Citat:
Jebada

i ja imam sličan problem kolega KIKI je rekao da je problem sa CAN-om, tj. na njega probija i to se manifestira kroz te greške, doduše meni rade svjetla u bilo koji položaj stavio 0-poz-1, klima ne radi ali ventilacija i radio/cd da, kazaljke su mrtve i displej ne radi niti jedan, ne radi zaključavanje, i mjenjač ko da mi je u safe modu, žmigavci tada ne rade, stvar je da treba ići na dijagnostiku tj. nači izvor problema kaj je po njegvim rječima dosta teško dijagnosticirati jer može biti milijon stvari zakaj taj CAN jebe. Meni uglavnom prije nego se to desi, čujem klikanje releja ispod volana tj. iznad nogu di je struja. Mislim da imamo isti problem

Nažalost.
Nažalost imate problem koji je teško otkriti, ako BELA imaš problem sa CAN - busom bit će velika sreća pronaći izvor problema jer je prisutan samo neko vrijeme a CAN bus ima zadatak proslijediti informacije pristigle od senzora prema procesoru i od procesora prema izvršnim uređajima npr.relejima ventilacija elektropodizači itd. on ustvari ima zadatak pretvoriti puno informacija u serijski prijenos podataka kako bi sa čim manje žica mogao imati kontrolu nad svim uređajima .
Ono kaj je problem otkriti koji od elemenata zeza a za to moraš imati rezervnih dijelova u zalihi te ih mijenjati redom kako bi došao do ispravnog rada pa sve one ispravne vratiti na mjesto . Isčitavanjem grešaka može se samo suziti potraga na neki određeni dio CAN- bus sistema koji ima određenu skupinu uređaja na toj periferiji koji otkazuju poslušnost.
Uglavnom problem i za iskusnog znalca sa opremom !