastičnom zaštitom, a i motorić ventilatora je crne boje, a u opozivu su stavljali ventilatore sa nešto većim potpuno metalnim modulom i sa sivim metalnim motorićem.
Ne znam sad šta da radim, pretpostavljam da će mi ovlaštenom servisu reći da opoziv ne vrijedi više i da moram platiti punu cijenu, a sumnjam da će to biti povoljno. Razmišljam da kontaktiram Volvo CR u Švedskoj i da vidim može li se to još promijeniti ili ak ništa uz neki popust?
Interesiraju me vaša mišljenja i šta predlažete? Hvala unaprijed!
EDIT: Evo i slika ventilatora sa modulom, kojeg sam skinuo (klik na sliku za veći format).
slika

Vrh

PostPostano: čet svi 17, 2012 1:29 am 

Mislim da opoziv, tj. besplatna zamjena vrijedi do 2029. godine. Tako su meni rekli kada su mi prije par godina besplatno zamijenili ventilator u Baotiću. Inače, mislim da su mi rekli da košta 3 500 kn.

Vrh

PostPostano: čet svi 17, 2012 12:22 pm 

Vozi: volvo s80 2,5tdi
o tome je vec dosta pisano pre nekih mesec dana na ovom forumu potrazi taj post...
Ukratko idi u prvi ovlasceni servis i reci im sto ti se desilo sa modulom ventilatora hladjenja...traži da ti pogledaju u njihovoj bazi podataka po broju šasije da li je ikad to menjano na tvom volvu, ako nije trazi ta ti stave novi o njihovom trosku, ako te budu zezali rec im da imas na to pravo jer je to fabricka greska i da ces zvati centalu u Volvo. Meni je trebalo dosta da to izganjam, ali na kraju sam dobio novi modul zajedno sa ventilatorm hladjenja usteda oko 500€...

Vrh

PostPostano: sub svi 19, 2012 10:27 pm 

Citat:
o tome je vec dosta pisano pre nekih mesec dana na ovom forumu potrazi taj post...
Ukratko idi u prvi ovlasceni servis i reci im sto ti se desilo sa modulom ventilatora hladjenja...traži da ti pogledaju u njihovoj bazi podataka po broju šasije da li je ikad to menjano na tvom volvu, ako nije trazi ta ti stave novi o njihovom trosku, ako te budu zezali rec im da imas na to pravo jer je to fabricka greska i da ces zvati centalu u Volvo. Meni je trebalo dosta da to izganjam, ali na kraju sam dobio novi modul zajedno sa ventilatorm hladjenja usteda oko 500€...
Ja nisam imapo potrebu prijetiti. Nisam ni znao da postoji garancija, nego su mi to rekli u Baotiću kada su mi to dijagnosticirali i promptno zamijenili.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: