Sada je: čet lip 19, 2025 12:45 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto ožu 11, 2008 4:12 pm 

Imam problem sa startanjem motora. Kako je zima pocela, tj. kako je zahladilo, prije paljenja, motor je poceo verglati, da bi upalio tek nakon sto ga par puta "nadrukam" sa gasom. Bio kod svog majstora, spojio ga na dijagnostiku, nema gresaka. Ispitivao je akumulator, uredjaj rekao da bi ga trebalo mijenjati, pa sam ga zamjenio, ali sve je ostalo isto. U medjuvremenu je napravljen i veliki servis, ali bez imalo pomaka, motor i dalje tesko pali. Kaze majstor da ce jos probati sa drugom pumpom goriva, jer je po njemu elektronika u redu, a smatra da je problem kod pritiska goriva. Mada, cak i kad je motor "topliji", ponekad tesko pali. Jedino ako radi, pa ga ugasim, i upalim nakon par minuta (do 5 minuta), onda kresne iz prve, kako bi i trebao.

Molim strucnjake i one koji su se sretali sa slicnim problemima da daju neki savjet ili konkretnu sumnju na nesto sto bi jos majstor mogao pogledati. Hvala unaprijed.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto ožu 11, 2008 4:54 pm 
Veteran
Veteran

Kolio se ja sjećam ti si već imao opisani problem ili ga još nisi riješio, onda sam ti rekao da se najvjerovatnije radi o regilatoru pritoska goriva na fuel railu, barm sam ja imao takve simtome poslije promjene istog sve bilo ok.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto ožu 11, 2008 5:05 pm 

Ne sjecam se da sam pitao za ovaj problem. Ako jesam, skroz sam zaboravio na to. Imao sam prije problem sa svjecicama, jedino se toga sjecam. Ali to sada nije ni bitno.

Regulator pritiska goriva? Koliko ce me doci novaca i zivaca i koliki ga je problem zamjeniti? Moram li piciti u ovlasteni servis ili mi majstor to moze srediti?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto ožu 11, 2008 5:52 pm 
Veteran
Veteran

Promjena iziskuje 15 min. posla, nalazi se iznad leptira gasa s lijeve strane i koliko se sječam drži ga samo žičani osigurač, u Zgb su ga imali Velepromet i Bergman moto cca 200,00kn (naravno za neoriginalni) :wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: