Sada je: pet svi 02, 2025 11:33 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 15 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto pro 06, 2011 10:30 am 

Vozi: S60 D5
Pozdrav,

Trebao bih savjete/iskustva stručnjaka na navedenom području.
Intenzivno razmišljam da malo uložim u stabilnost Volvača, jer je mekan, visok, komunikacija volana i podloge je nezadovoljavajuća.

Na svom prijašnjem autu ClioRS 182, prvo su stavljenje Eibach sportline opruge + orginal amortizeri, vozne osobine uvelike poboljšane, međutim prednji amortizeri nakon 20-tkm procurili, nakon toga stavljeni Koni sport, gdje je auto evidentno postao krući, gripa napretek, ljuljanje karoserije - nije bilo, čak je i čuveno dizanje zadnjih kotača kod hatchbackova, nestalo :mrgreen:

Eh sad me zanima sljedeće:
Dali da stavim samo opruge, ako da koje?? E. sportline deklarira 60mm no pošto je clio bio lagan čučnuo je za 35mm, ili da idem na Pro-kit koji deklarira manje, ali pošto je nos volva teži, pretpostavljam da bih mogao leći u granicama navedenog, ili možda nešto sasvim treće???
Dali mijenjati org. amortizere za koni, neke gewinde ili sl.

Ono što bi mene zadovoljilo je to da se malo spusti (2-3cm), da malo bude tvrđi, no ne kao bivši auto (jer je to bilo poprilično tvrdo).
Evo naveo bih da sam imao priliku voziti s60 D5 sa FOUR-C aktivnim ovjesom, te s postavkom na sportski mod, auto se sasvim solidno ponašao, pouzdan, stabilan, a opet ne prekrut...da dobijem takvo nešto, bio bih zadovoljan. ;)

Eto, nadam se konstruktivnim odgovorima, pa da na proljeće krenem s modifikacijom :dance:

Vrh

PostPostano: uto pro 06, 2011 5:54 pm 
Veteran
Veteran

Ja imam naprijed Bilstein B6, nazad KONI FSD.
Ne mogu reć da je neki ludi set up, ali mi na Nurburgringu nije radio "neprijatnosti". Uglavnom, opruge su serijske, a auto je dosta tvrd.
Ako te zanima, dam ti da probaš.

Vrh

PostPostano: uto pro 06, 2011 6:23 pm 

Citat:
Ja imam naprijed Bilstein B6, nazad KONI FSD.
Ne mogu reć da je neki ludi set up, ali mi na Nurburgringu nije radio "neprijatnosti". Uglavnom, opruge su serijske, a auto je dosta tvrd.
Ako te zanima, dam ti da probaš.
Pa čuj zainteresiran jesam, no nekako samo daleko za razmjenu :)

Kažeš dosta tvrd :think: , gledam opciju B6, sa e. pro-kit, nije loš izbor, ali čak možda KONI fsd, pa ga našarafit na mekanije :)

Vrh

PostPostano: uto pro 06, 2011 6:32 pm 

Evo kolega mi ima B12kit, kaže najbolja opcija za tutača, bez ikakvih daljnih kemijanja, ide dole 2,5-3, i nije pretvrd...sad jedino cijena jedne druge i treće varijante ;)

Vrh

PostPostano: uto pro 06, 2011 7:34 pm 
Veteran
Veteran

Ti vidi za cjenu, a ja sam ti ne rijetko u Zg.

Vrh

PostPostano: sri pro 07, 2011 8:41 am 
Veteran
Veteran

Vozi: C30 D
Odmah promijeni i selene na prednjim vilicama!

Vrh

PostPostano: čet pro 08, 2011 5:05 pm 

Citat:
Jeap, i to možda nebi bilo loše stavit neke kruće, jer oni znaju brže otići kad autek čučne ;)

Evo u budućnosti mi je cilj napravit nešto ovakvo od svog tutača ;)
http://www.motor-talk.de/bilder/exterie ... 65526.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: ned ožu 11, 2012 2:30 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Citat:
Jeap, i to možda nebi bilo loše stavit neke kruće, jer oni znaju brže otići kad autek čučne ;)
Da ne otvaram novu temu, a logično se nadovezuje: trebao bih promijeniti selene na prednjim vilicama. Sad na zimskim kotačima se ne osjeti toliko, ali na ljetnima jest u zavojima škripucalo i bacakalo. Pogotovo uz puni volan i u rikverc. E sad: rado bih istu stvar kao i kolega Domo, da dobijem bolji kontakt s podlogom i osjećaj na volanu ali bez puno gubitka na udobnosti. Pa zato pitam postoje li neki takvi seleni, čvršći od originalnih (a da nisu kao od bukve), da ne moram prodat bubreg za njih i da su relativno jednostavni za nabavku.
Seleni zadnjeg kraja i svi amortizeri (i eventualno opruge) će doći na red kad mi se financije stabiliziraju (ili me na tehničkom ne puste), za sad samo pritajeno razmišljam i o tome. :shhh:

Vrh

PostPostano: ned ožu 11, 2012 5:10 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:

Evo u budućnosti mi je cilj napravit nešto ovakvo od svog tutača ;)
http://www.motor-talk.de/bilder/exterie ... 65526.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Takvo nesto nećeš nikada napraviti od svog auta jer bi te koštalo vise nego poslovna takav auto.
Nadalje, takav auto ima iste selene kao i tvoj, pa će i dalje vožnja biti ko po jajima.

Po stoti put, powerflex i seleni od XC serije.

Vrh

PostPostano: uto ožu 20, 2012 9:26 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Po stoti put, powerflex i seleni od XC serije.
Sad mi još prišapni gdje si ih nabavio i koliko je trajalo?

Vrh

PostPostano: uto ožu 20, 2012 11:06 pm 
Veteran
Veteran

Vivaperformance.com ima sve sto trebas.
Uzmi si selene i zadnju balans stangu i daj auto susjedu da ga vozi tjedan dana dok sve ne sjedne jer je pre tvrd kad se slozi.
I poslije je život pjesma!

Vrh

PostPostano: sri ožu 21, 2012 8:27 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Vivaperformance.com ima sve sto trebas.
Uzmi si selene i zadnju balans stangu i daj auto susjedu da ga vozi tjedan dana dok sve ne sjedne jer je pre tvrd kad se slozi.
I poslije je život pjesma!
Hvala. Ak je do trpljenja tjedan dana, nema veze, žrtvovat ću se. :) Vidim da ima i Bilstein-ovih dijelova, sad se pitam da li su čvršći od onih "geniuine Volvo" ili je to isti drek...?

Vrh

PostPostano: sri ožu 21, 2012 12:14 pm 
Veteran
Veteran

Ako ces moj savjet, uzmi si kape prednjim amortizera i stražnje selene prednje vilice od XC serije, tzv. Extended life selene.
Sve ostalo u powerflex i super :)

Dobro kod powerflexa je, ako se i smrti nakon nekog vremena, uvijek možeš s lakoćom ubaciti nove koji su lako nabavljivi.

Ako ti je powerflex pre mekan, sljedeći korak je uniball spoj. Mislim da budes to zaobisao.

Vrh

PostPostano: čet ožu 22, 2012 7:35 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Ako ces moj savjet, uzmi si kape prednjim amortizera i stražnje selene prednje vilice od XC serije, tzv. Extended life selene.
To bude u obziru kad se budu mijenjali amortizeri. No, ne slažem auto za 1.45 na Grobniku nego bih da bude malko vozačkiji od serijskog.
Njuškam malo po Vivaperformanceu, cijene se čine korektne, svega ima, samo da se snađem kaj mi sve treba... i utrpam u proračun. :think: :drool: :snooty:

Vrh

PostPostano: pet ožu 23, 2012 9:22 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
To bude u obziru kad se budu mijenjali amortizeri. No, ne slažem auto za 1.45 na Grobniku nego bih da bude malko vozačkiji od serijskog.
Njuškam malo po Vivaperformanceu, cijene se čine korektne, svega ima, samo da se snađem kaj mi sve treba... i utrpam u proračun. :think: :drool: :snooty:
Grobnik nema veze sa savjetom koji sam ti dao.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 15 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: