Sada je: ned srp 06, 2025 10:09 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 5 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned sij 15, 2012 8:58 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Unatrag mjesec ili dva me zeza rasvjeta na autu: sve četiri pozicije i bočna (gabaritna) svjetla mi malo rade a češće ne. Sa svim ostalima je sve u najboljem redu. Posumnjao sam da je problem u ispaloj žarulji u prednjoj desnoj maglenki (popeo se na neki malo viši rubnjak, napuklo sjenilo i ispalo grlo te otpala žarulja), jer kad ne rade pozicije ne daju se upaliti niti maglenke. To sam popravio, ali pozicije su i dalje svojeglave. Još me ljudi na semaforima obavještavaju kak mi otraga niš ne svijetli. :oops: Stop svjetla i žmigavci rade uvijek normalno, očito su staromodno spojeni prekidačima, a ne prek nekog poludjelog kompa. :think:
Pa onda imam testnu proceduru: kad upalim auto i svjetla i ako mogu upaliti maglenke, sve je ok. Ako ne mogu, znači nemam pozicije i onda gasim auto i kontakt, ponovo ga upalim i radi. Ko windowsi... Pa sad pitam u čemu je kvaka, rado bih riješio sam, makar ću morati uskoro na redovni servis. Sve žarulje su ispravne, i kad je sve normalno sve svijetli.
I još: stiskom žute tipke na daljinskom upale se samo svjetla u kabini i ona u retrovizorima, pozicije ostaju zgasnute. Poludio... :?

Vrh

PostPostano: ned sij 15, 2012 9:10 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Mislim da ti on ima modul u zadnjem kraju koji u stvari upravlja zadnjim svijetlima (i ne samo njima). E sad kak točno ide proces paljenja svijetla od prekidača na glavni komp pa onda na module ili odmah direktno na modul sa prekidača ne bih znao ali ne bi bilo loše prištekati ga na diagnostiku.
No bojim se da i kod ovih redesign modela S60\V70 elektronika i niske temperature ne idu ruku pod ruku jedne s drugima, možda je samo to u pitanju. Meni je danas BC sam od sebe divljao. Što god mu ja postavio da pokazuje on se sam vraćao na prosječnu brzinu. Dok se unutrašnjost auta nije zgrijala. Poslije je bilo sve O.K.

Vrh

PostPostano: ned sij 15, 2012 9:12 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Navrati do nas u servis da ti to riješimo

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

PostPostano: ned sij 15, 2012 9:52 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: S80 ph2 D5 AWD
Citat:
Mislim da ti on ima modul u zadnjem kraju koji u stvari upravlja zadnjim svijetlima (i ne samo njima). E sad kak točno ide proces paljenja svijetla od prekidača na glavni komp pa onda na module ili odmah direktno na modul sa prekidača ne bih znao ali ne bi bilo loše prištekati ga na diagnostiku.
No bojim se da i kod ovih redesign modela S60\V70 elektronika i niske temperature ne idu ruku pod ruku jedne s drugima, možda je samo to u pitanju. Meni je danas BC sam od sebe divljao. Što god mu ja postavio da pokazuje on se sam vraćao na prosječnu brzinu. Dok se unutrašnjost auta nije zgrijala. Poslije je bilo sve O.K.
To može bit do ručice žmigavaca, ja sam je mjenjao polovnom jer nisam mogao blendat, na prvi dodir bi mi trajno palio duga svjetla, a kolutic za pomicanje kroz BC je na hladno skakao kroz meni BC-a kako ga je bila volja.

Vrh

PostPostano: pon sij 16, 2012 12:28 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C30 D
Probajte sa DiCE aktivirati sve releje, moze biti da ti je samo jedan reley koji napaja te funkcije otišao.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 5 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: